Постанова
від 22.08.2013 по справі 905/5672/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.08.2013р. Справа № 905/5672/13

Суддя господарського суду Донецької області О.В. Попов

Розглянувши матеріали за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк (ЄДРПОУ 38204749)

про визнання банкрутом на підставі ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Представники сторін:

від заявника: Храмцов Є.А. - за довіреністю

Ухвалою господарського суду Донецької області від 07.08.2013р. прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк та призначено до розгляду у судовому засіданні 15.08.2013р.

Ухвалою суду від 15.08.2013 порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк у зв'язку з його фінансовою неспроможністю; справу призначено до розгляду в судовому засіданні на 22.08.2013.

У ході розгляду справи господарський суд встановив:

Протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк №04/13 від 04.04.13 прийнято рішення про ліквідацію товариства та призначення ліквідатором Єремчука А.О. - директора Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк.

Як вбачається із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців (надалі реєстр) станом на 25.07.13 боржник перебуває в стані припинення підприємницької діяльності.

Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" дані про перебування юридичної особи в процесі припинення повинні міститись в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Згідно п. 1 ст.18 вказаного закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Таким чином надані боржником відомості з реєстру є належним та достатнім доказом обставин щодо припинення боржником підприємницької діяльності.

Крім того, відповідно до вимог ч.4 ст.105 ЦК України у Бюлетені державної реєстрації №245 (10) від 15.04.13 було надане оголошення про припинення юридичної особи.

В передбачений законом строк із заявами з вимогами до боржника звернулися наступні кредитори: Товариство з обмеженою відповідальністю «ТОРГІВЕЛЬНИЙ МОДУЛЬ» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ТК «АКРОС».

У ході роботи ліквідаційної комісії виявлена недостатність активів боржника для погашення вимог перед кредиторами.

Відповідно до вимог ч. 1 ст.111 ЦК України ліквідатор після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Так, на виконання вимог ч. 1 ст. 111 ЦК України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторів ліквідатором складений проміжний ліквідаційний баланс.

Згідно з відомостями наданими боржником та доданими до заяви документами фінансовий стан боржника характеризується неплатоспроможністю, кредиторська заборгованість, що не оспорюється складає 92000,00грн.

Як вбачається з матеріалів справи активи боржника складаються з грошових коштів на рахунку №26001200101718 в АТ «КБ «Союз» м. Київ у сумі 4015,00грн.

Таким чином, кредиторська заборгованість не може бути погашена внаслідок недостатності майнових активів боржника.

Додержання боржником порядку добровільної (досудової) ліквідації, визначеної ст.ст. 105, 110, 111 ЦК України, ст. 60 ГК України та ст.ст. 33-34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» досліджено та встановлено в ухвалі суду від 15.08.13 про порушення провадження у справі № 905/5672/13 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м.Донецьк, яка набрала законної сили та є чинною.

Відповідно до ч.2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Визнаючи можливим покладення обов'язків ліквідатора боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» на голову ліквідаційної комісії Єременчука Антона Олександровича суд виходить з наступного.

Стаття 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, оскільки положення вказаної статті не передбачають застосування процедур розпорядження майном боржника та санації.

Згідно ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора.

Враховуючи, що розміром середньомісячної заробітної плати керівника боржника не може бути менш ніж встановлений законодавством розмір мінімальної заробітної плати, то мінімально можливий розмір оплати послуг арбітражного керуючого (ліквідатора) становить дві мінімальних заробітний плати, а саме 2294 грн. - на час слухання справи (1147 х 2 = 2294). Беручі до уваги, що майнові активи боржника складаються виключно з грошових коштів у розмірі 4015 грн, а мінімально можливий термін ліквідаційної процедури, виходячи з вимог закону щодо переліку дій, які необхідно здійснити ліквідатору становить 2-3 місяці, суд приходить до висновку, що у разі призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого, більша частина наявних активів (грошових коштів) лише частково задовольнить вимоги з оплати послуг арбітражного керуючого навіть без обов`язкових витрат (оприлюднення інформації у друкованих органах, поштові витрати, сплата послуг банка, тощо).

Натомість, закон не встановлює обов`язкових вимог щодо розмірів оплати послуг (заробітної плати ) голови ліквідаційної комісії, що надасть змогу здійснювати її за наявності коштів та пропорційно з обов`язковими витратами у ліквідаційній процедурі. Судом також приймається до уваги, що враховуючі склад майнових активів боржника (виключно грошові кошти) ліквідатор не буде зобов`язаний здійснювати дії, виконання яких потребує спеціальних знань арбітражного керуючого як то: оцінка майна, організація процедури продажу і т.і.

Враховуючи викладене, господарський суд на підставі поданих матеріалів справи та приписів чинного законодавства, дослідивши матеріали справи та оцінивши подані докази, дійшов висновку про наявність достатніх підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Крім того, враховуючи вищевикладені обставини та наявність клопотання боржника про покладення обов'язку ліквідатора на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк Єременчука Антона Олександровича, господарський суд вважає за можливе клопотання задовольнити, призначити ліквідатором по справі №905/5672/13 голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк Єременчука Антона Олександровича.

Враховуючи викладене та керуючись ч.1 ст.2, ст.ст.37-40, 95, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, ст.ст.4 -1 , 86 ГПК України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом боржника Товариство з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 38204749), що зареєстроване за адресою: 83085, Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, 197).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 22.11.13.

3. Покласти обов'язок ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк Єременчука Антона Олександровича (паспорт ВА № 197331; що проживає за адресою: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Південна, буд. 11, кв. 26 ІНН 2796202054).

4. Ліквідатору відповідно до вимог ч.ч.3,4 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, з урахуванням ч. 1 Прикінцевих та перехідних положень здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах; докази публікації оголошення представити суду.

5. Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з документами, передбаченими ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI.

Суддя О.В. Попов

Дата ухвалення рішення22.08.2013
Оприлюднено28.08.2013
Номер документу33133221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/5672/13

Ухвала від 25.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 22.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні