Ухвала
від 17.09.2013 по справі 106/10956/2012
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

№ справи:106/10956/2012 Головуючий суду першої інстанції:Вільховий І.М. № провадження:22-ц/190/2238/13Доповідач суду апеляційної інстанції:Харченко І. О.


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" вересня 2013 р. колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у складі:

головуючого судді:Харченко І.О. суддів:Філатової Є.В. Білоусової В.В. при секретарі:Почотовій Я.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Сімферополі заяву Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про роз'яснення рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 30 липня 2013 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_6 до Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про визнання дій, пов'язаних з невиплатою надбавки, виплатою заниженого розміру премії, виплатою заниженого розміру відпускних, виплатою заниженого розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплатою заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку, виплатою заниженого розміру вихідної допомоги - протиправними, стягнення невиплаченої надбавки та премії за період з червня по вересень 2012 року в сумі 5 959 грн. 07 коп., стягнення вихідної допомоги в розмірі трикратної місячної заробітної плати, стягнення моральної шкоди в розмірі 700 грн. 00 коп., зобов'язання провести перерахунок середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки в розмірі 50% від посадового окладу та виробничої премії, та з урахуванням перерахунку, виплатити недотриману суму відпускних, допомоги по тимчасовій непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги, -

в с т а н о в и л а :

13 листопада 2012 року ОСОБА_6 звернувся до суду із позовом до Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про визнання дій, пов'язаних з невиплатою надбавки, виплатою заниженого розміру премії, виплатою заниженого розміру відпускних, виплатою заниженого розміру допомоги в зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплатою заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку, виплатою заниженого розміру вихідної допомоги - протиправними, стягнення невиплаченої надбавки та премії за період з червня по вересень 2012 року в сумі 5959 грн. 07 коп., стягнення вихідної допомоги в розмірі трикратної місячної заробітної плати, стягнення моральної шкоди в розмірі 700 грн. 00 коп., зобов'язання провести перерахунок середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки в розмірі 50% від посадового окладу та виробничої премії, та з урахуванням перерахунку, виплатити недотриману суму відпускних, допомоги по тимчасовій непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги.

Рішенням Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим від 13 лютого 2013 року позовні вимоги ОСОБА_6 задоволені частково.

Визнані дії Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства по не нарахуванню та виплаті ОСОБА_6 надбавки за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу, виплаті заниженого розміру відпускних, виплаті заниженого розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплаті заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку, виплаті заниженого розміру вихідної допомоги - протиправними.

Зобов'язано Східно-Чорноморське державне басейнове управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства провести перерахунок середньомісячної заробітної плати ОСОБА_6 з урахуванням надбавки в розмірі 50% від посадового окладу та виробничої премії за липень місяць 2012 року в розмірі 80%, за серпень місяць 2012 року в розмірі 70%, за вересень місяць 2012 року в розмірі 20%, та за урахуванням перерахунку виплатити ОСОБА_6 недотриману суму відпускних в період з 17.09.2012 року по 08.11.2012 року, допомоги по тимчасовій непрацездатності в період з 06.11.2012 року по 10.11.2012 року включно, премії до свята «День рибалки», компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги в розмірі одного середньомісячного заробітку, враховуючи раніше проведені виплати.

Стягнуто з Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства, ідентифікаційний код № 35014808 на користь ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, не нараховану та невиплачену надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу в період з червня 2012 року по листопад 2012 року, не нараховану та невиплачену щомісячну премію за липень місяць 2012 року в розмірі 80 %, за серпень місяць 2012 року в розмірі 70%, за вересень місяць 2012 року в розмірі 20%, моральну шкоду в розмірі 300 грн. 00 коп., з врахуванням раніше проведених виплат.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Стягнуто з Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства, ідентифікаційний код № 35014808 на користь держави судовий збір в розмірі 214 грн. 70 коп.

Рішенням колегії суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 30 липня 2013 року Апеляційну скаргу Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства - задоволено частково.

Рішення Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим від 13 лютого 2013 року скасоване та ухвалене нове.

Позов ОСОБА_6 до Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про визнання дій, пов'язаних з невиплатою надбавки, виплатою заниженого розміру премії, виплатою заниженого розміру відпускних, виплатою заниженого розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплатою заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку, виплатою заниженого розміру вихідної допомоги - протиправними, стягнення невиплаченої надбавки та премії за період з червня по вересень 2012 року в сумі 5 959 грн. 07 коп., стягнення вихідної допомоги в розмірі трикратної місячної заробітної плати, стягнення моральної шкоди в розмірі 700 грн. 00 коп., зобов'язання провести перерахунок середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки в розмірі 50% від посадового окладу та виробничої премії, та з урахуванням перерахунку, виплатити недотриману суму відпускних, допомоги по тимчасовій непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги - задоволено частково.

Визнані неправомірними дії Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства, пов'язаних з невиплатою ОСОБА_6 50% надбавки за складність, напруженість у роботі, виплатою заниженого розміру відпускних, виплатою заниженого розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплатою заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку.

Стягнуто зі Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства (ідентифікаційний код № 35014808) на користь ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, грошові кошти загальною сумою 12 490 (дванадцять тисяч чотириста дев'яносто) грн. 68 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб), а саме:

- невиплачену надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу в період з липня 2012 року по листопад 2012 року в сумі 5686 (п'ять тисяч шістсот вісімдесят шість) грн. 02 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету);

- невиплачені платежі, виходячи зі середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки за складність, напруженість у роботі 50% на загальну суму 6 804 (шість тисяч вісімсот чотири) грн. 66 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету), які складаються з відпускних за 51 день - 3681 (три тисячі шістсот вісімдесят одна) грн. 95 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); допомоги по тимчасові непрацездатності за 4 дні - 487 (чотириста вісімдесят сім) грн. 28 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); компенсації за невикористану відпустку за 3 дні - 266 (двісті шістдесят шість) грн. 67 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); вихідної допомоги - 2368 (дві тисячі триста шістдесят вісім) грн. 76 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету).

В іншій частині позовних вимог ОСОБА_6 відмовлено.

Стягнуто з Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства, ідентифікаційний код № 35014808 на користь держави судовий збір в розмірі 214 грн. 70 коп.

До апеляційного суду Автономної Республіки Крим звернулося Східно-Чорноморське державне басейнове управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства із заявою про роз'яснення рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 30 липня 2013 року.

Від позивача ОСОБА_6 до апеляційного суду надійшли письмові заперечення на заяву відповідача щодо роз'яснення судового рішення, в яких він просить зазначену заяву залишити без задоволення.

Частиною 2 статті 305 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що неявка сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, належним чином повідомлених про час і місце розгляду справи, не перешкоджає розглядові справи. Враховуюче вищенаведене колегія суддів вважає за можливе розгляд справи за відсутності сторін та/або їх представників, оскільки про місце та час слухання справи вони повідомлені належним чином, що підтверджено матеріалами справи.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи колегія суддів дійшла до наступного.

Відповідно до частини 1 статті 221 Цивільного процесуального кодексу України, якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Згідно пункту 21 Постанови № 14 Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року «Про судове рішення у цивільній справі», відповідно до статті 221 Цивільного процесуального кодексу України роз'яснення рішення суду, а не ухвали, можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію. Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду. Роз'яснення рішення не допускається, якщо воно виконане або закінчився установлений законом строк, протягом якого рішення може бути пред'явлене до виконання.

Проаналізувавши матеріали справи та зміст заяви Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про роз'яснення рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 30 липня 2013 року, колегія суддів вважає, що зазначена заява підлягає задоволенню, а рішення роз'ясненню, оскільки при його виконанні виникли певні труднощі.

Колегія суддів вважає за можливе роз'яснити, що зі Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства (ідентифікаційний код № 35014808) на користь ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, підлягають стягненню грошові кошти загальною сумою 12 490 (дванадцять тисяч чотириста дев'яносто) грн. 68 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб), а саме:

- невиплачену надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу в період з липня 2012 року по листопад 2012 року в сумі 5686 (п'ять тисяч шістсот вісімдесят шість) грн. 02 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету);

- невиплачені платежі, виходячи зі середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки за складність, напруженість у роботі 50% на загальну суму 6 804 (шість тисяч вісімсот чотири) грн. 66 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету), які складаються з відпускних за 51 день - 3681 (три тисячі шістсот вісімдесят одна) грн. 95 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); допомоги по тимчасовій непрацездатності за 4 дні - 487 (чотириста вісімдесят сім) грн. 28 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); компенсації за невикористану відпустку за 3 дні - 266 (двісті шістдесят шість) грн. 67 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); вихідної допомоги - 2368 (дві тисячі триста шістдесят вісім) грн. 76 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету) з урахуванням, тобто за мінусом, вже фактично виплачених йому за цей період сум, що підтверджено належними документами бухгалтерського обліку.

Таке роз'яснення не вносить змін у суть рішення, а лише сприяє його своєчасному, повному та правильному виконанню та співноситься з мотивувальною частиною зазначеного рішення.

Керуючись статтями 221, 303-305, 313-315, 324-325 Цивільного процесуального кодексу України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим -

у х в а л и л а :

Заяву Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства про роз'яснення рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 30 липня 2013 року задовольнити та роз'яснити, що зі Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства (ідентифікаційний код № 35014808) на користь ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, підлягають стягненню грошові кошти загальною сумою 12 490 (дванадцять тисяч чотириста дев'яносто) грн. 68 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб), а саме:

- невиплачену надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу в період з липня 2012 року по листопад 2012 року в сумі 5686 (п'ять тисяч шістсот вісімдесят шість) грн. 02 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету);

- невиплачені платежі, виходячи зі середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки за складність, напруженість у роботі 50% на загальну суму 6 804 (шість тисяч вісімсот чотири) грн. 66 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету), які складаються з відпускних за 51 день - 3681 (три тисячі шістсот вісімдесят одна) грн. 95 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); допомоги по тимчасовій непрацездатності за 4 дні - 487 (чотириста вісімдесят сім) грн. 28 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); компенсації за невикористану відпустку за 3 дні - 266 (двісті шістдесят шість) грн. 67 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету); вихідної допомоги - 2368 (дві тисячі триста шістдесят вісім) грн. 76 коп. (без врахування податку на доходи фізичних осіб та інших платежів до бюджету) з урахуванням, тобто за мінусом, вже фактично виплачених йому за цей період сум, що підтверджено належними документами бухгалтерського обліку.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення, однак може бути оскаржена протягом двадцяті днів безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Судді:

І.О.Харченко Є.В.Філатова В.В.Білоусова

Дата ухвалення рішення17.09.2013
Оприлюднено20.09.2013
Номер документу33558449
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій, пов'язаних з невиплатою надбавки, виплатою заниженого розміру премії, виплатою заниженого розміру відпускних, виплатою заниженого розміру допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, виплатою заниженого розміру компенсації за невикористану відпустку, виплатою заниженого розміру вихідної допомоги - протиправними, стягнення невиплаченої надбавки та премії за період з червня по вересень 2012 року в сумі 5 959 грн. 07 коп., стягнення вихідної допомоги в розмірі трикратної місячної заробітної плати, стягнення моральної шкоди в розмірі 700 грн. 00 коп., зобов'язання провести перерахунок середньомісячної заробітної плати з урахуванням надбавки в розмірі 50% від посадового окладу та виробничої премії, та з урахуванням перерахунку, виплатити недотриману суму відпускних, допомоги по тимчасовій непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги

Судовий реєстр по справі —106/10956/2012

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Харченко І. О.

Ухвала від 17.09.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Харченко І. О.

Рішення від 30.07.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Харченко І. О.

Рішення від 13.02.2013

Цивільне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Вільховий І. М.

Ухвала від 05.12.2012

Цивільне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Вільховий І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні