Ухвала
від 20.11.2013 по справі 805/16545/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

20 листопада 2013 року Справа № 805/16545/13-а

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., розглянувши позовну заяву приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень, -

В С Т А Н О В И В:

18 листопада 2013 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень.

Згідно із ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до п.п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 № 3674-VI (із змінами і доповненнями, які набрали чинності 23.10.2013 року), ставка судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру складає 0,06 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Отже, за подання до суду вказаного позову позивач повинен сплатити 0,06 розміру мінімальної заробітної плати, а саме 68,62 грн.

В порушення вказаної норми, позивачі надають документ про сплату судового збору у розмірі 34,41 грн.

Таким чином, позивачам необхідно надати до суду документ про сплату судового збору за наступними реквізитами сплати: р/р 31217206784005, отримувач - Держбюджет Калінінського району м. Донецька, код ЄДРПОУ 38034015, банк отримувача - ГУ ДКСУ у Донецькій області, МФО 834016, призначення платежу: судовий збір, код 35099148, п. 3.1 у розмірі 34,31 грн.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зокрема зазначаються: зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Відповідно до ч. 4 ст. 105 КАС України, адміністративний позов може містити вимоги про:

1) скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень;

2) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень прийняти рішення або вчинити певні дії;

3) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень утриматися від вчинення певних дій;

4) стягнення з відповідача - суб'єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, завданої його незаконним рішенням, дією або бездіяльністю;

5) виконання зупиненої чи невчиненої дії;

6) встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень;

7) примусове відчуження земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності.

Заявлена позивачем вимога про визнання, що будь - які рішення з будь - яких питань, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» (ідентифікаційний код 32317534), кворум яких становить не менш ніж 6 % від розміру статутного капіталу товариства, за умови, що частка 94% від розміру статутного капіталу товариства є нерозподіленою, є обов'язковими для державного реєстратора Реєстраційної служби Великоновосілківського районного управління юстиції Донецької області (за посадою) та інших суб'єктів владних повноважень України, не відповідає вищезазначеним вимогам.

Таким чином позивачам необхідно привести позовні вимоги у відповідність до вимог ч. 4 ст. 105 КАС України.

Згідно п. 3 ч.1 статті 106 КАС України у позовній заяві зокрема зазначаються: ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

У порушення вказаних вимог, позивачем не зазначено засобу зв'язку, адреса електронної пошти відповідача, якщо такі відомі. Крім того, в позовній заяві відповідачем зазначено державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області, без зазначенні прізвища ім'я по батькові.

Таким чином позивачам необхідно зазначити засоби зв'язку, адресу електронної пошти відповідача, якщо такі відомі та повне найменування (ім'я) відповідача.

Згідно з ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху із наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків, шляхом надання документу про сплату судового збору на суму 34,31 грн., позовної заяви із зазначенням повного найменування (ім'я) відповідача, а також номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти, якщо такі відомі та змісту позовних вимог згідно з частиною четвертою статті 105 КАС України для суду та відповідно до кількості осіб, що беруть участь у справі.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 106, 108 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень - залишити без руху і встановити строк для усунення виявлених недоліків позовної заяви протягом п'яти днів з наступного дня після отримання копії цієї ухвали.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п'яти днів з дня її отримання апеляційної скарги до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Лазарєв В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2013
Оприлюднено13.12.2013
Номер документу35946937
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/16545/13-а

Ухвала від 10.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 20.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні