Постанова
від 24.10.2006 по справі 21/5640-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/5640-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"24" жовтня 2006 р.                                                            Справа №21/5640-А

за позовом  Славутського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду в Славутському районі  та місті Славута    

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю  "Бесідки", с. Бесідки, Славутського району

про стягнення 8352,02 грн.

Суддя  Огороднік К.М.     Секретар судового засідання Степчук Т.А.

Представники сторін:

Від позивача –не з'явився

Від відповідача –не з'явився

за участю прокурора відділу прокуратури області - Шкадько В.В.

Прокурор у позовній заяві та прокурор у судовому засіданні просять стягнути з відповідача заборгованість по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працюють або працювали на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 в сумі 8352,02 грн.

Письмовим клопотанням за №3125 від 24.10.2006р. надісланим факсограмою в адресу суду, позивач просив розглянути справу без участі повноважного представника за наявними в справі матеріалами.

Відповідач в судове засідання не з'явився, представника для участі під час розгляду справи не направив, своїми процесуальними правами не скористався. Однак, судом враховується, що кореспонденція відповідачу направлялась на його юридичну адресу та йому вручена, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Розглядом матеріалів справи  встановлено наступне.

У відповідача станом на 01.07.2006 року склалась заборгованість в сумі 8352,02 грн. по витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до п.п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", що підтверджується розрахунками про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, карткою особового рахунку платника.

На момент розгляду справи заборгованість відповідачем не погашена.

Досліджуючи надані сторонами докази, аналізуючи наведені міркування та заперечення, оцінюючи їх в сукупності, судом враховується наступне.

Згідно ст. 58 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування“ Пенсійний фонд є органом, який провадить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та підготовляє документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Частиною 1 п. 7 ст. 64 Закону визначено, що виконавча дирекція Пенсійного фонду та її територіальні органи мають право стягувати з платників страхових внесків несплачені суми страхових внесків.

Згідно ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення“ підприємства та організації з коштів, призначених  на  оплату праці, вносять до Пенсійного фонду України плату, що покриває витрати на виплату і доставку пенсій відповідно до пунктів "б" - "з" цієї статті до досягнення працівником пенсійного віку, передбаченого статтею 12 цього Закону, в розмірі  100 процентів.

Згідно ст. 2 Закон України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" об'єктом оподаткування для платників збору, визначених п. 1 та п. 2 ст. 1 цього Закону є - фактичні витрати на оплату праці працівників, які включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України "Про оплату праці" (крім сум виплат, що не враховуються при визначенні бази нарахування страхових внесків відповідно до пункту 2 статті 5 Декрету Кабінету Міністрів України "Про прибутковий податок з громадян"), а також винагороди, що виплачуються громадянам за виконання робіт (послуг) за угодами цивільно-правового характеру. Об'єктом оподаткування для платників збору, визначених п. 1 та п. 2 ст. 1 цього Закону є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне  забезпечення";

Згідно „Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ”, затвердженої постановою правління ПФУ від 19.12.2003 року № 21-1, відшкодуванню підлягають витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими умовами праці за Списком № 2 у розмірі 100%.

Оскільки наявними в матеріалах справи підтверджується наявність заборгованості відповідача у заявленому до стягнення розмірі, позовні вимоги прокурора заявлені обґрунтовано, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 4, 14, 69-71, 86, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п. 3, 6, 7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України , СУД  

ПОСТАНОВИВ:

Позов прокурора Славутського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Славута до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Бесідки" с. Бесідки Славутського району про стягнення 8352,02 грн. заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, задоволити повністю.

Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Бесідки" с. Бесідки Славутського району (код 30801207) на користь Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі м. Славута, вул. Дзержинського, 2 (код 14149763) заборгованість по фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в сумі 8352,02 грн. (вісім тисяч триста п'ятдесят дві гривні 02  коп.)

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      К.М. Огороднік

Постанова оформлена та підписана 24 жовтня 2006 року

Помічник судді                                      О.С. Гуменюк

Віддрук. 5 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу,

4,5 - прокуратура області та району

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.10.2006
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3585257
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/5640-а

Постанова від 24.10.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Постанова від 08.11.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Постанова від 24.10.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні