Ухвала
від 22.11.2013 по справі 805/8715/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

22 листопада 2013 року Справа № 805/8715/13-а

приміщення суду за адресою: м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді - Ушенка С.В.,

при секретарі - Матченко В.С.,

за участю

представника позивача - Біланової Н.В. (за довіреністю),

представника відповідача - Чіграй О.М. (за довіреністю),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Донецьку заяву Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про зміну способу і порядку виконання судового рішення по справі № 805/8715/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька до Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, -

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство закритого типу Завод «Сантехдеталь» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про зміну способу і порядку виконання судового рішення від 01.08.2013 року по справі № 805/8715/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька до Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в розмірі 84 151,51 грн., мотивуючи її тим, що у підприємства на розрахункових рахунках відсутня зазначена сума грошових коштів, необхідних для сплати існуючої заборгованості, у зв'язку з чим виконання судового рішення є неможливим, адже призведе до неплатоспроможності підприємства та банкрутства. Враховуючи зазначене, просить задовольнити заяву про зміну способу і порядку виконання судового рішення шляхом його розстрочення.

Представник відповідача в судовому засіданні підтримав зазначену заяву, просить її задовольнити.

Представник Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька в судовому засіданні заперечував проти задоволення заяви про розстрочення виконання судового рішення, про що надав відповідну заяву.

Розглянувши заяву про розстрочення виконання постанови суду та матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву такою, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду, що видав виконавчий лист, із поданням, або сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Донецького окружного адміністративного суду від 01.08.2013 року по адміністративній справі № 805/8715/13-а позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька до Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в розмірі 84 151,51 грн. задоволено повністю.

Стягнуто з Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» на користь Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька суму витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 84 151,51 грн.

Збиткове фінансове становище підприємства підтверджується наявними в матеріалах справи фінансовим звітом підприємства станом на 30.09.2013 року, виписками з банківських рахунків підприємства, згідно яких залишок коштів підприємства станом на 19.11.2013 року складає 3 170,30 грн.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що дана ситуація є винятковою, оскільки вказані обставини ускладнюють виконання судового рішення, але враховуючи той факт, що сума боргу значно більша за суму грошових коштів, наявних на розрахункових рахунках відповідача, суд дійшов висновку про часткове задоволення заявлених вимог шляхом надання розстрочення виконання рішення суду строком на 1 рік.

На підставі викладеного, керуючись ст. 263 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про зміну способу і порядку виконання судового рішення по справі № 805/8715/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька до Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій - задовольнити частково.

Змінити спосіб і порядок виконання судового рішення шляхом розстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 01.08.2013 року по адміністративній справі № 805/8715/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька до Акціонерного товариства закритого типу Завод «Сантехдеталь» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в сумі 84 151,51 грн. строком на 1 рік з листопада 2013 року по жовтень 2014 року включно з щомісячною сумою сплати заборгованості з листопада 2013р. по вересень 2014 року включно у розмірі 7 012,00 грн. та у жовтні 2014р. у розмірі 7 019,51 грн. до повного погашення боргу.

В задоволенні решти вимог відмовлено.

Ухвалу постановлено в нарадчій кімнаті і оголошено в судовому засіданні.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк апеляційної скарги з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, то апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У випадку подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Ушенко С. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2013
Оприлюднено28.11.2013
Номер документу35510369
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/8715/13-а

Ухвала від 11.12.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Попов В.В.

Ухвала від 02.12.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Попов В.В.

Ухвала від 11.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 14.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 10.01.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 11.12.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Попов В.В.

Ухвала від 02.12.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Попов В.В.

Ухвала від 22.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С. В.

Ухвала від 13.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С. В.

Ухвала від 15.07.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні