Ухвала
від 24.10.2013 по справі 2-а/1970/243/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

Справа № 2-а/1970/243/11

24 жовтня 2013 року

Тернопільський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Баб'юка П.М., при секретарі с/з - Сердюк А.Г.,

за участю: прокурора - Процик Е.Р. представника позивача - Світлика О.М.

представника Відділу ПВР УДВС ГУЮ у Тернопільській області - Пушкаренка І.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження (боржника) у справі за позовом Прокурора Тернопільського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до Державного підприємства "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільським окружним адміністративним судом 02.03.2011 року прийнято постанову у справі № 2а-1970/243/11, якою задоволено адміністративний позов Прокурора Тернопільського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі на користь управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі про стягнення з Державного підприємства "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" заборгованості в сумі 123030,33 грн. по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

01 липня 2011 року за вказаною постановою видано виконавчий лист, який перебуває на виконанні у Відділі примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Тернопільській області.

15 жовтня 2013 року державний виконавець Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби ГУЮ у Тернопільській області звернувся до Тернопільського окружного адміністративного суду із поданням про заміну сторони виконавчого провадження по справі з ДП "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" на Державне підприємство "Укрветсанзавод" (м.Київ, вул. Б.Грінченка,1, код ЄДРПОУ 38621562).

В обгрунтування подання зазначено, що ДП "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" вибув як сторона виконавчого провадження (боржник) у зв'язку з реорганізацією шляхом приєднання до Тернопільської філії Державного підприємства "Укрветсанзавод" без права юридичної особи.

Таким чином, Державне підприємство "Укрветсанзавод" є правонаступником ДП "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод".

Ухвалою від 17.10.2013 року розгляд подання про заміну сторони виконавчого провадження призначено до розгляду в судовому засіданні на 24.10.2013 року.

Державний виконавець в судовому засіданні подання підтримав з мротивів, викладених у поданні.

Прокурор та представник позивача подання підтримати та просили задовольнити.

Вирішуючи клопотання про заміну сторони виконавчого провадження суд виходить з наступного.

Частина 5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» передбачає, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до матеріалів справи та на підставі вище викладеного вбачається, що боржник - ДП "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" вибув як сторона виконавчого провадження у зв'язку з реорганізацією шляхом приєднання до Тернопільської філії Державного підприємства "Укрветсанзавод", яка діє без права юридичної особи в складі Державного підприємства "Укрветсанзавод" (м.Київ, вул. Б.Грінченка,1, код ЄДРПОУ 38621562).

Таким чином, Державне підприємство "Укрветсанзавод" є правонаступником ДП "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод".

За наведених обставин суд дійшов висновку, що подання про заміну сторони у виконавчому провадженні є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 158, ст.160, ст.165, ст.264 Кодексу адміністративного судочинства, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа в справі №2-а-1970/243/11 виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 01липня 2011 року з Державного підприємства "Тернопільський державний завод по виробництву м'ясо-кісткового борошна "Ветсанзавод" на Державне підприємство "Укрветсанзавод" (м.Київ, вул. Б.Грінченка,1, код ЄДРПОУ 38621562).

Ухвала суду набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку і строки, встановлені ст. 186 КАС України.

Суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

Дата ухвалення рішення24.10.2013
Оприлюднено25.10.2013
Номер документу34338356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/243/11

Постанова від 02.03.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

Ухвала від 19.02.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

Ухвала від 24.10.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні