Ухвала
від 20.12.2013 по справі 815/8659/13-а
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/8659/13-а

УХВАЛА

20 грудня 2013 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Левчук О.А., розглянувши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс» до Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача капітан Білгород-Дністровсього морського торговельного порту ОСОБА_1, про визнання протиправною бездіяльності щодо розгляду заяви про здійснення державної реєстрації земснаряду «Арабатський» у Державному судновому реєстрі України, що ведеться по Білгород-Дністровському морському торговельному порту, та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс» до Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача капітан Білгород-Дністровського морського торговельного порту ОСОБА_1, про визнання протиправною бездіяльності Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті щодо розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс» від 14.11.2013 року про здійснення державної реєстрації земснаряду «Арабатський» у Державному судновому реєстрі України, що ведеться по Білгород-Дністровському морському торговому порту; зобов`язання Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті дати узгодження капітану Білгород-Дністровського морського торгового порту на постійне виключення земснаряда «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м., ширина 13,71, осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2.2200 кВТ, з Державного суднового реєстру України, власником якого в Реєстрі значиться ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів»; зобов`язання капітана Білгород-Дністровського морського торгового порту виключити земснаряд «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м, ширина 13,71 м., осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВТ, з Державного суднового реєстру України; зобов`язання Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті надати узгодження капітану Білгород-Дністровського морського торгового порту на постійну реєстрацію земснаряда «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м, ширина 13,71 м., осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВт, у Державному судновому реєстрі України за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс», код ЄДРПОУ 36232418; зобов`язання капітана Білгород-Дністровського морського торгового порту включити земснаряд «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м., ширина 13,71 м., осадка 4,10 м, валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВт, до Державного суднового реєстру України та здійснити державну реєстрацію земснаряда «Арабатський» відповідно до порядку ведення Державного суднового реєстру України за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс», код ЄДРПОУ 36232418.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються: найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява; ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є; ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі; зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків тощо; перелік документів та інших матеріалів, що додаються. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Проте позов зазначеним вимогам не відповідає.

У адміністративному позові позивач зазначає відповідачем тільки Державну інспекцію України з безпеки на морському та річковому транспорті, проте позовні вимоги пред`являє також і до Капітана Білгород-Дністровського морського торговельного порту ОСОБА_1, але відповідачем по справі його не зазначає.

Також позивач в позовній заяві зазначає, що він звернувся до відповідача Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті із заявою про здійснення державної реєстрації земснаряда «Арабатський» у Державному судновому реєстрі України, що ведеться по Білгород-Дністровському морському торговому порту, проте не зазначає та не надає доказів щодо цього, не зазначає та не надає доказів того, які документи були додані позивачем до цієї заяви, а також не зазначає та не надає доказів отримання цієї заяви та документів Державною інспекцією України з безпеки на морському та річковому транспорті.

Крім цього, відповідно до ч. 4 ст. 106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

В позовній заяві зазначено, що позов підписаний директором ТОВ «Моршипсервіс», проте не зазначено його прізвище, ім`я та по батькові. А також до позовної заяви не додано документи на підтвердження призначення цієї особи директором та його повноважень.

Крім цього позивачем в позові зазначена адреса позивача: м. Одеса, вул. Літературна, 10, а в доданій до позовної заяви копії свідоцтва, виданого 04.09.2013 року приватним нотаріусом, зазначено місцезнаходження ТОВ «Моршипсервіс»: м. Одеса, вул. Генуєзська, 5.

Таким чином, згідно ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що адміністративний позов подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

У зв'язку з вищевикладеним, суд вважає за необхідне залишити адміністративний позов без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Недоліки повинні бути усунені шляхом приведення адміністративного позову у відповідність до вимог ст. ст. 105, 106 КАС України та надання Одеському окружному адміністративному суду доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а також надати належним чином посвідчені копії правовстановлюючих документів ТОВ «Моршипсервіс», довідку про включення ТОВ «Моршипсервіс» до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також документів на підтвердження повноважень особи, яка підписала позовну заяву.

Керуючись ст. ст. 105, 106, ч. 1 ст. 108 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс» до Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача капітан Білгород-Дністровського морського торговельного порту ОСОБА_1, про визнання протиправною бездіяльності Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті щодо розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс» від 14.11.2013 року про здійснення державної реєстрації земснаряду «Арабатський» у Державному судновому реєстрі України, що ведеться по Білгород-Дністровському морському торговому порту; зобов`язання Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті дати узгодження капітану Білгород-Дністровського морського торгового порту на постійне виключення земснаряда «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м., ширина 13,71, осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2.2200 кВТ, з Державного суднового реєстру України, власником якого в Реєстрі значиться ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів»; зобов`язання капітана Білгород-Дністровського морського торгового порту виключити земснаряд «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м, ширина 13,71 м., осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВТ, з Державного суднового реєстру України; зобов`язання Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті надати узгодження капітану Білгород-Дністровського морського торгового порту на постійну реєстрацію земснаряда «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м, ширина 13,71 м., осадка 4,10 м., валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВт, у Державному судновому реєстрі України за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс», код ЄДРПОУ 36232418; зобов`язання капітана Білгород-Дністровського морського торгового порту включити земснаряд «Арабатський», ідентифікаційний номер судна 6611681, 1966 року, Шотландія, довжина 78 м., ширина 13,71 м., осадка 4,10 м, валова місткість 2016 т., чиста місткість 604 т., дизель 2,2200 кВт, до Державного суднового реєстру України та здійснити державну реєстрацію земснаряда «Арабатський» відповідно до порядку ведення Державного суднового реєстру України за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моршипсервіс», код ЄДРПОУ 36232418, - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність у термін до 10 січня 2014 року усунути недоліки та роз'яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.А. Левчук

10.01.14

Дата ухвалення рішення20.12.2013
Оприлюднено26.12.2013
Номер документу36248679
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/8659/13-а

Ухвала від 23.04.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 14.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 15.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 14.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Постанова від 24.04.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 09.01.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 20.12.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні