Ухвала
від 14.10.2013 по справі 372/4788/13-ц
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4788/13-ц

провадження №2-1693/13

У Х В А Л А

14 жовтня 2013 року м. Обухів

Суддя Обухівського районного суду Київської області Мора О. М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Витачівської сільської ради Обухівського району Київської області про визнання недійсними та скасування рішень сільської ради ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вказаною позовною заявою.

Згідно ч.1 ст. 3 та ч.1 ст. 122 ЦПК України кожен вправі звернутись за судовим захистом порушених, невизнаних чи оспорюваних прав, однак у встановленому процесуальним законом порядку, а суддя відкриває провадження у справі не інакше як на підставі позовної заяви, поданої і оформленої у встановленому процесуальним законом порядку.

Згідно ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити найменування суду, до якого подається заява; ім'я найменування позивача та відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місце знаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; зміст позовних вимог; ціну позову щодо вимог майнового характеру; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви.

При вирішенні питання про відкриття провадження в даній цивільній справі з'ясована невідповідність форми і змісту позову вимогам ст. 119 ЦПК України, а саме :

Не зрозуміло викладено позовні вимоги, оскільки як вбачається з п.п. 2, 3 прохальної частини позовної заяви, в них позивач просить про витребування доказів по справі, а тому вони не можуть бути викладені в прохальній частині позову ,.

Відповідно до статті 137 ЦПК України , у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. У заяві про витребування доказів має бути зазначено, який доказ вимагається, підстави, за яких особа вважає, що доказ знаходиться в іншої особи, обставини, які може підтвердити цей доказ.

Позивачем також не залучено до участі у справі осіб, прав та інтересів яких стосуються оскаржувані ним рішення сільської ради.

Суд пропонує позивачеві усунути недоліки шляхом подачі нової редакції позовної заяви з урахуванням вимог, викладених в ухвалі.

Згідно ч.1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, передбачених ст.ст. 119, 120 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення такого позову без руху.

Керуючись ст. 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Витачівської сільської ради Обухівського району Київської області про визнання недійсними та скасування рішень сільської ради залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків п'ять днів з моменту отримання ухвали.

Роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М.Мора

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.10.2013
Оприлюднено29.11.2013
Номер документу34163941
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —372/4788/13-ц

Ухвала від 23.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

Ухвала від 23.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

Ухвала від 14.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні