Постанова
від 09.10.2013 по справі 5019/748/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЛЕГІЯ З РОЗГЛЯДУ СПРАВ ПРО БАНКРУТСТВО

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" жовтня 2013 р. Справа № 5019/748/11

Боржник: Відкрите акціонерне товариство "Здолбунівський завод нестандартного обладнання"

про визнання банкрутом

Суддя Церковна Н.Ф.

Секретар судового засідання Левчук О.В.

В засіданні приймали участь:

Від кредиторів: УПФ України в Здолбунівському районі - Рудик Ю.В.; ПАТ "Райффайзен банк "Аваль" - Огороднік О.В.; ПАТ "Рівнеобле6нерго" - Піхоцький А.Л., Довгалюк В.П.;

Від боржника: Довгалюк С.В.;

Керуючий санацією Франко О.П.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 14.09.2011 року введено процедуру санації Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання", призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Франка О.П.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 03.10.2012 року затверджено зміни і доповнення до плану санації боржника, продовжено строк санації Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" та строк повноважень керуючого санацією Франка О.П. на 6 місяців до 14.03.2013 року.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 24.04.2013 року затверджено зміни і доповнення до плану санації боржника, продовжено строк санації Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" та строк повноважень керуючого санацією Франка О.П. на 6 місяців до 14.09.2013 року.

16.09.2013 року керуючим санацією подано клопотання №39 від 12.09.2013 року, до якого долучено звіти про проведену роботу, про оплату послуг і відшкодування витрат та протокол засідання комітету кредиторів боржника №11 від 12.09.2013 року, які ухвалою суду призначені до розгляду в судовому засіданні на 09.10.2013 року.

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів боржника №11 від 12.09.2013 року до порядку денного включено наступні питання: звіт керуючого санацією; звіти про оплату послуг та відшкодування витрат керуючого санацією; щодо продовження процедури санації або застосування наступної судової процедури; різне.

За результатами проведеного засідання 12.09.2013 року комітетом кредиторів Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" більшістю голосів вирішено затвердити (схвалити) звіти керуючого санацією про проведену роботу, про оплату послуг та відшкодування витрат в сумі 60 449 грн. 70 коп., звернутися до господарського суду з клопотання про введення ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання", рекомендувати господарському суду Рівненської області призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Франка О.П., встановити арбітражному керуючому грошову винагороду в розмірі п'яти мінімальних заробітних плат відповідно до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відшкодування витрат здійснювати по фактичних витратах з наданням підтверджуючих документів.

Господарський суд розглянув звіти керуючого санацією про проведену роботу, про оплату послуг та витрати, протокол засідання комітету кредиторів боржника №11 від 12.09.2013 року, клопотання комітету кредиторів боржника, вивчив матеріали справи, заслухав в судовому засіданні керуючого санацією, представників кредиторів, боржника, прийшов до висновку, що відновити платоспроможність боржника шляхом санації чи укладання мирової угоди неможливо.

Станом на момент вирішення судом питання про визнання боржника банкрутом та перехід до ліквідаційної процедури у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. (набрав чинності з 19.01.2013р.), яким Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" викладено в новій редакції.

Пунктом 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 22.12.2011р. встановлено, що положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону від 22.12.2011р.) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: обрання голови комітету; скликання зборів кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з вимогою про визнання правочинів (договорів) боржника недійсними на будь-якій стадії процедури банкрутства; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; схвалення плану санації боржника, змін та доповнень до нього у випадках, передбачених цим Законом; визначення складу майна в разі продажу частини майна у процедурі санації боржника або ліквідації банкрута; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

Пунктом 1 ч.5 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

З огляду на викладене, рішення комітету кредиторів боржника про затвердження звітів керуючого санацією про проведену роботу, про оплату послуг та відшкодування витрат керуючого санацією в сумі 60 449 грн. 70 коп., звернення до господарського суду з клопотання про введення ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання", призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Франка О.П., встановлення арбітражному керуючому грошової винагороди в розмірі п'яти мінімальних заробітних плат відповідно до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відшкодування витрат здійснювати по фактичних витратах з наданням підтверджуючих документів підлягає задоволенню судом.

На підставі викладеного , керуючись ст.ст. 2, 4, 7, 9, 37-48, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Затвердити звіт керуючого санацією Франка О.П. про проведену роботу в процедурі санації.

2.Затвердити звіти керуючого санацією Франка О.П. про оплату послуг та витрати за період з вересня 2011 року по вересень 2013 року в сумі 60 449 грн. 70 коп.

3.Припинити процедуру санації Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" (вул. Грушевського, 28, м.Здолбунів, Здолбунівський район, Рівненська область, 35700, код ЄДРПОУ 05461415).

4.Визнати банкрутом Відкрите акціонерне товариство "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" (вул. Грушевського, 28, м.Здолбунів, Здолбунівський район, Рівненська область, 35700, код ЄДРПОУ 05461415).

5.Відкрити ліквідаційну процедуру Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" (вул. Грушевського, 28, м.Здолбунів, Здолбунівський район, Рівненська область, 35700, код ЄДРПОУ 05461415) строком на 12 місяців.

6.Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" (вул. Грушевського, 28, м.Здолбунів, Здолбунівський район, Рівненська область, 35700, код ЄДРПОУ 05461415) арбітражного керуючого Франка О.П.

7.Встановити грошову винагороду ліквідатору Франку О.П. в розмірі п'яти мінімальних заробітних плат відповідно до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відшкодування витрат здійснювати по фактичних витратах з наданням підтверджуючих документів

8.З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, зобов'язати ліквідатора боржника - арбітражного керуючого Франка О.П. здійснити в офіційних друкованих органах - газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр" офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання". Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

9.Завершити господарську діяльність Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання".

10.Вважати таким, що настав з 09.10.2013року строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) (крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури).

11.Припинити з 09.10.2013року нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

12.Припинити з 09.10.2013року повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

13.Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14.Ліквідатору Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" здійснювати свої повноваження у відповідності з вимогами чинного законодавства та після завершення ліквідаційної процедури подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс, звіт про оплату послуг для затвердження.

Постанову направити всім учасникам провадження у справі, відділу ДВС Здолбунівського районного управління юстиції, Державному реєстратору реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції.

Суддя Церковна Н.Ф.

Дата ухвалення рішення09.10.2013
Оприлюднено10.10.2013
Номер документу34019586
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5019/748/11

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 26.11.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 09.10.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Судовий наказ від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 17.09.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні