Ухвала
від 10.12.2013 по справі 805/16545/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 грудня 2013 р. Справа №805/16545/13-а

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., розглянувши позовну заяву приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень, -

В С Т А Н О В И В:

18 листопада 2013 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень.

Ухвалою суду від 20 листопада 2013 року позовна заява була залишена без руху, позивачеві надано строк протягом п'яти днів з наступного дня після отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви, оскільки дана позовна заява не відповідала вимогам ст. 106 КАС України, а саме: заявлена позивачем вимога про визнання, що будь - які рішення з будь - яких питань, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» (ідентифікаційний код 32317534), кворум яких становить не менш ніж 6 % від розміру статутного капіталу товариства, за умови, що частка 94% від розміру статутного капіталу товариства є нерозподіленою, є обов'язковими для державного реєстратора Реєстраційної служби Великоновосілківського районного управління юстиції Донецької області (за посадою) та інших суб'єктів владних повноважень України, не відповідає вимогам ч. 4 ст. 105 КАС України.

Також у порушення п.п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 № 3674-VI (із змінами і доповненнями, які набрали чинності 23.10.2013 року), позивачем надано документ про сплату судового збору у розмірі 34,41 грн.

Згідно п. 3 ч.1 статті 106 КАС України у позовній заяві зокрема зазначаються: ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

У порушення вказаних вимог, позивачами не зазначено засобу зв'язку, адреса електронної пошти відповідача, якщо такі відомі. Крім того, в позовній заяві відповідачем зазначено державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області, без зазначенні прізвища ім'я по батькові

Вказана ухвала суду була вручена позивачу 26 листопада 2013 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Враховуючи вищевикладене, позивачем, станом на 10 грудня 2013 року недоліки позовної заяви не усунуті.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Таким чином, враховуючи те, що позивач не усунув недоліки позовної заяви, суд вважає необхідним повернути її позивачеві.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 108 КАС України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву приватного акціонерного товариства «Великоновосілківський райснаб», ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» до державного реєстратора Великоновосілківської районної державної адміністрації Донецької області про визнання неправомірними дій неправомірними, скасування повідомлення про залишення документів, що подані для проведення державної реєстрації, без розгляду» від 09.08.2013 № 639/03.4-06, зобов'язання провести державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу, визнання, що будь-які рішення, які прийняті загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Аграрій» є обов'язковими для державного реєстратора та інших суб'єктів владних повноважень, - повернути позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з подачею копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя Лазарєв В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.12.2013
Оприлюднено13.12.2013
Номер документу35946948
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/16545/13-а

Ухвала від 10.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 20.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні