Ухвала
від 19.11.2013 по справі 914/4360/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

19.11.2013 р. Справа№ 914/4360/13

Суддя господарського суду Львівської області Артимович В.М., розглянувши матеріали справи

за позовом:Товариства з обмеженою відповідальністю Ринок Наш , м. Львів до відповідача-1:Львівської міської ради, м. Львів до відповідача-2:Держземагентства у м. Львові, м. Львів до відповідача-3:Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції, м. Львів до відповідача-4:Товариства з обмеженою відповідальністю Наш Ринок , м. Львів до відповідача-5: про:Приватного підприємства Наш Ринок , м. Львів визнання права; переведення прав орендаря; зобов язання не чинити перешкод. визнав представлені матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

18.11.2013 р. Товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Наш , м. Львів (позивач), звернулось з позовною заявою до Львівської міської ради, м. Львів (відповідач-1), до Держземагентства у м. Львові, м. Львів (відповідач-2), Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції, м. Львів (відповідач-3), до Товариства з обмеженою відповідальністю Наш Ринок , м. Львів (відповідач-4), Приватного підприємства Наш Ринок , м. Львів (відповідач-5) про визнання за Товариством з обмеженою відповідальністю Ринок Наш права на оренду земельної ділянки за адресою: м. Львів, вул. Раппопорта, 8, як правонаступника Товариства з обмеженою відповідальністю Наш Ринок ; переведення з Товариства з обмеженою відповідальністю Наш Ринок на Товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Наш права наймача (орендаря) земельної ділянки згідно договору оренди від 22.05.2007 р.; переведення з Приватного підприємства Наш Ринок на Товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Наш права наймача (орендаря) земельної ділянки згідно договору оренди від 24.12.2010 р.; встановлення терміну дії договору оренди земельної ділянки від 24.12.2010 р. до 16.12.2016 р.; зобов язання Львівської міської ради не чинити перешкод ТзОВ Ринок Наш у користуванні земельною ділянкою за адресою: м. Львові по вул. Раппопорта, 8; зобов язання Приватного підприємства Наш Ринок не чинити перешкод ТзОВ Ринок Наш у користуванні земельною ділянкою за м. Львові по вул. Раппопорта, 8; зобов язання Держземагентства у м. Львові внести відповідні зміни в договір оренди від 24.12.2010 р.; зобов язання Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції внести зміни у відповідному розділі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; зобов язання Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції внести зміни у частині встановлення терміну дії договору оренди земельної ділянки від 24.12.2010 р. до 16.12.2016 р. у відповідному розділі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Одночасно, 18.11.2013 р. позивачем подано заяву про забезпечення позову, у прохальній частині якої позивач просить суд вжити заходів до забезпечення позову та заборонити Львівській міській раді вносити в порядок денний сесії Львівської міської ради, розглядати на сесії та ставити на голосування сесії питання про передачу в оренду, продовження терміну оренди земельної ділянки, розташованої у м. Львові по вул. Раппопорта,8, загальною площею 0,4138, в т.ч. 0,0468 в межах червоних ліній, кадастровий номер земельної ділянки 4610137500:01:001:0058.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України заходи до забезпечення позову застосовуються господарським судом за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з ініціативи господарського суду як гарантія реального виконання рішення суду. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття заходів може утруднити чи зробити неможливим невиконання рішення господарського суду.

Згідно ст. 67 ГПК України позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачеві вчиняти певні дії.

Згідно з постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 р. № 16 „Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову" особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. З цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених ст. 33 ГПК, обов'язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного заходу до забезпечення позову. Виносячи ухвалу про заборону відповідачеві вчиняти певні дії, господарський суд повинен точно визначити, які саме дії забороняється вчиняти.

Питання про забезпечення позову може вирішуватися господарським судом як без проведення окремого судового засідання, так і в засіданні з викликом представників сторін, інших учасників судового процесу із заслуховуванням їх думки.

У вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; ймовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Про забезпечення позову господарський суд виносить ухвалу, яка надсилається або видається сторонам у справі, іншим учасникам судового процесу.

Із матеріалів справи вбачається наступне.

Рішенням господарського суду Львівської області від 30.11.2010 р., залишеним без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 05.04.2011 р. та постановою Вищого господарського суду України від 09.08.2011 р. у справі № 15/201, встановлено фактичне продовження існування між ТзОВ Наш Ринок та Львівською міською радою відносин щодо оренди земельної ділянки загальною площею 0,4276 га за адресою м. Львів, вул. Раппопорта, 8, кадастровий номер 4610137500:00:01:001:0042 після спливу терміну, зазначеного в п. 8 договору оренди земельної ділянки від 22.05.2007 р.

Постановою Галицького районного суду м. Львова від 21.02.2011 р. скасовано ухвалу Львівської міської ради від 16.12.2010 р. № 86 Про користування ПП Наш ринок земельною ділянкою по вул. Раппопорта, 8 та зобов язано Львівську міську раду прийняти документи, подані ТОВ Наш ринок , внести до порядку денного та розглянути питання про надання в користування земельної ділянки по вул. Раппопорта, 8. Постанова суду вмотивована тим, що Львівською міською радою порушене переважне право позивача (ТОВ Наш Ринок ) на поновлення договору оренди і саме таке право підлягає судовому захисту. Фактичне продовження існування між ТзОВ Наш Ринок та Львівською міською радою відносин щодо оренди земельної ділянки після спливу терміну договору оренди суд визнав обставиною, що має преюдиційне значення у даній справі.

Зі статуту ТзОВ Ринок Наш вбачається, що в якості внеску до статутного капіталу новоствореного товариства Товариство з обмеженою відповідальністю Наш Ринок вносить право користування земельною ділянкою за адресою: м. Львів, вул. Раппопорта, 8, загальною площею 0,4138 га, в т. ч. 0,0468 в межах червоних ліній, кадастровий номер земельної ділянки 4610137500:01:001:0058.

Судом встановлено, що заява позивача про забезпечення позову містить достатньо обгрунтованих доказів на підтвердження того, що невжиття таких заходів, як заборона відповідачу вносити в порядок денний сесії Львівської міської ради, розглядати на сесії та ставити на голосування сесії питання про передачу в оренду, продовження терміну оренди земельної ділянки в подальшому утруднить та зробить неможливим виконання рішення суду в даній справі у випадку задоволення позовних вимог.

Зокрема, як вбачається з порядку денного пленарного засідання Львівської міської ради від 21.11.2013 р., розміщеного на офіційному сайті Львівської міської ради, у п. 33 зазначено насупне питання порядку денного сесії: Про продовження ПП Наш Ринок терміну оренди земельної ділянки на вул. Раппопорта, 8 .

Керуючись ст.ст. 33, 34, 64, 65, 66, 67 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити справу і прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Справу призначити до розгляду в засіданні на 05.12.13 р. о 15:00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх, зал № 1.

4. При направленні відзиву посилання на номер справи обов'язкове.

5. Зобов'язати:

5.1 Позивача:

- надати суду оригінали документів, долучених до позову;

- надати суду установчі документи товариства;

- надати суду довідку про включення позивача до ЄДР станом на час слухання справи в суді;

- вжити заходів для врегулювання спору в добровільному порядку, докази надати суду;

- надати суду письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судах України

або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує cпip, нема справи зi

спору між тими ж сторонами, про той же предмет i з тих же підстав, та нема pi-

шення цих органів з такого спору;

- явка повноважного представника в судове засідання є обов'язковою;

5.2 Відповідача-1, Відповідача-2, Відповідача-3, Відповідача-4, Відповідача-5:

- надати суду письмовий відзив на позовну заяву з документальним і нормативним обґрунтуванням своїх доводів;

- надати суду довідку про включення відповідачів до ЄДР станом на час слухання справи в суді;

- вжити заходів для врегулювання спору в добровільному порядку, докази надати суду;

- надати суду письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судах України

або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує cпip, нема справи зi

спору між тими ж сторонами, про той же предмет i з тих же підстав, та нема pi-

шення цих органів з такого спору;

- явка повноважних представників в судове засідання є обов'язковою;

6. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Ринок Наш , м. Львів, про забезпечення позову задоволити.

7. Заборонити Львівській міській раді ( 79000, м. Львів, пл. Ринок, 1; і.к. 32969824) вносити в порядок денний сесії Львівської міської ради, розглядати на сесії Львівської міської ради та ставити на голосування сесії Львівської міської ради питання про передачу в оренду, продовження терміну оренди земельної ділянки, розташованої у м. Львові по вул. Раппопорта, 8, загальною площею 0,4138, в т.ч. 0,0468 в межах червоних ліній, кадастровий номер земельної ділянки 4610137500:01:001:0058.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення і підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

9. Ухвала підлягає для пред'явлення до виконання протягом одного року з дня її винесення, тобто до 19.11.2014 р.

10. Копію ухвали направити сторонам.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення19.11.2013
Оприлюднено20.11.2013
Номер документу35329127
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/4360/13

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 11.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 30.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 05.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Рогач Л.I.

Постанова від 02.06.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мирутенко О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні