Постанова
від 20.09.2013 по справі 807/2514/13-а
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 вересня 2013 рокум. Ужгород№ 807/2514/13-а

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Скраль Т.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекція в Закарпатській області ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

10 липня 2013 року Ужгородська міжрайонна державна податкова інспекція в Закарпатській області ДПС звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс" про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що підстави для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності, передбачені ч. 1 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". Однією з таких підстав є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Товариством з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс"не подавалися декларації про доходи, розрахунки та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та податкових платежів починаючи з липня 2011 року по теперешній час.

Відповідно до ч. 3 ст. 183-2 КАС України про відкриття скороченого провадження суд виносить ухвалу, копія якої невідкладно надсилається відповідачу разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів. В ухвалі в обов'язковому порядку зазначаються строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення. Відповідач у десятиденний строк з дня одержання такої ухвали та копій документів може подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Згідно із п. 3 ч. 5 ст. 183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Судом 12 липня 2013 року винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі. Копія ухвали суду про відкриття скороченого провадження по даній справі надіслана відповідачу, якому запропоновано в десятиденний строк з дня одержання вищезазначеної ухвали надати письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

12 вересня 2013 року до суду повернувся конверт (ухвалу про відкриття скороченого провадження) з відміткою "Укрпошти" за закінченням терміну зберігання.

Відповідно до частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином вважається, що відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи у скороченому провадженні, а також про його права та обов'язки, зокрема про право надати свої заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

У строк, встановлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач не скористався своїми правами та не подав до канцелярії суду заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

Враховуючи вищенаведене, справа розглядається в порядку скороченого провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд прийшов до висновку, що надані позивачем докази та повідомлені ним обставини є достатніми для розгляду справи в порядку скороченого провадження та прийняття рішення по справі, позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі з огляду на наступне.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Підставою для звернення податкової інспекції з даним позовом є неподання відповідачем звітності до податкових органів більше року, про що свідчить наявна в матеріалах справи довідка від 18.05.2013 року №2258/10/15-01, згідно якої відповідач не подає до інспекції звіти, декларації про доходи, розрахунки та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та податкових платежів (а.с. 7). Відповідно до довідки від 15.05.2013 року № 2166/10/19-020 податкової заборгованості у відповідача немає. (а.с. 8)

Відповідно до пп.16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

В силу п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

На підставі п.67.2. ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Оскільки, позивачем у даній справі є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - юридична особа, то в силу ч. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч.1 ст. 256 КАС України постанова суду виконується негайно.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 160-162, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс" про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс" (пр-т. Залізничників, буд. 4, кв. 3, м. Чоп, Закарпатська область, 89502, код ЄДРПОУ 31708479).

Зобов'язати Товариства з обмеженою відповідальністю "Телекомінтерсервіс" здійснити заходи для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, судове рішення апеляційної інстанції по такій справі є остаточним і оскарженню не підлягає. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Т.В. Скраль

Дата ухвалення рішення20.09.2013
Оприлюднено27.09.2013
Номер документу33711407
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2514/13-а

Постанова від 20.09.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 12.07.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні