Ухвала
від 19.11.2013 по справі 18/132
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

справа № 18/132 19.11.2013

За заявою Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва

до акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної

фірми "Біомед"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від боржника не з'явились,

від боржника не з'явились,

В судовому засіданні приймав участь: Капелюшний І.В. - ліквідатор,

Жамбровський М.С. - предст за дов. Міністерства юстиції України

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до господарського суду міста Києва з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою арбітражного суду міста Києва від 01.02.99 порушено провадження у справі за № 18/132.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.11.01 застосовано до провадження в справі № 18/132 про банкрутство акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" дію Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону України від 30.06.99 № 784-XIV, ухвалено подальше провадження в справі № 18/132 вести зі стадії розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Овчаренко Т.А.

07.03.02 господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 18/132.

14.05.02 господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 18/132, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 28.05.02 припинено повноваження керівника акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" та тимчасово покладено виконання обов'язків директора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми „Біомед" на розпорядника майна арбітражного керуючого Овчаренко Т.А.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.11.02 припинено повноваження розпорядника майна в справі № 18/132 арбітражного керуючого Овчаренко Т.А. та звільнено останнього від виконання обов'язків директора Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 17.12.02 у справі № 18/132 призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В., на якого покладено виконання обов'язків директора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.12.05 залучено в якості учасників провадження у справі № 18/132 Прокуратуру м. Києва, Київську міську раду та Київське управління з питань банкрутства Міністерства економіки України.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.03.08 відхилено клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В. про продовження йому повноважень розпорядника майна на період проведення процедури розпорядження майном боржника та зобов'язано комітет кредиторів АТЗТ Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" вирішити питання щодо подальшого провадження у справі № 18/132.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.08.08 за клопотанням розпорядника майна арбітражного керуючого Капелюшного І.В. продовжено строк процедури розпорядження майном та строк повноважень розпорядника майна боржника на період проведення процедури розпорядження майном боржника, а також продовжено строк виконання розпорядником майна арбітражним керуючим Капелюшним І.В. обов'язків директора боржника до закінчення процедури розпорядження майном боржника.

Розпорядженням голови господарського суду міста Києва від 16.03.09 № 01-1/227 у зв'язку з обранням Демидової А.М. на посаду судді Вищого господарського суду України справу № 18/132 передано на розгляд судді Хоменку М.Г.

Ухвалою гсподарського суду міста Києва від 22.04.09 справу № 18/132 прийнято до свого провадження суддею Хоменком М.Г., призначено розгляд справи у судовому засіданні 10.06.09 та залучено до участі у справі у якості учасників провадження у справі Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров'я України та Фонд державного майна України, розпорядника майна боржника зобов'язано надати суду письмовий звіт про проведену роботу.

13.07.09 до господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Капелюшного І.В. про накладення арешту на обладнання боржника, ввезене за контрактом № 046/06-01 від 23.06.92, яке перебуває на зберіганні у третіх осіб, з метою забезпечення вимог кредиторів, а також про витребування від Міністерства охорони здоров`я та Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення (як правонаступника Державного комітету медичної та мікробіологічної промисловості) для дослідження оригіналів зовнішньоекономічних контрактів з придбання обладнання для виробництва лікарських засобів, що укладались акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішньоторгівельною фірмою "Біомед", та всіх документів, що укладались на виконання контрактів.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 29.07.09 клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Капелюшного І.В. задоволено частково, та зобов"язано утримувачів обладнання, ввезеного акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішньоторгівельною фірмою "Біомед" за контрактом № 046/06-01 від 23.06.92, надати суду документи, що підтверджують законність його перебування на праві власності або іншому добросовісному володінні.

В процесі розгляду справи у суду виникла необхідність витребувати додаткові документи, необхідні для вирішення справи.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 21.06.10 зобов"язано: Головне управління статистики у м. Києві, державного реєстратора обтяжень рухомого майна Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, Бюро технічної інвентаризації міста Києва надати суду відомості про боржника, а також розпорядника майна зобов"язано надати суду звіт про конкретно проведену роботу у справі.

Зважаю на той факт, що термін процедури розпорядження майном боржника сплинув, а розпорядник майна не надав суду жодного доказу виконання вимог попередніх ухвал суду, суд, ухвалою 21.10.11 призначив розгляд справи у судовому засіданні на 01.11.11.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 01.11.11 відкладено розгляд справи у судовому засідані на 07.12.11 та зобов"язано розпорядника майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капелюшного І.В. надати суду звіт про конкретну виконану роботу у справі, зокрема по виявленню майна боржника та погашенню дебіторської заборгованості.

01.12.11 до господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав звіт про виконану роботу у справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 07.12.11 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 15.02.12.

10.02.12 до господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав клопотання про зупинення провадження у справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.02.12 зупинено провадження у справі №18/132 про банкрутство акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" до моменту вдосконалення механізму примусової реалізації майна підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків.

Зважаючи на той факт, що з моменту зупинення провадження у даній справі сплинуло значно багато часу, суд, ухвалою від 31.01.13 поновив провадження у справі № 18/132 та призначив розгляд справи у судовому засіданні на 20.02.13.

20.02.13 до господарського суду міста Києва розпорядник майна акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" арбітражний керуючий Капелюшний І.В. надав пояснення щодо подальшого розгляду справи, зокрема припинення процедури розпорядження майном у справі, визнання боржника Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Капелюшного І.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.02.13 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 20.03.13.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 20.03.13 судом замінено ДПІ у Ленінградському районі м. Києва його правонаступником - ДПІ у Святошинському районі м. Києва.

У судове засідання, призначене на 20.03.13, з'явилися заявник, розпорядник майна та представники Кабінету Міністрів України і АТ "Укрексімбанк"

У судовому засіданні, судом розглянуто клопотання розпорядника майна про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у справі, а також досліджено Протокол засідання комітету кредиторів Акціонерного товариства закритого типу Української зовнішньоторгівельної фірми "Біомед" №19/03/13 від 19.03.13.

Постановою господарського суду міста Києва від 20.03.13 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Капелюшного І.В., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника на затвердження.

Не погоджуючись з прийнятою постановою, Державна податкова інспекція у Святошинському районі міста Києва ДПС звернулася з апеляційної скаргою до Київського апеляційного господарського суду, в якій просила скасувати постанову від 20.03.13 та повернути справу до суду першої інстанції для продовження її розгляду на стадії процедури розпорядження майном.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 05.06.13 апеляційну скаргу залишено без задоволення, постанову від 20.03.13 - без змін, а матеріали справи повернуто до господарського суду міста Києва.

05.04.13 від ліквідатора надійшло клопотання про зобов'язання Управління державної автомобільної інспекції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві вчинити дії.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 09.10.13 справу № 18/132 було передано для здійснення автоматичного розподілу.

Внаслідок автоматичного розподілу, справа № 18/132 передана для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою суду від 16.10.13 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 18/132 до свого провадження та призначив її розгляд на 19.11.13.

Належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, заявник та боржник в судове засідання не з'явились.

У судовому засіданні 19.11.13 було розглянуто клопотання ліквідатора про зобов'язання Управління державної автомобільної інспекції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві вчинити дії.

Розглянувши подане клопотання, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Відповідно до ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", окрім іншого, ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; формує ліквідаційну масу та продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом.

За наведених обставин, дослідивши матеріали справи, суд вважає за доцільне задовольнити подане клопотання ліквідатора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішьоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капелюшного І.В.

На підставі викладеного, керуючись ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ :

Задовольнити клопотання ліквідатора акціонерного товариства закритого типу Української зовнішьоторгівельної фірми "Біомед" арбітражного керуючого Капелюшного І.В.

Зобов'язати Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м.Києві встановити місцезнаходження автотранспортних засобів, що зареєстровані за банкрутом - акціонерним товариством закритого типу Українською зовнішьоторгівельною фірмою "Біомед" (03115, м. Київ, пр-т Перемоги, 120, код ЄДРПОУ 13672422).

Зобов'язати Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві направити автотранспортні засоби, що належать банкруту - акціонерному товариству закритого типу Українській зовнішьоторгівельній фірмі "Біомед" (03115, м. Київ, пр-т Перемоги, 120, код ЄДРПОУ 13672422) на штрафний майданчик Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві.

Зобов'язати Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві передати ліквідатору акціонерного товариства закритого типу Української зовнішьоторгівельної фірми "Біомед" арбітражному керуючому Капелюшному Ігорю Вікторовичу автотранспортні засоби, що належать банкруту - акціонерному товариству закритого типу Українській зовнішьоторгівельній фірмі "Біомед" (03115, м. Київ, пр-т Перемоги, 120, код ЄДРПОУ 13672422).

Попередити про відповідальність за невиконання вимог ухвали суду відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України, що може бути застосована господарський судом.

Копію ухвали направити всім учасникам провадження по справі та Управлінню державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві.

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення19.11.2013
Оприлюднено26.11.2013
Номер документу35474976
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —18/132

Постанова від 16.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 04.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 24.06.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні