Ухвала
від 09.10.2013 по справі 1515/2132/12
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1515/2132/12

2/504/948/13

У Х В А Л А

"09" жовтня 2013 р. смт. Комінтернівське

Комінтернівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді - Барвенка В.К.,

при секретарі Мельниковій В.М.,-

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду № 9, смт. Комінтернівське, заяву представника ОСОБА_1 за довіреністю - ОСОБА_2, про забезпечення позову ОСОБА_1 у справі за позовом ОСОБА_1 про забезпечення доказів шляхом проведення експертизи у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, за участі третьої особи- Комінтернівської районної державної нотаріальної контори Одеської області, про встановлення факту рівності часток майна, що було в спільній сумісній власності подружжя; визначення складу спадкового майна; визнання права власності в порядку спадкування за законом, та зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання права власності на частку в подружньому майні, визнання права власності в порядку спадкування за законом, розподіл спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Комінтернівському районному суді Одеської області перебуває вказана цивільна справа.

Представник ОСОБА_1 подала клопотання про забезпечення позову у справі з підстав, викладених у заяві.

Зокрема, заявник просить накласти арешт на одну десяту частину автомобіля Renault-Laguna, реєстраціний номер НОМЕР_1; одну десяту частину автомобіля Citroen C25, реєстраційний номер НОМЕР_2; одну десяту частину автомобіля ВАЗ 2121, реєстраційний номер НОМЕР_3; одну десяту частину житлового будинку з господарським будівлями та спорудами, що знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Грушевського (колишня Свердлова), буд. № 30; одну десяту частину житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами, що знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Гагаріна, буд. № 12; одну п’яту частину земельної ділянки, загальною площею 0,0198 га, яка знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Грушевського (колишня Свердлова), № 30; одну п’яту частину земельної ділянки, загальною площею 0,04382 га, яка знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської, вул. Гагаріна, 12; одну десяту частину рухомого та нерухомого майна Малого приватного підприємства «Транзіт», код 20965001.

Адвокат ОСОБА_4 заперечувала проти задоволення данного клопотання.

Уважно вивчивши зміст поданого клопотання, заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд звертається до положень діючого законодавства, яким врегульовано питання забезпечення позову у цивільній справі:

Відповідно до ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь - якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується в тому числі шляхом накладення арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб.

Суд враховує, що майно, щодо якого ставиться питання накладення арешту, є предметом спору по справі.

З матеріалів справи вбачається, що між сторонами дійсно виник спір з приводу майна, що є предметом спору по справі, і невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Таким чином суд дійшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст. 151-153, 208, 209, п. 3 ч. 1 ст. 293, 294, 296 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі - задовольнити.

Накласти арешт на одну десяту частину автомобіля Renault-Laguna, реєстраціний номер НОМЕР_1; одну десяту частину автомобіля Citroen C25, реєстраційний номер НОМЕР_2; одну десяту частину автомобіля ВАЗ 2121, реєстраційний номер НОМЕР_3; одну десяту частину житлового будинку з господарським будівлями та спорудами, що знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Грушевського (колишня Свердлова), буд. № 30; одну десяту частину житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами, що знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Гагаріна, буд. № 12; одну п’яту частину земельної ділянки, загальною площею 0,0198 га, яка знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської області, вул. Грушевського (колишня Свердлова), № 30; одну п’яту частину земельної ділянки, загальною площею 0,04382 га, яка знаходиться в с. Свердлове, Комінтернівського району Одеської, вул. Гагаріна, 12; одну десяту частину рухомого та нерухомого майна Малого приватного підприємства «Транзіт», код 20965001.

Доручити виконання ухвали відповідному органу державної виконавчої служби Миколаївської області.

В силу п. 9 ст. 153 ЦПК України ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження».

Строк пред’явлення ухвали для виконання до органу державної виконавчої служби - згідно Закону України «Про виконавче провадження».

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Направити копію ухвали про забезпечення позову позивачу, а відповідачу негайно після її виконання органами державної виконавчої служби.

Ухвала про забезпечення доказів може бути оскаржена в апеляційному порядку в п’ятиденний строк з моменту її отримання.

Апеляційна скарга подається до апеляційного суду через Комінтернівський районний суд Одеської області.

Суддя В. К. Барвенко

Дата ухвалення рішення09.10.2013
Оприлюднено20.01.2014
Номер документу34303917
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на частку в подружньому майні, визнання права власності в порядку спадкування за законом, розподіл спадщини

Судовий реєстр по справі —1515/2132/12

Ухвала від 19.10.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 19.10.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 19.10.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 13.10.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 20.07.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 18.05.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 18.05.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 27.01.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні