Ухвала
від 22.11.2013 по справі 808/8842/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

22 листопада 2013 року Справа № 808/8842/13-а м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Каракуша С.М., розглянувши адміністративний

позов: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротекс»

до: Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області в особі державного інспектора відділу оперативного контролю за дотриманням вимог земельного законодавства управління контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області Бірч Романа Миколайовича

треті особи: Чернігівська районна державна адміністрація Запорізької області, Прокурор Чернігівського району Запорізької області, діючий в інтересах Головного управління Держземагентства у Запорізькій області, Владівської сільської ради Чернігівського району Запорізької області

про: визнання дій протиправними та скасування розрахунку розміру шкоди,

ВСТАНОВИВ:

20 листопада 2013 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Агротекс» звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом

до Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області в особі державного інспектора відділу оперативного контролю за дотриманням вимог земельного законодавства управління контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області Бірч Романа Миколайовича, треті особи Чернігівська районна державна адміністрація Запорізької області, Прокурор Чернігівського району Запорізької області, діючий в інтересах Головного управління Держземагентства у Запорізькій області, Владівської сільської ради Чернігівського району Запорізької області про визнання дій протиправними та скасування розрахунку розміру шкоди.

Ухвалою судді від 21 листопада 2013 року позовну заяву, як таку, що подано без додержання вимог, передбачених статтею 106 КАС України, залишено без руху та надано можливість заявнику (у строк до 05.12.2013) привести її у відповідність до ст. 106 КАС України, з визначенням конкретних відповідачів та третіх осіб, з викладенням обставин, якими обґрунтовуються позовні щодо кожного з відповідачів, та подачею копій такої заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб, а також шляхом надання копії довідки з ЄДРПОУ ТОВ «Агротекс», яка зазначена у додатках до позовної заяви, як для суду, так і для відповідачів та третіх осіб, та шляхом надання доказів доплати позивачем судового збору до розміру, встановленому підпунктом 1 пункту 3 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір».

21.11.2013 від представника позивача надійшло клопотання про відкликання позовної заяви.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Враховуючи, що позивачем до відкриття провадження в адміністративній справі подано заяву про відкликання позову, суддя приходить до висновку, що позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Крім того, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротекс» разом з позовною заявою поданий оригінал платіжного доручення №327 від 19.11.2013, який підтверджує факт сплати позивачем судового збору в розмірі 68 грн. 62 коп.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви.

Частиною 2 статті 7 Закону України «Про судовий збір» передбачено, що у випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми, а в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Враховуючи, що подана позовна заява підлягає поверненню позивачеві, суддя приходить до висновку про необхідність повернення сплаченої позивачем суми судового збору у розмірі 68 грн. 62 коп.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 108, 160, 165 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов повернути позивачу - Товариству з обмеженою відповідальністю «Агротекс».

Копію ухвали разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «Агротекс».

Повернути з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротекс» (вул. Піонерська, 51, м. Бердянськ, Запорізька область, 71100, код ЄДРПОУ 32727445) сплачену суму судового збору в розмірі 68 (шістдесят вісім) грн. 62 коп. за платіжним дорученням №327 від 19.11.2013.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.М. Каракуша

Дата ухвалення рішення22.11.2013
Оприлюднено25.11.2013
Номер документу35404639
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання дій протиправними та скасування розрахунку розміру шкоди

Судовий реєстр по справі —808/8842/13-а

Ухвала від 22.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні