Постанова
від 10.10.2013 по справі 901/3199/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.10.2013Справа № 901/3199/13

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія», м.Сіфмерополь, АР Крим

про порушення справи про банкрутство

Суддя В.І. Мокрушин

Представники сторін:

від боржника - Петухова Л.В. - представник, дов № 60 від 02.10.2013; Космачевський Ю.І. - ліквідатор, паспорт

Обставини справи: Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство у порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

У судовому засіданні представник боржника усно підтримав заяву про порушення провадження у справі та просив її задовольнити. Крім того, надав суду документи для залучення до матеріалів справи, а також клопотання про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором Космачевського Юрія Івановича.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд дійшов висновку про наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» та застосування до боржника судової процедури банкрутства - ліквідації на підставі наступного.

Як вбачається з матеріалів справи відповідно до протоколу загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» від 17.05.2013 р. прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» шляхом ліквідації та призначення ліквідатором Космачевського Юрія Івановича (а.с.24-25).

28.08.2013 рішенням загальних зборів Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» вирішено звернутись до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство у порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (а.с.110-111).

Відповідно до ч.1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Частиною 2 статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Враховуючи наявне рішення про відкриття ліквідаційної процедури, беручи до уваги, що пасив перевищує наявні у боржника активи, а також наявність встановлених законом передумов для звернення до суду з заявою про визнання банкрутом відповідно до ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», зокрема, дотримання порядку проведення ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» за відповідним рішенням власника про ліквідацію, суд вважає за можливе задовольнити заяву, визнати боржника банкрутом відповідно до положень ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відкрити ліквідаційну процедуру.

Щодо кандидатури для призначення ліквідатором боржника, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

У заяві про порушення провадження у справі про банкрутство, боржник просить призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» Космачевського Юрія Івановича.

Згідно ч.1 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Враховуючи викладене, відсутність будь-яких інших заяв на участь у справі про банкрутство, суд вважає за можливе призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» Космачевського Юрія Івановича (ідентифікаційний номер 2403503914; пров. Молодих підпільників, 7, м. Сімферополь, АР Крим, 95000).

Керуючись ст. 16, 19, 37-40, 95, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» (пров. Молодих підпільників, 7, м.Сімферополь, АР Крим, 95050; код ЄДРПОУ 32785952 )

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Визнати боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» (Код ЄДРПОУ 32785952 ) банкрутом.

4. Відкрити ліквідаційну процедуру відносно боржника відповідно до вимог ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на 12 місяців.

5. Встановити строк ліквідаційної процедури з дати прийняття цієї постанови до 10.10.2014.

6. Призначити ліквідатором банкрута Космачевського Юрія Івановича (ідентифікаційний номер 2403503914; пров. Молодих підпільників, 7, м. Сімферополь, АР Крим, 95000).

7. Припинити виробничу діяльність банкрута після остаточного технологічного циклу по виготовленню продукції у випадку можливості її продажу.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута й зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що наступив.

9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), відсотків та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

10. Зняти всі обмеження по конфіденційності та комерційній таємниці з відомостей про фінансовий стан банкрута.

11. Укладання угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута або передачею його майна третім особам допускається в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

12. Скасувати арешти, заборони, накладені на активи (кошти, матеріальні та нематеріальні цінності) боржника, визнаного банкрутом та усі інші обмеження, обтяження щодо активів банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень відносно активів боржника не допускається.

13. Вимоги по зобов'язаннях банкрута, що виникли при проведенні процедури банкрутства, можуть пред'являтися тільки в порядку ліквідаційної процедури.

14. Виконання зобов'язань банкрута здійснюється у випадках і порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

15. Зобов'язати ліквідатора Космачевського Ю.І. в десятиденний строк подати в офіційні печатні органи (газети «Голос України» або «Урядовий кур'єр») оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» (Код ЄДРПОУ 32785952 ) банкрутом. Докази подачі оголошення надати суду у встановлений законом строк . Оголошення повинно містити повне найменування банкрута, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про ліквідатора банкрута.

16. Зобов'язати ліквідатора:

1) розглядати заяви поточних кредиторів, про результат розгляду яких повідомляти суд та заявників;

2) надавати суду звіти про хід процедури ліквідації;

3) здійснити ліквідацію боржника у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», після проведення розрахунків із кредиторами, скласти та представити суду в строк до 10.10.2014 на затвердження звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс із додатками, що передбачено законом.

17. Відповідні строки по цій справі обчислювати з дати оформлення постанови відповідно до ст.86 Господарського процесуального кодексу України, тобто з 10.10.2013.

Суддя В.І. Мокрушин

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення10.10.2013
Оприлюднено14.10.2013
Номер документу34051489
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —901/3199/13

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 12.03.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Євдокімов Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Євдокімов Ігор Вячеславович

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Котлярова Олена Леонідівна

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 09.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 25.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

А.А. Калініченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні