Ухвала
від 22.10.2013 по справі 807/3718/13-а
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 жовтня 2013 рокум. Ужгород№ 807/3718/13-а

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Гебеш С. А., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Русинія" до Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Гриб Сергія Ілліча, Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Мельник Володимира Володимировича, Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування припису, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Русинія" звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Гриб Сергія Ілліча, Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Мельник Володимира Володимировича, Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування припису.

Як вбачається з матеріалів справи, в п.15 додатків до позовної заяви позивач подав клопотання про забезпечення даного адміністративного позову.

Однак, в матеріалах справи відсутній документ (доказ) про сплату позивачем судового збору за подання до суду, саме заяви про забезпечення адміністративного позову.

Відповідно до абз. 1 ч.1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" 1. судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Як зазначено у ч.2 ст. 4 ЗУ "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах, зокрема за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення доказів або позову судовий збір становить 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, тобто 114, 70 грн.

Разом із тим, статтею 117 КАС України не передбачено наслідків неподання доказів сплати названого збору в установленому порядку і розмірі за подання заяви про забезпечення позову.

Враховуючи аналогічні ситуації, передбачені статтями 106, 108 КАС України, у випадку відсутності доказів сплати судового збору за подання до суду заяв про забезпечення позову та з врахувань вимог ч. 7 ст. 9 КАС України приходжу до висновку, що клопотання позивача про забезпечення даного позову слід залишити без руху для надання позивачу достатнього часу для усунення ним вказаних в ухвалі недоліків, а саме: подати до суду докази про сплату судового збору за подання клопотання про забезпечення даного позову в розмірі передбаченому ч.2 ст. 4 ЗУ "Про судовий збір" - тобто становить 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, тобто 114, 70 грн.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 9 ч. 7, 106, 108, 165 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Русинія" до Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Гриб Сергія Ілліча, Державного інспектора Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області Мельник Володимира Володимировича Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування припису - залишити без руху.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю "Русинія" строк до 07 листопада 2013 року для усунення вищезазначених недоліків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя C.А. Гебеш

Дата ухвалення рішення22.10.2013
Оприлюднено24.10.2013
Номер документу34262503
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/3718/13-а

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Постанова від 05.03.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 11.11.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні