Постанова
від 20.08.2008 по справі 2-а-2388/08
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-2388/2008

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 серпня 2008року м.Івано-Франкі вськ

Івано-Франківськи й окружний адміністративний суд в складі:

головуючого-суддіГу ндяка В.Д.,

присекретаріБітківські й Г.П.,

за участю: представника по зивача Василика А.М.,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в прим іщенні суду справу за позово м Тисменицької міжрайонної в иконавчої дирекції Івано-Фра нківського обласного відділ ення фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності України до Тов ариства з обмеженою відповід альністю “К.М.К” про стягненн я заборгованості,

в с т а н о в и в:

24.03.2008 року Тисменицьк ийрайоннийцентр зайнятості звернувся задміністративни м позовом доТовариства з об меженою відповідальністю “К .М.К” про стягнення заборгова ності в сумі 117,30 грн.Позовні в имоги мотивував тим, що за від повідачем рахується заборго ваність по сплаті страхових внесків.

У судовому засіданні п редставник позивача збільши в розмір позовних вимог, суду пояснив, що відповідач у зв' язку з неналежним виконанням обов' язків допустив заборг ованість по сплаті страхових внесків в сумі 232,46 грн.

Представник відповідач ав судове засідання повтор но не з' явився, хоча в обох випадках належним чином був повідомлений про час та місц е розгляду справи, наданим пр авом на подання заперечення проти позову не скористався.

Вислухавши представн ика позивача, дослідивши под ані докази, суд прийшов до в исновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних м отивів.

Згідно ч.1 ст.67 Конституції Ук раїни кожен зобов'язаний сп лачувати податки і збори в по рядку і розмірах, встановлен их законом.

Згідно ст.35 ЗУ “Про загально обов' язкове державне соціа льне страхування на випадок безробіття” роботодавець зобов' язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.Однак відп овідач свої зобов' язання на лежним чином не виконував, вн аслідок чого допустив заборг ованість по сплаті страхових внесків та пені, нарахованої на суму несвоєчасно сплачен их страхових внесків.

ЗУ “Про розмір внесків на де які види загальнообов'язково го державного соціального ст рахування” та Інструкцією пр о порядок обчислення і сплат и внесків на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування та обліку їх надходж ення до Фонду загальнообов'я зкового державного соціальн ого страхування України на в ипадок безробіття встановле но що розмір страхових внеск ів для роботодавців становит ь 1,3 % суми фактичних витрат та о плату праці найманих працівн иків та 0,5 % суми оплати праці на йманих працівників.

Як було встановлено в судов ому засіданні на кінець зві тного періоду - І півріччя 200 8 року ТзОВ “К.М.К” допусти ло заборгованість по сплаті страхових внесків до Тисме ницького районного центру за йнятості - робочого органу ви конавчої дирекціїФонду за гальнообов' язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття на суму 232,46грн., що підт верджується Звітом про нарах ування внесків, перерахуванн я та витрати, пов' язані зага льнообов' язковим державни м соціальним страхуванням у зв' язку з тимчасовою втрато ю працездатності за І півріч чя 2008 року та іншими матеріала м справи.

Таким чином відповідно до с т.38 ЗУ “Про загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування на випадок безробіття ” роботодавець несе відповід альність за несвоєчасність с плати та неповну сплату стра хових внесків у тому числі ст рахових внесків, що сплачуют ь застраховані особи через р ахунки роботодавців.

Доказів сплати заборгован ості відповідач суду не пред ставив. Таким чином позов під лягає до задоволення.

На підставі ст.30 ЗУ “Про за гальнообов' язкове державн е соціальне страхування у зв ' язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами , зумовленими похованням”, ке руючись ст.ст.11, 71, 86, 137, ч.3 ст.160, ст.162 К АС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю “К .М.К” (код ЄДРПОУ 32704370) в користь Т исменицької міжрайонної вик онавчої дирекції Івано-Франк івського обласного відділен ня фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності України 232,46 грн.

Постанованабирає законн ої сили в порядку встановлен ому ст.254 КАС України, може бути оскаржена до Львівського ап еляційного адміністративно го суду в порядку і строки, пер едбачені ст.186 КАС України.

Строк подання заяви про ап еляційне оскарження рахуєть ся з 21.08.08, як дня складення поста нови у повному обсязі.

Суддя В.Д. Гундяк

Дата ухвалення рішення20.08.2008
Оприлюднено09.11.2009
Номер документу3421402
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2388/08

Постанова від 20.02.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Н.Б.

Постанова від 06.02.2009

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Смілянець Е.С.

Постанова від 20.08.2008

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні