Постанова
від 31.03.2009 по справі 4/88б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/88б

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                                  Тел. 698-166

ПОСТАНОВА

Іменем України

 "31" березня 2009 р.                                                  Справа № 4/88б

КРЕДИТОР: Державна податкова інспекція у Козелецькому районі,

17000, сел. Козелець, вул. Толстого, 34а

БОРЖНИК: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Лихолітське”, 17000, Козелецький район, с. Лихолітки, вул. Леніна, 60

про  порушення справи про банкрутство    

                                                                                                   суддя    Тимченко М.Г.

Представники сторін:

Від  кредитора: Крупина А.О. - дов. від 09.01.09 р.,  головний держподатінспектор;

Від  боржника: не з'явився.

Розглядається заява про порушення справи про банкрутство сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “Лихолітське”, с. Лихолітки  Козелецького району.

          В судовому засіданні встановлено:

          Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Лихолітське” зареєстроване Козелецькою державною адміністрацією як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа 19.03.2004р. та внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

            Кредитором подано заяву про визнання боржника банкрутом на підставі ст. 52  Закону України “Про  відновлення  платоспроможності  боржника  або визнання його банкрутом”, оскільки останнім не ведеться підприємницька діяльність і не сплачується заборгованість перед  ДПІ.

          Надані кредитором документи підтверджують, що розмір вимог до боржника по фіксованому сільськогосподарському податку станом на  17.03.09 р. становить 2721,75 грн.

          В судовому засіданні кредитором подано клопотання про збільшення розміру грошових вимог до боржника за рахунок нарахованої відповідно до ст. 16 Закону України №2181 “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” пені в розмірі 525,60 грн. На момент подання заяви до суду розмір пені складав 28,25 грн.

Таким чином, загальна сума боргу СТОВ “Лихолітське” перед ДПІ у Козелецькому районі становить 3219,10 грн.

Заборгованість перед ініціюючим кредитором –ДПІ у Козелецькому районі підтверджується виконавчим листом Чернігівського окружного адміністративного суду від 17.04.08р. по справі №2-а-137 про стягнення з боржника на користь кредитора заборгованості в розмірі 2721,75 грн.

Постановою Відділу Державної виконавчої служби Козелецького районного управління юстиції від 18.08.08р. вказаний виконавчий лист повернутий стягувачеві без виконання у зв'язку з тим, що боржник господарської діяльності не здійснює,  майно на яке можливо звернути стягнення  відсутнє.

            Державним реєстратором Козелецької районної державної адміністрації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців стосовно СТОВ “Лихолітське” внесено запис про те, що відомості про юридичну особу не підтверджено –відсутність за місцезнаходженням.

Згідно довідок Козелецького ВРЕР від 28.11.07р. №8/6-1382, Інспекції держтехнагляду від 15.04.08р. №18 та Ніжинського МБТІ від 18.08.08р. №22 права власності на автотранспортні засоби та об'єкти нерухомості за боржником не зареєстровано.

            Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарський суд вважає, що надані кредитором докази свідчать про фактичне припинення підприємницької діяльності боржником , що є підставою для визнання боржника банкрутом та відкриття  ліквідаційної процедури. Ліквідатором у справі призначити ініціюючого кредитора –ДПІ у Козелецькому районі згідно усного клопотання.

Керуючись ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –                                                                    

                                                        

                                                              ПОСТАНОВИВ:

1.          Визнати банкрутом сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Лихолітське”, код 32895606, Козелецький район, с. Лихолітки, вул. Леніна, 60,  з наслідками, передбаченими  ст. 23 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання  його банкрутом”.

2.          Відкрити ліквідаційну процедуру терміном шість місяців.

3.          Ліквідатором призначити ініціюючого кредитора –Державну податкову інспекцію у Козелецькому районі (сел. Козелець, вул. Толстого, 34а, код 21399532, начальник ДПІ –Ю.М. Банк).

4.          Зобов'язати ліквідатора виконати дії, передбачені ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, в тому числі перевірити наявність залишків коштів на розрахункових рахунках боржника в установах банку і по закінченні роботи надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

5.          Дану постанову надіслати кредитору, банкруту, Державному реєстратору (Козелецька райдержадміністрація) та Чернігівському обласному сектору з питань банкрутства.  

                          

                                 

                               Суддя                                                             М. Г. Тимченко   

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення31.03.2009
Оприлюднено11.04.2009
Номер документу3334761
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/88б

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 13.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Постанова від 31.03.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 19.03.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 31.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 18.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні