Постанова
від 18.09.2013 по справі 910/9016/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

18.09.13 Справа № 910/9016/13.

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг" До Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" (ідентифікаційний код 33227976) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржникане з'явився Від кредиторів 1. Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Київського міського відділення Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції - не з'явився; 2. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві - не з'явився; 3. Управління Пенсійного фонду України у Дарницькому районі м. Києва - не з'явився; 4. Київського міського центру зайнятості - Гаврова Н.О. (довіреність 12.03.2012 р.); 5. Товариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг" - не з'явився Арбітражний керуючий Янчук О.М. (розпорядник майна) ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У травні 2013 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість за договором фінансового лізингу у розмірі 1 124 238,58 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.05.2013 р. № 910/9016/13 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 28.05.2013 р., визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Янчука Олександра Миколайовича зобов'язано подати заяву про участь у справі.

28.05.2013 р. винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника у сумі 1 316 299,31 грн., призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Янчук О.М. визначено дату проведення попереднього засідання на 06.08.2013 р. тощо.

06.08.2013 р. відбулося попереднє судове засідання, в якому затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг", визнано кредиторами Лівобережну міжрайонну виконавчу дирекцію Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві, Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва, Київський міський центр зайнятості та Товариство з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг", визначено дату підсумкового засідання суду на 11.09.2013 р.

Станом на 11.09.2013 р. від розпорядника майна судом було клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, докази проведення зборів кредиторів та зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ".

Ухвалою від 11.09.2013 р. розгляд справи у підсумковому засіданні суду було відкладено на 18.09.2013 р. для отримання від розпорядника майна доказів проведення аналізу фінансово-господарської діяльності боржника.

18.09.2013 р. у судове засідання з'явився розпорядник майна, який подав суду додаткові документи у справі на виконання вимог ухвали від 11.09.2013 р., доповів суду про виконану роботу та підтримав рішення щодо переходу до ліквідаційної процедури відносно боржника, прийняте комітетом кредиторів.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. у редакції від 22.12.2011 р., протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 26 Закону України Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів відноситься до компетенції зборів кредиторів.

Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду (ч. 7 ст. 26) .

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом, про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора)

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 26).

Як вбачається з поданих до суду документів, 27.08.2013 р. відбулися збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ", якими, зокрема, було ухвалено рішення про обрання комітету кредиторів у складі однієї особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг" (протокол № 1 від 27.08.2013 р. у матеріалах справи).

Надалі, 27.08.2013 р. відбулося засідання комітету кредиторів, у якому головою комітету кредиторів було обрано представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Хюпо Альпе-Адріа-Лізинг", а також прийнято рішення про затвердження звіту розпорядника майна про хід процедури розпорядження майном та про зобов'язання останнього звернутися до господарського суду з клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Янчука О.М.

Як слідує з поданих документів, ухвалення вказаного рішення передував виступ розпорядника майна щодо відсутності можливості відновлення платоспроможності боржника.

Крім того, 18.09.2013 р. розпорядником майна було подано висновок щодо фінансово-господарського стану боржника, згідно з яким виявити ознаки доведення підприємства до банкрутства, проведення аналізу дебіторської заборгованості тощо не видалося можливим через відсутність необхідних документів. Так, розпоряднику майна не вдалося за місцезнаходженням боржника виявити його майно чи докази ведення ним будь-якої фінансово-господарської або ж інвестиційної діяльності.

У ході судового засідання судом встановлено, що станом на 18.09.2013 р. повідомлень про виконання боржником грошових зобов'язань не поступало, не надходило заяв від потенційних інвесторів щодо оздоровлення фінансового становища боржника, а також письмових вимог від комітету кредиторів боржника щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" чи припинення провадження у справі № 910/9016/13 з інших підстав.

У ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Частина 4 вказаної статті Закону передбачає, що неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

За таких обставин, дослідивши подані документи, суд вважає вимоги комітету кредиторів щодо відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника обґрунтованими та заявленими у рамках приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому процедура розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" підлягає припиненню, а підприємство-боржник - визнанню банкрутом з відповідними процесуальними наслідками. При цьому, вимога про скорочення процедури розпорядження майном боржника судом відхиляється, оскільки вимоги про перехід до процедури ліквідації боржника розглядаються судом у підсумковому засіданні, призначеному в установлені законодавством строки.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ч. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Судом встановлено, що запропонована комітетом кредиторів особа ліквідатора, а саме: арбітражний керуючий Янчук О.М. внесений до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, узгоджується з приписами чинного законодавства, отже підлягає призначенню ліквідатором у даній справі про банкрутство.

Керуючись ч. 1 ст. 37 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" (02088, м. Київ, пров. Озерний, 9, ідентифікаційний код 33227976).

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" - арбітражного керуючого Янчука Олександра Миколайовича.

3. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" (02088, м. Київ, пров. Озерний, 9, ідентифікаційний код 33227976).

4. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Відкрити ліквідаційну процедуру.

6. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "М.Б.К. - Київ" арбітражного керуючого Янчука Олександра Миколайовича (свідоцтво від 06.02.2013 р. № НОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1). .

7. Зобов'язати ліквідатора банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується власником, та повідомлення їх про визнання зазначеного боржника банкрутом. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

8. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення у офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

9. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх визнання або ж відхилення у встановленому порядку.

10. Господарську діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 18.09.2013 р.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута з 18.09.2013 р.

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 18.09.2013 р.

14. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 18.08.2014 р.

15. Копію постанови направити відсутнім в засіданні кредиторам, відділу державної виконавчої служби та державному реєстратору за місцем його знаходження для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.09.2013
Оприлюднено26.09.2013
Номер документу33700165
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/9016/13

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 07.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 19.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 17.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні