Ухвала
від 27.08.2013 по справі 915/1122/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"27" серпня 2013 р. Справа № 915/1122/13

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Бритавської Ю.С.,

при секретарі судового засідання: Мартиненко М.С.

за участю представників сторін:

від позивача: Рознін В.А., довіреність від 20.06.2013р.

від відповідача: Матвєєв Є.С., довіреність №1-Д від 06.08.2013р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні позовну заяву: Підприємства комунальної власності області «Фармація» (54018, м. Миколаїв, вул. Миколаївська, буд. 16, код ЄДРПОУ 25380558)

до відповідача: Приватного підприємства «Санаторно-курортне об'єднання Очаків» (57500, Миколаївська обл., м. Очаків, вул. Миру, 29, код ЄДРПОУ 34087126)

про: зобов'язання повернути нерухоме майно, -

ВСТАНОВИВ:

Підприємство комунальної власності області «Фармація» звернулось до господарського суду Миколаївської області з позовною заявою до Приватного підприємства «Санаторно-курортне об'єднання Очаків» про зобов'язання повернути нерухоме майно: нежитлове приміщення частини першого поверху загальною площею 60,3 кв.м, розташоване за адресою: Миколаївська обл., Очаківський р-н, м. Очаків, вул. Чижикова, 34.

Підставою позовних вимог Підприємства комунальної власності області «Фармація» є закінчення строку дії договору оренди №11-06-6 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області від 01.12.2006р. в редакції додаткового договору №2 від 25.11.2009р.

У судовому засіданні представник позивача ствердив, що договір оренди №11-06-6 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області від 01.12.2006р. в редакції додаткового договору №2 від 25.11.2009р. був погоджений Управлінням з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації як органом, що уповноважений управляти об'єктом оренди.

Відповідно до ч.1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи, що предметом спору у справі є майно, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області, передане в строкове платне користування за договором оренди, продовження строку дії якого відбувається за твердженнями позивача за дозволом органу, уповноваженого управляти об'єктом оренди, а таким органом за твердженнями позивача є Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації, господарський суд вважає, що рішення по даній справі може вплинути на права або обов'язки останнього, а тому визнає за необхідне на підставі ст. 27 ГПК України залучити Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Водночас за твердженнями відповідача органом, уповноваженим управляти об'єктом оренди є Регіональне відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області, на підтвердження чого відповідачем надано до суду відповідний лист Регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області від 30.11.2011р. №14-18-01900 з рецензіями на звіти про незалежні оцінки ринкової вартості об'єкта оренди.

За таких обставин господарський суд вважає, що рішення по даній справі може вплинути на права або обов'язки Регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області, а тому визнає за необхідне на підставі ст. 27 ГПК України залучити Регіональне відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Окрім того, представниками сторін у судовому засіданні було заявлено клопотання про продовження строку вирішення спору.

Відповідно до ст. 69 ГПК України спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви. У виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

З огляду на вищевикладене, а також приймаючи до уваги, що строк вирішення спору по даній справі закінчується 27.08.2013р., господарський суд задовольняє клопотання сторін та продовжує строк вирішення спору по даній справі на 15 днів до 11.09.2013р.

За таких обставин, а також приймаючи до уваги необхідність витребування додаткових доказів у справі, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст. 27, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання сторін та продовжити строк вирішення спору по справі №915/1122/13 до 11 вересня 2013 року.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації (54009, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, код ЄДРПОУ 35835529).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Регіональне відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області (54017, м. Миколаїв, вул. Чкалова, 20, код ЄДРПОУ 20917284).

3. Розгляд справи відкласти на « 11» вересня 2013р. об 11 год. 30 хв.

4. Зобов'язати позивача (Підприємство комунальної власності області «Фармація») в строк до 04.09.2013р.:

- надіслати залученим третім особам (Управлінню з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації та Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Миколаївській області) копії позовної заяви та доданих до неї документів, та докази надсилання надати до суду;

- надати до суду письмові пояснення по суті наданого відзиву на позовну заяву;

- надати до суду письмові пояснення стосовно того, хто є органом, уповноваженим управляти об'єктом оренди;

- надати до суду Свідоцтво про право власності на нерухоме майно, що є об'єктом оренди за договором №11-06-6 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області від 01.12.2006р.

5. Зобов'язати відповідача (Приватне підприємство «Санаторно-курортне об'єднання Очаків») в строк до 04.09.2013р.:

- надіслати залученим третім особам (Управлінню з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації та Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Миколаївській області) копії відзиву на позовну заяву та доданих до неї документів, та докази надсилання надати до суду;

- надати до суду письмові пояснення стосовно того, хто є органом, уповноваженим управляти об'єктом оренди;

- надати до суду письмові пояснення стосовно надання органом, уповноваженим управляти об'єктом оренди, дозволу на продовження строку дії договору оренди у відповідності до п.10.4 договору оренди №11-06-6 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області від 01.12.2006р. в редакції додаткового договору №2 від 25.11.2009р.

6. Зобов'язати третю особу (Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації) надати до суду письмові пояснення по суті спору.

7. Зобов'язати третю особу (Регіональне відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області) надати до суду письмові пояснення по суті спору.

8. Копію даної ухвали надіслати сторонам у справі, а також Управлінню з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації (54009, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22) та Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Миколаївській області (54017, м. Миколаїв, вул. Чкалова, 20).

Суддя Ю.С. Бритавська

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.08.2013
Оприлюднено02.09.2013
Номер документу33205904
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1122/13

Рішення від 11.09.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні