Ухвала
від 23.10.2013 по справі 372/4788/13-ц
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4788/13-ц

Провадження 2-1693/13

ухвала

іменем України

23 жовтня 2013 року Обухівський районний суд Київської області у складі:

Головуючого судді Мори О. М,

при секретарі Орел І. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Обухів заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Витачівської сільської ради Обухівського району Київської області, треті особи: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування,

ВСТАНОВИВ:

Заявником до відкриття провадження у справі разом з позовною заявою подано заяву про забезпечення доказів по справі шляхом витребування у ГУ Держземагенства в Київській області, Управління Держземагенства в Обухівському районі Київської області, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Відділу містобудування та архітектури Обухівської РДА, Земельного відділу Виконкому Української міської ради, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області, Державної екологічної інспекції в Київській області, Державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області, Управління культури, національностей та релігій Київської ОДА та ТОВ «Землевпорядна компанія «ПРИВАТ» інформації з належним чином завіреними документами щодо погодження та надання згоди і висновків на виділення у власність, розробку та затвердження проекту землеустрою і технічної документації зі всіма актами встановлення/відновлення меж, актів погодження меж картографічними, аерогеодезичною зйомкою, рішеннями Витачівської сільської ради, кадастровими номерами і державними актами на земельні ділянки в селі Витачів Обухівського району Київської області щодо надання у власність громадян ОСОБА_3 та ОСОБА_4 земельних ділянок та даних держаків і їх реєстрації за кадастровими номерами: № 3223181501:01:039:0001 та 3223181501:01:039:0002, оскільки у позивача зазначені документи відсутні, зазначені докази необхідні для встановлення істини у справі та сприятимуть повному і всебічному з'ясуванню обставин справи .

Відповідно до ст.ст. 133, 135 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них виникають складнощі в поданні цих доказів, мають право заявляти клопотання про забезпечення цих доказів. Питання про забезпечення цих доказів вирішується ухвалою суду.

У відповідності до ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 134 ЦПК України у заяві про забезпечення доказів повинні бути зазначені: докази, які необхідно забезпечити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим , а також справа, для якої потрібні ці докази або з якою метою потрібно їх забезпечити .

Стаття 137 ЦПК України та ч.1 ст. 133 ЦПК України чітко зазначають, що заява про забезпечення доказів (витребування доказів) вноситься у випадку коли у сторін та інших осіб є складнощі в поданні доказів або подання доказів є неможливим.

Всупереч вказаним статтям ЦПК України , заявником у клопотанні не зазначено обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами, а також обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим, або з якою метою потрібно їх забезпечити.

Дослідивши матеріали справи суд вважає за необхідне в задоволенні заяви про забезпечення доказів відмовити.

Керуючись ст.ст. 10, 130,133, 135, ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Витачівської сільської ради Обухівського району Київської області, треті особи: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування залишити без задоволення.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали до Апеляційного суду Київської області через Обухівський районний суд Київської області, а якщо ухвалу постановлено без виклику особи - в той же термін з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала набирає чинності після закінчення апеляційного провадження.

Суддя О.М. Мора

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.10.2013
Оприлюднено04.11.2013
Номер документу34402486
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —372/4788/13-ц

Ухвала від 23.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

Ухвала від 23.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

Ухвала від 14.10.2013

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Мора О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні