Ухвала
від 11.10.2013 по справі 0870/1396/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 жовтня 2013 року Справа № 0870/1396/12 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Стрельнікової Н.В.,

при секретарі Чистяковій К.С.,

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі

за позовом: Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України в Запорізькій області, м. Запоріжжя,

до: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1,

м. Енергодар Запорізької області,

про стягнення фінансових санкцій,

за відсутності представників сторін,

ВСТАНОВИВ:

Регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України в Запорізькій області звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, в якому просило стягнути з відповідача на користь Державного бюджету суму фінансових санкцій у розмірі 6800 грн.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 07.03.2012 позов було задоволено у повному обсязі. Постанова у справі №0870/1396/12 набрала законної сили 22.05.2012, а 14.08.2012 у справі видано виконавчий лист.

02 жовтня 2013 року до суду надійшла письмова заява уповноваженого представника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області у якій він просить замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом №0870/1396/12 - Регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України в Запорізькій області - на Головне управління Міндоходів у Запорізькій області. Заява обґрунтована тим, що 15.08.2013 державна реєстрація Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України в Запорізькій області припинена, а його правонаступником є Головне управління Міндоходів у Запорізькій області.

Сторони, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви, у судове засідання не з'явились, причини суду не повідомили.

Оскільки у судове засідання не прибули всі особи, які беруть участь в справі, відповідно до п. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши заяву від 02.10.2013 про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає можливим її задовольнити, з огляду на наступне.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №299 від 20.03.2013 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» (далі Постанова КМУ №299) Регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби у Запорізькій області реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Міндоходів у Запорізькій області. Держана реєстрація Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України в Запорізькій області, як юридичної особи, припинена 15.08.2013, про свідчить надана заявником копія Витягу з ЄДРПОУ від 15.08.2013 за №17017484.

Пунктом 2 Постанови КМУ №299 визначено, що територіальні органи Міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Таким чином, відповідно до п. 2 Постанови КМУ №299, Головне управління Міндоходів у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 38664957) наразі є правонаступником стягувача за виконавчим листом №0870/1396/12 - Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби у Запорізькій області.

Згідно ч. 1 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» №606-XIV від 21.04.1999 сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на наведене, оскільки діяльність Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України в Запорізькій області, як територіального органу Державної податкової служби та стягувача за виконавчим листом №0870/1396/12, наразі припинена, а отже воно не може бути стороною у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа №0870/1396/12, суд вважає необхідним замінити сторону виконавчого провадження-стягувача - Регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби у Запорізькій області - на її правонаступника - Головне управління Міндоходів у Запорізькій області.

З огляду на викладене, керуючись ст. 160, 165, 264 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Міндоходів у Запорізькій області від 02 жовтня 2013 року про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження-стягувача за виконавчим листом №0870/1396/12 Регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби у Запорізькій області її правонаступника - Головне управління Міндоходів у Запорізькій області.

Вважати стягувачем за виконавчим листом №0870/1396/12 Головне управління Міндоходів у Запорізькій області, а реквізитами стягувача - проспект Леніна, 166, м. Запоріжжя, 69107, ідентифікаційний код 38664957.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Н.В. Стрельнікова

Дата ухвалення рішення11.10.2013
Оприлюднено01.11.2013
Номер документу34459118
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення фінансових санкцій, за відсутності представників сторін

Судовий реєстр по справі —0870/1396/12

Ухвала від 11.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 07.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 22.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні