Ухвала
від 19.12.2006 по справі 6/1
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/1

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Адреса: 88000, м.Ужгород, вул.Коцюбинського, 2-а            тел.: 61-72-21


УХВАЛА

"19" грудня 2006 р.                                                                 Справа № 6/1

За заявою  Прокурора Іршавського району в Закарпатській області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції в Іршавському районі, м.Іршава та Управління Пенсійного фонду України в Іршавському районі, м.Іршава

до Закритого акціонерного товариства „Іршавська меблева фабрика”, м.Іршава

про банкрутство

Суддя     Й.Й.Кадар

Суть спору: вирішення питання щодо подальшого провадження у справі №6/1 про банкрутство Закритого акціонерного товариства „Іршавська меблева фабрика”, м.Іршава відповідно до положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом”,

за участю представників:

від ініціюючого кредитора (ДПІ в Іршавському районі) –Дочинець В.В., Луканинець В.Й.,

від ініціюючого кредитора (УПФУ в Іршавському районі) –не з”явилися,

від боржника  -  Фулитка Г.М., директор ЗАТ „Іршавська меблева фабрика”,

розпорядник майна –Ракущинець А.А., арбітражний керуючий,

від кредитора (ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго”) –Тодавчич Г.І., юрисконсульт,

від кредитора (Закарпатське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) –Фазикош О.В.,

від кредитора (ТзОВ „Ясени”) –Кевер Г.Б. (довіреність від 23.10.2006р.),

Прокурор –Роман М.С., прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах,

          Ухвала виноситься 19.12.2006р. у зв”язку з оголошеною перервою у судовому засіданні 12.12.2006р. в порядку ст.77 Господарського процесуального кодексу України.

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду від 03.01.06р. було порушено провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Іршавська меблева фабрика”. Ухвалою від 24.10.06р. було продовжено процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна до 12.12.06р.

          В судовому засіданні 12.12.06р. присутні представники кредиторів та боржника подали суду усне клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” у зв'язку з погашенням боржником усіх конкурсних та поточних вимог кредиторів. З метою надання можливості приведення клопотання комітету кредиторів у відповідність до ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а також для забезпечення інтересів усіх учасників провадження у справі про банкрутство, судом було оголошено перерву до 19.12.06р.

          В судове засідання суду подано протокол засідання комітету кредиторів від 18.12.06р., яким прийнято рішення клопотати перед господарським судом про припинення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з погашенням вимог конкурсних та поточних вимог кредиторів, клопотання комітету кредиторів про припинення провадження у справі про банкрутство, заяву ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” про погашення вимог кредиторів грошовими коштами, реєстр вимог кредиторів, копії довідок, виданих кредиторами, про відсутність боргу, копії платіжних доручень про перерахування коштів кредиторам.

          Нормативним обґрунтуванням подання даної заяви комітетом кредиторів було вказано на п. 7 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

          Присутні в судовому засіданні представники кредиторів та боржник підтримали подане клопотання та просили суд його задовільнити.

          Присутній в судовому засіданні прокурор не заперечив щодо поданого клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з погашенням вимог кредиторів.

          Заслухавши представників сторін та дослідивши матеріали справи в сукупності, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотання комітету кредиторів про припинення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з погашенням всіх конкурсних та визнаних боржником поточних вимог кредиторів з огляду на наступне:

          Відповідно до п. 7 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, боржник виконав усі зобов'язання перед кредиторами.

          Кредитор, відповідно до ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», це юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових  зобов'язань до боржника щодо виплати заборгованості із заробітної плати працівникам боржника, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів). Конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство та вимоги яких не забезпечені заставою майна боржника. До конкурсних кредиторів відносяться  також кредитори, вимоги яких до боржника виникли внаслідок правонаступництва за умови виникнення таких вимог до порушення провадження у справі про банкрутство. Поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство.

          Ухвалою господарського суду за результатами розгляду в підготовчому засіданні 26.01.06р., а також  ухвалами господарського суду за результатами розгляду їх в попередньому судовому засіданні 20.04.06р. та 27.04.06р. визнані  вимоги наступних конкурсних кредиторів:

1)          Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі в розмірі 46314,42грн.;

2)          Державна податкова інспекція в Іршавському районі в розмірі 72173,97грн.;

3)          Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в розмірі 1058,28грн.;

4)          Іршавський районний центр зайнятості в розмірі 1017,83 грн.;

5)          Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в розмірі 751,64 грн.;

6)          ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго»в розмірі 4091,12 грн.;

7)          ТОВ «Ясени»в розмірі 7811,72 грн.;

8)          Державна податкова інспекція в Іршавському районі в розмірі 5045,48грн. пені.

                  Погашення вимог конкурсних кредиторів підтверджено поданими суду доказами: довідками про відсутність заборгованості, платіжними документами про погашення боргу, даними реєстру вимог кредиторів. Присутні в судовому засіданні представники кредиторів підтвердили погашення вимог грошовими коштами та підтримали клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство на підставі п. 7 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

          Крім того, розпорядником майна окремо обліковані наступні визнані боржником в установленому порядку вимоги поточних кредиторів:

1)          Державна податкова інспекція в Іршавському районі в розмірі 29225,80грн.;

2)          ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго»в розмірі 5108,92грн..

          Суду подано докази погашення визнаних боржником вищеприведених вимог поточних кредиторів, а саме копії довідок та копії платіжних доручень, представниками вказаних кредиторів підтверджено.

          Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце його проведення. На засіданні комітету кредиторів 18.12.06р. присутній на засіданні начальник Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі голосував проти припинення провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” без наведення обгрунтованих заперечень. Управлінням Пенсійного фонду в Іршавському районі заперечень щодо припинення провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” згідно п. 7 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»суду також не надано.

          За поясненнями боржника та розпорядника майна, заява Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі (вих.№1022/06 від 27.07.2006р.) про визнання кредиторських вимог на суму 71764,84 грн. боржником відхилена, дана відмова до суду в межах провадження справи про банкрутство не оскаржувалась, у позовному провадженні не заявлялась.

          Відповідно до поданих суду боржником платіжних доручень та даних реєстру вимог кредиторів, конкурсні вимоги Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі, визнані ухвалою господарського суду в розмірі 46314,42 грн., погашені грошовими коштами. Поточні вимоги, задекларовані ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” самостійно за період з дня порушення провадження у справі про банкрутство, також погашені грошовими коштами, доказом чого є подані головою правління ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” копії Розрахунків сум страхових внесків та копії платіжних доручень про перерахування коштів.

          Таким чином, вимоги Управління Пенсійного фонду в Іршавському районі до ЗАТ „Іршавська меблева фабрика”:

1)          які виникли до порушення провадження у справі про банкрутствто та визнані конкурсними ухвлою господарського суду –погашені грошовими коштами (зобов”язання боржником виконано);

2)          які виникли до порушення провадження у справі про банкрутствто та незаявлені в процедурі банкрутства погашені відповідно до п. 2 ст. 14 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»;

3)          які виникли після порушення провадження у справі про банкрутствто –погашені грошовими коштами (зобов”язання боржником виконано).

          Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що боржник виконав усі зобов'язання перед кредиторами, у зв'язку з чим провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню відповідно до п. 7 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

          Керуючись ст. ст. 1, 13, п. 7 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,

      СУД УХВАЛИВ:

1.          Припинити провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” (Закарпатська обл., м.Іршава, вул.Федорова, 20; ідентифікаційний код 05516033).

2.          Припинити процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна ЗАТ „Іршавська меблева фабрика” арбітражного керуючого Ракущинець А.А.

3.          Скасувати  мораторій на задоволення вимог кредиторів щодо зобов'язань боржника та заборони щодо розпорядження майном та інші обмеження щодо майнових активів запроваджені п.п.4,5,7 ухвали суду № 6/1 від 03.01.2006р.

4. Ухвалу надіслати учасникам та сторонам провадження справи про банкрутство, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДВС.

       Суддя                                                                              Й.Й. Кадар        

Дата ухвалення рішення19.12.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу330803
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —6/1

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні