Ухвала
від 05.06.2013 по справі 804/6002/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 червня 2013 р. Справа №804/6002/13-а

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лозицької І.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про колегіальний розгляд справи № 804/6002/13-а за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "ПриватБанк" до Національного банку України в особі Управління Національного банку України в Одеській області про визнання неправомірними та скасування постанов № 47, 48 від 03.04.2013 року,-

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "ПриватБанк" до Національного банку України в особі Управління Національного банку України в Одеській області, в якому позивач просить визнати протиправними і скасувати постанови № 47 від 03.04.2013 року,№ 48 від 03.04.2013року про притягнення ПАТ КБ "ПриватБанк" до відповідальності за порушення валютного законодавства, прийняті начальником Управління Національного банку України в Одеській області.

Представник позивача в судовому засіданні надав письмове клопотання про розгляд адміністративної справи у складі колегії суддів.

В обґрунтування клопотання зазначив, що оскільки за змістом статей 2, 4, 22, 23 Закону України від 20.05.1999 року № 679-XIV "Про Національний банк України", Національний банк України, є центральним банком України, особливим центральним органом державного управління, юридичний статус, завдання, функції, повноваження і принципи організації якого, визначаються Конституцією України, цим Законом та іншими законами України. Національний банк, є юридичною особою. До системи Національного банку входять центральний апарат, філії (територіальні управління), розрахункові палати, Банкнотно-монетний двір, фабрика банкнотного паперу, Державна скарбниця України, Центральне сховище, спеціалізовані підприємства, банківські навчальні заклади й інші структурні одиниці і підрозділи, необхідні для забезпечення діяльності Національного банку.

Національний банк, в межах визначених законодавством, самостійно вирішує питання організації, створення, ліквідації та реорганізації структурних підрозділів та установ Національного банку, його підприємств, затверджує їх статути та положення.

Статтею 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства.

Отже, Національний банк України (його територіальні управління) при реалізації ним прав, передбачених законодавством, є суб'єктом владних повноважень.

Відповідно до ч. 1 та ч.2 ст.24 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України, їхньої посадової чи службової особи, виборчої комісії (комісії з референдуму), члена цієї комісії розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді колегією у складі трьох суддів.

Адміністративні справи розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді та у місцевому загальному суді, як адміністративному суді колегією у складі трьох суддів, також, з ініціативи судді в разі їх особливої складності.

Частиною 3 ст. 15-1 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних документів за принципом вірогідності, який враховує кількість справ, що перебувають на розгляді у суддів, заборону брати участь у перегляді рішень для судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого ставиться питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну повноважень. Після визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи внесення змін до реєстраційних даних щодо цієї справи, а також, видалення цих даних з автоматизованої системи документообігу суду не допускається, крім випадків, встановлених законом. Керівник апарату суду несе персональну відповідальність за забезпечення дотримання у судах порядку розподілу судових справ між суддями, передбаченого цією статтею.

З огляду на сукупність викладених обставин, суд вважає, що дана справа повинна розглядатись колегією суддів.

На підставі наведеного та керуючись ст. 3, 15-1, 24, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи № 804/6002/13-а здійснити колегією у складі трьох суддів під головуванням судді Лозицької І.О.

Склад колегії визначити згідно вимог ч. 3 ст. 15-1 Кодексу адміністративного судочинства України.

Про дату, час та місце судового розгляду справи повідомити сторін після визначення складу колегії.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) І.О. Лозицька З оригіналом згідно Суддя І.О. Лозицька

Дата ухвалення рішення05.06.2013
Оприлюднено14.10.2013
Номер документу34056483
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/6002/13-а

Ухвала від 25.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Єрьомін А.В.

Ухвала від 05.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Постанова від 26.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 26.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Постанова від 26.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 30.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні