Ухвала
від 16.10.2013 по справі 182/8538/13-к
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/8538/13-к

Провадження № 1-кп/0182/538/2013

У Х В А Л А

Іменем України

16.10.2013 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі :

головуючого судді Поліщук Р.А.,

при секретарі Ярошенко В.В.,

за участю прокурора Сушайло Б.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження №42013040490000052 відносно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця Вологодська область, Верхустюгський район, с.Пихтове, громадянина України, освіта вища, одруженого, пенсіонера, не працює, мешкає за адресою: АДРЕСА_1, раніше не засуджувався,

в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ст. 368-3 ч.3 КК України .

ВСТАНОВИВ:

Так, ОСОБА_1 в період часу з 13.11.2006 року по 01.08.2011 року, займаючи згідно наказу №1418/ОК від 13.11.2006 року, виданого головою правління ЗАТ « Нікопольський завод безшовних труб Ніко Тьюб» ОСОБА_2, посаду начальника відділу охорони праці та екології закритого акціонерного товариства «Нікопольський завод безшовних труб Ніко Тьюб», а з 01.08.2011 року по 14.02.2012 року, займаючи згідно наказу №1215/ОК від 01.08.2011 року, виданого генеральним директором ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» ОСОБА_3, посаду начальника відділу екології та системного менеджменту товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» (м. Нікополь, пр.Трубників, 56, Дніпропетровської області ОКПО №35537363), будучи службовою особою, на яку згідно положення про відділ охорони праці та екології ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» ( яке діяло з 11.02.2008 року по 01.08.2011 рік та згідно п.1.5 є посадовою інструкцією керівника підрозділу), посадової інструкції - начальника відділу охорони праці та екології ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» (яка діяла до 01.08.2011 року) та положення про відділ екології та системного менеджменту ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» ( яке діяло з 30.08.2011 року по теперішній час та згідно п.1.2 є посадовою інструкцією керівника підрозділу) покладено організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а саме, зберігання, облік та обіг промислових відходів (п.4.18 положення про відділ охорони праці та екології, п.2.7 інструкції, п.4.7 положення про відділ екології та системного менеджменту), оперативно-методичне керівництво всієї роботи праці та екологічної безпеки на підприємстві ( п.2.1 інструкції, п.4.1. положення про відділ екології та системного менеджменту), забезпечення виконання комплексу робіт в рамках колективного договору в частині супроводження розділу «Охорона праці та екологія» (п.2.3 інструкції, п.4.3 положення про відділ екології та системного менеджменту), координація діяльності підрозділів (служб, відділів) з питань, що входять до компетенції відділу охорони праці та екології та забезпечення проведення єдиної політики в області охорони праці та екології (п.2.5 інструкції, п.4.5 положення про відділ екології та системного менеджменту, п.2.6 положення про відділ охорони праці та екології), тобто являючись службовою особою юридичної особи приватного права одержав неправомірну вигоду для себе за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» за наступних обставин.

Так, 04 лютого 2011 року товариством з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» (далі - ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ») були проведені відкриті торги щодо надання послуг з видалення промислових відходів . За результатами проведення конкурсних торгів ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» було прийнято рішення укласти договір на надання послуг з видалення промислових відходів з товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Запоріжпромекологія», яке розташоване в м.Запоріжжя вул.Істоміна, 108А ОКПО №34830011 (далі - ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія») - договір №240 від 11.02.2011 року та ПП « Спецхім-сервіс», яке розташоване в м.Дніпродзержинськ вул.Чайковського, З ОКПО №33247259 - договір №241 від 11.02.2011 рок. Згідно результатів торгів, пріоритет щодо виконання вказаних робіт по збору та вивозу відходів, було надано ПП «Спецхім-сервіс».

Після укладення вказаних договорів, на ОСОБА_1 у відповідності до його посадових інструкцій були покладені обов'язки по контролю та організації виконання робіт, передбачених договорами, а саме: п. 1.1. договору №240 - Замовник доручає, а Виконавець бере на себе виконання робіт із збирання, зберігання, утилізації і оброблення відходів, а також організує їх перевезення у відповідності до вимог чинного законодавства України (п.4.18 положення про відділ охорони праці та екології, п.2.7 інструкції, п.4.7 положення про відділ екології та системного менеджменту, п.2.1 інструкції, п.4.1. положення про відділ екології та системного менеджменту), п.2.1. договору №240 - Замовник зобов'язаний заздалегідь, але не пізніше ніж за 10 робочих днів до початку виконання робіт, повідомити Виконавця про кількість та склад відходів, що підлягають передачі (п.4.18 положення про відділ охорони праці та екології, п.2.7 інструкції, п.4.7 положення про відділ екології та системного менеджменту), п.2.3 договору №240 - Замовник зобов'язаний передати Виконавцю відходи та надати їх паспорти у день надання виконавцем транспортного засобу під загрузку, а також забезпечити належні умови їх вивозу з території Замовника (п.4.18 положення про відділ охорони праці та екології. п.2.7 інструкції, п.4.7 положення про відділ екології та системного менеджменту).

Під час виконання своїх службових обов'язків в частині зберігання, обліку та обігу промислових відходів, у ОСОБА_1 виник умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від представників ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія». Реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на одержання неправомірної вигоди, усвідомлюючи характер свого діяння, передбачаючи його наслідки та бажаючи їх настання ОСОБА_1 відразу після укладення вказаних договорів, а саме в 10-х числах лютого 2011 року, більш точна дата під час досудового розслідування не встановлена, в денний час у адміністративній будівлі ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» в м.Нікополь пр.Трубників. 56 звернувся до заступника директора ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_6, яка приймала участь у проведенні відкритих торгів із закупівлі послуг по збору, зберіганню та утилізації промислових відходів з пропозицією свого незаконного збагачення за те, що він буде сприяти співпраці по умовам договору №240 ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» та ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», а саме про необхідність перерахування на його банківську картку банка «ПриватБанк» НОМЕР_1 грошових коштів у розмірі 10% від суми, перерахованої ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запорожпромекологія» за виконані роботи (надані послуги) зі збирання, зберігання, утилізації та оброблення відходів, а також організації їх перевезення.

Вказану пропозицію ОСОБА_6 передала директору з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7

В середині лютого 2011 року, більш точна дата під час досудового розслідування не встановлена, між ОСОБА_7 та ОСОБА_1 відбулась зустріч поблизу адміністративної будівлі ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» по пр.Трубників, 56 в м. Нікополь Дніпропетровської області, під час якої останній, реалізуючи злочинний намір, спрямований на одержання неправомірної вигоди, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, використовуючи при цьому свої вищевказані службові повноваження, будучи службовою особою, висунув вимоги директору з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7, стосовно того, що в разі не перераховування на його банківську картку банка «ПриватБанк» НОМЕР_1 грошових коштів в розмірі 10% від суми, перерахованої кожного разу ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запорожпромекологія» за виконані роботи (надані послуги) зі збирання, зберігання, утилізації та оброблення відходів, а також організації їх перевезення, він в силу своїх службових повноважень, буде надавати перевагу у отриманні замовлень ПП «Спецхімсервіс», а не ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», затягуватиме процес загрузки та вивезення автомобілями ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» відходів з території ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», затримуватиме оформлення пропусків на в'їзд автомобілів ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» та підписання актів виконаних робіт і тим самим затягуватиме проплату за їх виконання. ОСОБА_7 погодився на вказані вимоги, оскільки був зацікавлений у співпраці свого підприємства з ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб».

Реалізовуючи свій злочинний намір, спрямований на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 660 грн. за наступних обставин: так, 13.05.2011 року ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» (Виконавцем) та ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб» (Замовником) підписано акт виконаних робіт. На підставі вказаного акту та виставленого ТОВ «НВП«Запорожпромекологія» рахунку-фактури № СФ-0579 від 13.05.2011 року, 25.05.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія» грошові кошт» в сумі 6600 грн. При цьому, 27.05.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу «Запорізької РУ», Ленінського відділення на банківську картку НОМЕР_1банку «ПриватБанк». яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 660 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди , ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 540 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунку-фактури №СФ-0579 від 13.05.2011 року, 30.05.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» грошові кошти в сумі 5400 грн. При цьому, 01.06.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу «Запорізької РУ», Індустріального відділення на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 540 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди , ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 590 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-0660 від 19.05.2011 року, СФ-0645 від 26.05.2011 року, СВ-0599 від 19.05.2011 року, СФ-0653 від 31.05.2011 року 14 06.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» чотирма платіжними операціями грошові кошти в сумі 450 грн.; 1243,58 грн.; 1921,06 грн.; 2287,98 грн. на загальну суму 5902,62 грн. При цьому, 16.06.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з терміналу самообслуговування 600101, розташованого в м.Запоріжжя пл.Інженерна, 1 відділення банку Дніпровське на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 590 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 810 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-0671 від 06.06.2011 року. СФ-0737 від 20.06.2011 року 12.07.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» двома платіжними операціями грошові кошти в сумі 2623,97 грн.; 5407,94 грн. на загальну суму 8031,91 грн.. При цьому 14.07 2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу «Запорізької РУ» Троїцького відділення на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1. були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 810 грн. . що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 545 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-0807 від 30.06.2011 року. СФ-0822 від 05.07.2011 року 15.07.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» двома платіжними операціями грошові кошти в сумі 2655,97 грн.; 2791,97 грн. на загальну суму 5447,94 грн. При цьому, 20.07.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу «Запорізької РУ», Київського відділення на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1. були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 545 грн.. що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок TOB« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 550 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунку-фактури №СФ-0906 від 22.07.2011 року, 12.08.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» грошові кошти в сумі 5511, 95 грн. При цьому, 15.08.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з терміналу самообслуговування 100346 за адресою м.Запоріжжя пр.Леніна, 168 Індустріального відділення «ПриватБанка» на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 550 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок ТОВ« НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 560 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-0969 від 02.08.2011 року, СФ-0962 від 01.08.2011 року 18.08.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП ШКО ТЬЮБ» перераху вало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» двома платіжними операціями грошові кошти в сумі 2783,98 грн.; 2823,97 грн. на загальну суму 5601,95 грн.. При цьому, 23.08.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з терміналу самообслуговування 100346, розташованого в м Запоріжжя пр Леніна, 168 Індустріального відділення «ПриватБанка» на рахунок ОСОБА_1 на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 560 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 850 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунку-фактури №СФ-0876 від 15.08.2011 року. 09.09.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» грошові кошти в сумі 8500 грн. При цьому, 12.09 2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу Запорізького РУ Київського відділення на рахунок ОСОБА_1 на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1 були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 850 грн. . що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 1400 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-9234 від 13.10.2011 рок\\ СФ-9236 від 17.10.2011 року, СФ-9255 від 20.10.2011 року, СФ-9195 від 07.10.2011 року. СФ-9220 від 11.10.2011 року 14.11.2011 року ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» п'ятьма платіжними операціями грошові кошти в сумі 1127,91 грн., 2439,97 грн., 2479,98 грн., 2487,97 грн., 5615,94 грн. на загальну суму 14151,77 грн. При цьому, 22.11.2011 року директором з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з філіалу Запорізького РУ 2-го Шевченківського відділення на рахунок ОСОБА_1 на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 1400 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ШТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на одержання неправомірної вигоди, ОСОБА_1 навмисно отримав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 грошові кошти в сумі 3050 грн. за наступних обставин: так, на підставі рахунків-фактур №№СФ-0876 від 15.08.2011 року, СФ-0833 від 06.07.2011 року, СФ-9094 від 19.09.2011 року, СФ-9108 від 22.09.2011 року, СФ-9061 від 16.09.2011 року, СФ-8969 від 26.08.2011 року 26.08.2011 року, 11.10.2011 року, 13.10.2011року TOB «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» перерахувало на поточний рахунок TOB «НВП«Запоріжпромекологія» шістьма платіжними операціями грошові кошти в сумі 1500 грн., 2775,97 грн., 3391,62 грн., 5771,8 грн., 12150,5 грн., 4959,95 грн. на загальну суму 30549,84 грн. При цьому, 19.12.2011 року директором з економічної безпеки TOB «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 з терміналу самообслуговування 201720, розташованого в м.Запоріжжя вул.Авраменка. 13 відділення банку на банківську картку НОМЕР_1 банку «ПриватБанк», яка належить ОСОБА_1, були перераховані в якості неправомірної вигоди власні грошові кошти в сумі 3050 грн., що складають 10% від загальної суми перерахувань ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» на розрахунковий рахунок ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», які ОСОБА_1 в подальшому використав на власний розсуд.

Таким чином, в період часу з 27.05.2011 року по 19.12.2011 року ОСОБА_1, шляхом зарахування грошових коштів на його рахунок по банківській карті банка «ПриватБанк» НОМЕР_1, переслідуючи корисливий мотив, діючи з єдиним умислом, будучи службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, незаконно, навмисно, одержав від директора з економічної безпеки ТОВ «НВП«Запоріжпромекологія» ОСОБА_7 неправомірну вигоду в розмірі 9555 грн. для себе за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія», а саме за сприяння в загрузці та вивезенню автомобілями ТОВ «НВП «Запорожпромекологія» відходів з території ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» без затримок, якнайшвидшого проведення проплат за вказані роботи ( підписання актів виконаних робіт), а також наданні переваги ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» перед ПП «Спецхім-сервіс» у отриманні замовлень.

Будучи допитаним у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 суду пояснив, що дійсно працював в ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», але в тендерах участі не брав, крім того закупівля та перерахунок грошей здійснювалося навіть за його відсутності, навіть коли він перебував у відпустці, на лікарняному, у відряджені та здійснюється і на цей час. . На даний час керівні посади не займає. Крім того, до нього потерпіла сторона претензій матеріального характеру не має.

Таким чином суд вважає, що вина обвинуваченого у скоєнні вищезазначеного кримінального правопорушення доведена повністю, дії обвинуваченого суд вважає за необхідним кваліфікувати за ст. 368-3 ч.3 КК України , як одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду.

Під час розгляду справи від ОСОБА_1 надійшло клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку з зміною обстановки, оскільки він вже не працює на вище вказаному підприємстві, крім того останній посилається на те, що закупівля здійснювалась за його відсутності, навіть коли він перебував у відпустці, на лікарняному, у відряджені та здійснюється і на цей час. Також посилається на те, що кримінальне правопорушення не являється тяжким злочином , просить закрити кримінальне провадження у зв'язку зі зміною обстановки і обставин подій.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, прокурора який заперечує проти задоволення заявленого клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав:

Так, вчинене ОСОБА_1 кримінальне правопорушення відноситься до злочинів невеликої тяжкості. Крім того цивільний позов по справі не заявлено. Суд враховує, те що обвинувачений ОСОБА_1 раніше не судимий, до кримінальної відповідальності притягується в перше. Являється ліквідатором на ЧАЕС. Тяжкі наслідки від вчиненого кримінального правопорушення не настали. На теперішній час внаслідок зміни обстановки та обставин подій вчинене ОСОБА_1 діянь втратило суспільну небезпеку. Обвинувачений не працює на посаді начальника відділу екології та системного менеджменту ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ», тому суд вважає, що останній не несе ніякої суспільної небезпеки для суспільства і є всі правові підстави для звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку зі зміною обстановки та обставин подій згідно зі ст. 48 КК України .

На підставі наведеного керуючись ст.ст. 12 , 48 КК України , ст.ст. 285, 286 КПК України, суд-

УХВАЛИВ:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, звільнити від кримінальної відповідальності передбаченої ст. 368-3 ч.3 КК України в зв'язку зі зміною обстановки та обставин подій, кримінальне провадження відносно ОСОБА_1, за №420130400490000052 - закрити.

Ухвала суду може бути оскаржено до апеляційного суду Дніпропетровської області через Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом семи діб з часу її оголошення.

Суддя: Р. А. Поліщук

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.10.2013
Оприлюднено05.11.2013
Номер документу34214641
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —182/8538/13-к

Ухвала від 08.08.2014

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Поліщук Р. А.

Ухвала від 24.12.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Васецька В. В.

Ухвала від 25.11.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Васецька В. В.

Ухвала від 16.10.2013

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Поліщук Р. А.

Ухвала від 18.09.2013

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Поліщук Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні