Постанова
від 31.10.2013 по справі 805/13433/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 жовтня 2013 р. Справа № 805/13433/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Час складання: 13-25 год.

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Волгіної Н.П.,

розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду адміністративну справу

за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області

до Приватного акціонерного товариства «Горлівське»

про стягнення капіталізованих платежів на суму 1 387 545,23 грн, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області, звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд стягнути на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області з Приватного акціонерного товариства «Горлівське» капіталізованих платежів на суму 1 387 545,23 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області отримало інформацію про припинення юридичної особи - Приватного акціонерного товариства «Горлівське» із одержаної в електронному вигляді картки державного реєстратора.

Згідно з ст. 5 «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» одним з основних принципів страхування від нещасних випадків на виробництві є обов'язковість сплати страхувальником страхових внесків.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» роботодавець зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду.

Як вбачається з абз. 3 ч. 2 ст. 46 зазначеного Закону фінансування Фонду здійснюється за рахунок капіталізованих платежів, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 6 травня 2000 року затверджено Порядок капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства - банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю.

Статтею 112 Цивільного кодексу України встановлено, що у разі ліквідації платоспроможності юридичної особи задовольняються у першу чергу вимоги щодо відшкодування шкоди завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю та вимоги забезпечені заставою.

Отже, вимоги щодо капіталізації платежів здійснюється в межах ліквідаційної процедури.

Згідно з ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» правління Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань має право затверджувати порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат.

Відповідно до п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, здійснюється Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання України відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості.

Пунктом 4.17 Інструкції про порядок перерахування, обліку та втрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 36 від 17 липня 2007 року, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції 1 серпня 20077 року за № 867/14134, встановлено, що при ліквідації страхувальник зобов'язаний провести повний розрахунок з Фондом на день закінчення процедури банкрутства (ліквідації), після затвердження ліквідаційного балансу в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно п. 5.9 Інструкції про порядок перерахування, обліку та втрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України для покриття витрат Фонду потерпілим на виробництві, які працювали на підприємствах, що ліквідовані (якщо вони не мають правонаступника) кошти до Фонду сплачуються згідно з Порядком капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року № 765.

За приписами ст. 46 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» фінансування Фонду здійснюється за рахунок:

- внесків роботодавців;

- капіталізованих платежів, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відділеннями Фонду у Донецькій області сформовано шість особових справ потерпілих на виробництві, які по теперішній час отримують страхові виплати. Загальна сума капіталізованих платежів по відділенням становить 1 387 545,23 грн. Капіталізація платежів здійснюється щодо кожної особи з урахуванням заборгованості за попередні роки та необхідності виплати майбутніх платежів.

Відповідно до п. 3 Порядку капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю капіталізація платежів, розраховується на період, що визначається як різниця між середньою тривалістю життя для чоловіків у країні та їх віком на момент здійснення капіталізації. Відділення Фонду для визначення періоду, на якій розраховувалась капіталізація платежів, використовує дані середньої очікуваної тривалості життя осіб, надані Держкомстатом України.

На підставі вищевикладеного, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області просить суд стягнути з Приватного акціонерного товариства «Горлівське» на користь відділення капіталізовані платежі на суму 1 387 545,23 грн (а.с. 3-5).

Представник позивача Сазонова М.О. до суду з'явилась, не заперечувала проти розгляду справи у порядку письмового провадження у зв'язку із неявкою представника відповідача.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату час та місце судового засідання Приватне акціонерне товариство «Горлівське» повідомлялось належним чином. Причини неявки представника товариства суду не повідомлені.

Згідно ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи, що перешкод для розгляду справи, передбачених ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України не має (відсутня потреба заслуховування свідка чи експерта), представник відповідача в судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись судом належним чином, суд вважає за можливе розглянути справу у порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає позовну заяву такою, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Приватне акціонерне товариство «Горлівське» (код ЄДРПОУ 32804702) є юридичною особою, зареєстрованою виконавчим комітетом Горлівської міської ради Донецької області 26 січня 2004 року, місцезнаходження юридичної особи: 84614, Донецька обл., м. Горлівка, Микитівський район, вул. Плеханова, буд. 49 (а.с. 34, 35, 120-121). Зареєстровано у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки До-нецької області як платник страхових внесків з 29 січня 2004 року за № 0511000385 (а.с. 36).

Як вбачається з копій трудових книжок осіб, вказаних в розрахунку, та актах про нещасний випадок на виробництві, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 працювали/працюють на Приватному акціонерному товаристві «Горлівське» (ОСОБА_6 станом на 12 лютого 2008 року та ОСОБА_7 станом на 31 січня 2007 року продовжували працювати на товаристві) та отримали трудове каліцтво (а.с. 41-46, 50-69, 71-73, 76-81, 85-93, 101-103, 107-119).

Відповідно до постанов Мититівського відділення м. Горлівки виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 29 березня 2013 рок (а.с. 37, 47, 70, 82, 94, 104), потерпілим особам, які працюють/працювали на Приватному акціонерному товаристві «Горлівське» були призначені щомісячні страхові виплати у зв'язку із отриманим трудовим каліцтвом, а саме:

- ОСОБА_2 у розмірі 354,02 грн з 01 березня 2013 року безстроково;

- ОСОБА_3 у розмірі 393,16 грн з 1 березня 2013 року безстроково;

- ОСОБА_4 у розмірі 445,63 грн з 1 березня 2013 року безстроково;

- ОСОБА_5 у розмірі 301,79 грн з 1 березня 2013 року по 31 грудня 2013 року;

- ОСОБА_6 у розмірі 1 057,87 грн з 1 березня 2013 року безстроково;

- ОСОБА_7 у розмірі 710,31 грн з 1 березня 2013 року безстроково.

Як зазначено у наведених постановах, виплати призначені у зв'язку із настанням страхових випадків (трудового каліцтва) на підставі висновків МСЕК: від 9 січня 2013 року (а.с. 39), від 9 червня 2010 року (а.с. 48-49), від 28 березня 2005 року (а.с. 74-75), від 1 січня 2012 року (а.с. 83-84), від 28 січня 2013 року (а.с. 96-97), від 15 квітня 2008 року (а.с. 105-106) та наведених вище актів про нещасний випадок на виробництві.

8 липня 2013 року Приватним акціонерним товариством «Горлівське» внесено до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників щодо припинення юридичної особи, ліквідатором товариства призначено Борисову М.А. (а.с. 33, 120-121).

29 липня 2013 виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області на ім'я Приватного акціонерного товариства «Горлівське» та голови ліквідаційної комісії Борисової М.А. направлено заяву № 01-1/03-1587 про визнання капіталізованих платежів на суму 1 387 545,23 грн (а.с. 10-13).

14 серпня 2013 року Приватне акціонерне товариство «Горлівське» в особі ліквідатора Борисової М.А. надало відповідь за вих. № 14/08-13-1 відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Мититівському районі м. Горлівки Донецької області на заяву про визнання капіталізованих платежів на суму 1 387 545,23 грн в якій зазначено наступне.

Згідно наданого розрахунку потреби в капіталізації коштів № 01-1/03-1587 від 29 липня 2013 року зазначена середньоочікувана тривалість життя осіб. Однак всупереч зазначеному закону у заяві довідка Держкомстату не надана та є непідтверджені розбіжності між очікуваною тривалістю життя різних осіб.

Відповідно до ст. 34 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання» фонд соціального страхування від нещасних витрат фінансує витрати, в тому числі, на санітарно-курортне лікування. При цьому витрати на оздоровлення складаються з розрахунку середньої вартості санітарно-курортної путівки. В розрахунку потреби в капіталізації коштів потреби на оздоровлення становлять певну суму, яка є не підтвердженою ніякими розрахунками.

Крім цього, у відповіді зазначено, що грошові вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області в сумі 1 387 545,23 грн будуть розглянуті за наявності підтверджуючих документів (а.с. 20).

14 серпня 2013 року відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області на направило на адресу ліквідатора Борисової М.А. лист Державної служби статистики України № 15/1-20/1333 ПІ від 26 жовтня 2012 року щодо даних про середньоочікувану тривалість життя чоловіків та жінок в Україні (а.с. 19).

26 жовтня 2012 року Державна служба статистики України направила на адресу Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України лист № 15/1-20/1333 ПІ з інформацією щодо середньої очікуваної тривалості життя чоловіків та жінок України в 2011 році (а.с. 15-18).

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України 29 жовтня 2012 року начальникам управлінь виконавчої дирекції Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі направлено лист № 383-07-2 разом із копією листа Держаної служби статистики України від 26 жовтня 2012 року № 15/1-20/1333ПІ стосовно показника середньої очікуваної тривалості життя чоловіків та жінок в Україні для практичного використання у роботі щодо розрахунку капіталізованих платежів (а.с. 14).

Не отримавши відповідь на своє повідомлення позивач звернувся до суду із даним позовом.

При прийнятті рішення по справі суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до преамбули Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV (дала - Закон № 1105-XIV), зазначений Закон визначає правову основу, економічний механізм та організаційну структуру загальнообов'язкового державного соціального страхування громадян від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які призвели до втрати працездатності або загибелі застрахованих на виробництві. Страхування від нещасного випадку є самостійним видом загальнообов'язкового державного соціального страхування, за допомогою якого здійснюється соціальний захист, охорона життя та здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності.

Згідно ч. 1 ст. 4 цього Закону законодавство про страхування від нещасного випадку складається із Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, цього Закону, Кодексу законів про працю України, Закону України "Про охорону праці" та інших нормативно-правових актів.

Відповідно до ст. 5 Закону № 1105-XIV основними принципами страхування від нещасного випадку є, зокрема, своєчасне та повне відшкодування шкоди страховиком; обов'язковість страхування від нещасного випадку осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) та інших підставах, передбачених законодавством про працю, а також добровільність такого страхування для осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, та громадян-суб'єктів підприємницької діяльності.

Статтею 6 Закону № 1105-XIV передбачено, що суб'єктами страхування від нещасного випадку є застраховані громадяни, а в окремих випадках - члени їх сімей та інші особи, страхувальники та страховик. Застрахованою є фізична особа, на користь якої здійснюється страхування (далі - працівник). Страхувальниками є роботодавці, а в окремих випадках - застраховані особи. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України є страховиком. Об'єктом страхування від нещасного випадку є життя застрахованого, його здоров'я та працездатність.

Як вбачається з ч. 1 ст. 8 Закону № 1105-XIV особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту) або на інших підставах, передбачених законодавством про працю підлягають обов'язковому страхуванню від нещасного випадку.

В ст. 15 цього Закону зазначено, що страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків, який є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, який затверджується її правлінням.

Відповідно до ст. 46 вказаного Закону № 1105-XIV фінансування Фонду здійснюється, зокрема, за рахунок капіталізованих платежів, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Зазначеною нормою законодавець зобов'язує страхувальника проводити капіталізацію страхових виплат із застосуванням порядку, який передбачений постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 6 травня 2000 року «Про порядок капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства - банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю».

Статтею 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що суб'єкт банкрутства - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

У відповідності до ст. 112 Цивільного кодексу України у разі ліквідації платоспроможної юридичної особи вимоги її кредиторів задовольняються у такій черговості: 1) у першу чергу задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом; 2) у другу чергу задовольняються вимоги працівників, пов'язані з трудовими відносинами, вимоги автора про плату за використання результату його інтелектуальної, творчої діяльності; 3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо податків, зборів (обов'язкових платежів); 4) у четверту чергу задовольняються всі інші вимоги. Вимоги однієї черги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належать кожному кредитору цієї черги.

У разі відмови ліквідаційної комісії у задоволенні вимог кредитора або ухилення від їх розгляду кредитор має право до затвердження ліквідаційного балансу юридичної особи звернутися до суду із позовом до ліквідаційної комісії. За рішенням суду вимоги кредитора можуть бути задоволені за рахунок майна, що залишилося після ліквідації юридичної особи. Вимоги кредитора, заявлені після спливу строку, встановленого ліквідаційною комісією для їх пред'явлення, задовольняються з майна юридичної особи, яку ліквідовують, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, заявлених своєчасно. Вимоги кредиторів, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо кредитор у місячний строк після одержання повідомлення про повну або часткову відмову у визнанні його вимог не звертався до суду з позовом, вимоги, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, а також вимоги, які не задоволені через відсутність майна юридичної особи, що ліквідується, вважаються погашеними.

Статтею 1205 Цивільного Кодексу України передбачено, що у разі ліквідації юридичної особи платежі, належні потерпілому або особам, визначеним ст. 1200 цього Кодексу, мають бути капіталізовані для виплати їх потерпілому або цим особам у порядку, встановленому законом або іншими нормативно-правовими актами.

Пунктом 4.17 Інструкції про порядок перерахування, обліку та втрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженою Постановою правління Фонду № 36 від 12 липня 2007 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 1 серпня 2007 року № 867/14134, встановлено, що при ліквідації страхувальник зобов'язаний провести повний розрахунок з Фондом на день закінчення процедури банкрутства (ліквідації), після затвердження ліквідаційного балансу в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно з п. 5.9 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, для покриття витрат Фонду потерпілим на виробництві, які працювали на підприємствах, що ліквідовані (якщо не мають правонаступника), кошти до Фонду сплачуються згідно з Порядком капіталізації платежів.

Капіталізація платежів для задоволення вимог по зобов'язаннях, що виникли у результаті заподіяння шкоди життя і здоров'ю громадян, провадяться відповідно до «Порядку капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли з зобов'язання підприємства-банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 6 травня 2000 року, і здійснюється по кожній особі з виплатою заборгованості за минулі роки і необхідності виплат майбутніх платежів.

З врахуванням норм ст. 46 Закону України № 1105-ХІV, ч. 7 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України та п. 5.9 Інструкції від 12 липня 2007 року, до спірних правовідносин слід застосовувати положення Постанови Кабінету Міністрів України № 765 від 6 травня 2000 року.

Відповідно до п. 3 вищевказаного Порядку, капіталізація платежів нараховується за період, що визначається, з різниці між середньої тривалості життя для чоловіків і жінок і їхнім віком на момент проведення капіталізації.

Як встановлено під час розгляду справи, позивачем для визначення періоду для капіталізації використовувались дані середньої тривалості життя особи, надані Держкомстатом України (а.с. 14-18).

Сума платежів, яка підлягає капіталізації, підтверджується розрахунками потреби в капіталізації коштів та постановами позивача про призначення страхових виплат у зв'язку із отриманим трудовим каліцтвом працівникам відповідача (а.с. 8, 37, 47, 70, 82, 94, 104).

Враховуючи наведене вище, суд вважає, що вимоги позивача про стягнення з відповідача сум капіталізованих платежів у розмірі 1 387 545,23 грн є цілком правомірними.

Зазначена позиція суду узгоджується з висновками постанови Верховного Суду України від 26 червня 2012 року у справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціальної страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Суми до Товариства з обмеженої відповідальністю «Фрунзе-авто» про стягнення капіталізованих платежів. Вказане рішення Верховного Суду України відповідно до ч. 1 ст. 244-2 Кодексу адміністративного судочинства України є обов'язковим для суду.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про необхідність задоволення позовних вимог відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області до Приватного акціонерного товариства «Горлівське» про стягнення капіталізованих платежів в повному обсязі.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 2, 7-11, 69-72, 86, 94, 154, 158-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області до Приватного акціонерного товариства «Горлівське» про стягнення капіталізованих платежів на суму 1 387 545,23 грн - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Приватного акціонерного товариства «Горлівське» (код ЄДРПОУ 32804702) на користь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області заборгованість по сплаті майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 1 387 545 (один мільйон триста вісімдесят сім тисяч п'ятсот сорок п'ять) гривень 23 копійки.

Постанова прийнята у нарадчій кімнаті, її вступна та резолютивна частини складені та підписані 31 жовтня 2013 року.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд в порядку, визначеному ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо воно не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст постанови виготовлений 4 листопада 2013 року.

Суддя Волгіна Н.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2013
Оприлюднено11.11.2013
Номер документу34626615
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/13433/13-а

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Постанова від 31.10.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 15.10.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 19.09.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні