Рішення
від 26.12.2013 по справі 910/20402/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-б, тел. 284-18-98 РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 910/20402/13 26.12.13

Господарський суд міста Києва у складі судді Марченко О.В., при секретарі судового засідання Роздобудько В.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні

справу № 910/20402/13

за позовом приватного підприємства "Світова музика", м. Київ,

організація, яка звертається за захистом порушених прав суб'єкта авторського права - приватна організація "Організація колективного управління авторськими і суміжними правами", м. Київ,

до товариства з обмеженою відповідальністю "Маракеш", м. Київ,

про стягнення 68 820 грн.,

за участю представників сторін:

позивача - Молчанова П.В. (довіреність від 13.05.2013 б/н);

відповідача - Бригинця С.М. (довіреність від 07.11.2013 б/н);

Дементьєва І.Т. (довіреність від 07.11.2013 б/н).

Приватна організація "Організація колективного управління авторськими і суміжними правами" (далі - Організація) звернулося до господарського суду міста Києва в інтересах приватного підприємства "Світова музика" (далі - ПП "Світова музика") з позовом про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Маракеш" (далі - ТОВ "Маракеш") 68 820 грн. компенсації за порушення виключних майнових авторських прав на музичний твір "Fiesta In The Disco" (автори Reyes/Malakian/Baliardo/Diaz/Germain/Bouchikhi) у виконанні «Blackhouse Feat. Mike Feenix».

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.10.2013 порушено провадження у справі.

Відповідач 11.11.2013 подав відзив на позовну заяву, в якому заперечує проти позовних вимог у повному обсязі, зазначаючи про те, що: позивачем не доведено факту здійснення ТОВ "Маракеш" публічного виконання твору та не встановлено, яким способом здійснювалося таке виконання; у Організації відсутні докази права звернення із позовною заявою до суду та не доведено факту наявності в неї виключних майнових авторських прав на спірний твір.

02.12.2013 від позивача надійшли письмові пояснення, в яких Організація зазначає про те, що відповідач не навів жодної статті закону чи рішення суду, на підставі яких можна вважати незаконними угоди, укладені товариством з обмеженою відповідальністю "Олл Мюзік Паблішінг" (далі - ТОВ «Олл Мюзік Паблішінг») та ПП "Світова музика", і так само укладені ПП "Світова музика" та Організацією. Крім того, позивачем надані достатні докази того, що в закладі відповідача використовуються музичні твори; надані відомості про правовласників цих товарів; правовласник своєї згоди на використання ТОВ "Маракеш" зазначених творів не надавав; сам відповідач роялті за використання творів в своїй комерційній діяльності не сплачує, відповідних договорів про дозвіл на використання таких прав не має.

23.12.2013 від ТОВ "Маракеш" надійшли додаткові пояснення, в яких відповідач зазначає про те, що відповідно до договору від 01.01.2011 № 1706/09 про передачу в управління майнових прав на об'єкти авторських прав (далі - Договір від 01.01.2011) позивачу надано виключне право дозволяти та забороняти використовувати твори з каталогу Ліцензіара, в тому числі шляхом публічного виконання; відповідно до пункту 2.1 Договору від 01.01.2011 Ліцензіар гарантує, що він є власником майнових авторських прав на всі твори з каталогу. Таким чином, вказаний пункт декларує те, що "Олл Мьюзик Паблишинг" (Ліцензіар) отримав виключні майнові права на твір від всіх співавторів, але відповідно до виписки з системи ІРІ авторські майнові права на вказаний твір знаходяться в управлінні іноземних організацій колективного управління; відповідно до договорів, укладених вказаними організаціями та державним підприємством "Українське агентство авторських та суміжних прав" (далі - ДП «УААСП»), на території України авторськими майновими правами щодо твору "Fiesta In The Disco" управляє ДП «УААСП», крім того, в додатку до Договору від 01.01.2011 передбачено право отримання долі винагороди за той чи інший спосіб використання, а не долі переданих прав, таким чином, позивач не довів наявність у нього виключних майнових прав на твір, а укладення Договору від 01.01.2011 не є безумовним та достатнім доказом передачі виключних авторських майнових прав на твір Організації.

25.12.2013 від позивача надійшли письмові пояснення, в яких Організація зазначає, що відповідач намагається скласти враження про відсутність права і можливості часткової передачі виключних майнових прав; намагається довести, що майнове право інших осіб виникає лише на підставі угоди, укладеної із автором. Позивачем надано достатньо доказів щодо наявності у нього статусу суб'єкта авторського права і порушення його майнових прав. Натомість відповідач вдається лише до нав'язування неіснуючих теоретичних припущень, які не передбачені диспозиціями жодної статті в будь-якому нормативно-правовому акті України чи міжнародних угод, ратифікованих Україною.

У судовому засіданні 26.12.2013 представник позивача наголосив на письмових поясненнях, позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Представники відповідача проти задоволення позовних вимог заперечили, наголошуючи на доводах, зазначених у відзиві на позовну заяву.

Оцінивши наявні в матеріалах справи докази, які мають значення для розгляду справи по суті, проаналізувавши встановлені фактичні обставини справи в їх сукупності, заслухавши пояснення представників сторін, господарський суд міста Києва

ВСТАНОВИВ :

01.01.2011 ТОВ «Олл Мюзік Паблішінг» (ліцензіар, м. Москва, Російська Федерація) та ПП «Світова музика» (ліцензіат) укладено Договір від 01.01.2011, за умовами якого:

- ліцензіар передає ліцензіату на території України виключні права на управління майновими авторськими правами на усі твори, що відносяться до каталогу «Олл Мюзік Паблішінг», що є частиною цього Договору, права на використання якого на території України належить ліцензіару на території країн СНД, а саме: право використовувати, а також дозволяти або забороняти використання творів такими способами: публічного мовлення; публічного використання; публічного показу, прокату, тощо; поширення шляхом продажу або іншого відчуження через будь-які види зв'язку, включаючи мобільний та Інтернет; відтворення і розповсюдження шляхом продажу або іншого відчуження творів в механічному записі на будь-яких видах носіїв; використання творів у складі програм телебачення (пункт 1.1 Договору від 01.01.2011);

- з метою забезпечення прав ліцензіара ліцензіат може укладати договори про взаємне представництво інтересів з іншими підприємствами та організаціями на території України та отримувати від них винагороди на користь ліцензіара за види використання прав, вказаних у даному Договорі (пункт 1.4 Договору від 01.01.2011);

- за попередньою згодою ліцензіара ліцензіат має право укладати договори, що передбачають надання прав на видачу дозволів та збір винагороди за використання творів з каталогу (пункт 1.5 Договору від 01.01.2011);

- укладати на території України договори з юридичними і фізичними особами - користувачами каталогу способами, вказаними в пункті 1.1, і видавати дозволи на використання зазначених у Договорі об'єктів авторських прав обумовленими в пункті 1.1 способами (частина друга пункту 2.4 Договору від 01.01.2011);

- права за цим Договором передаються на термін його дії, а саме: з моменту підписання до 31.12.2011. За взаємною згодою сторін дію цього Договору може бути продовжено, про що складається окрема пропозиція (пункт 1.1 Договору від 01.01.2011).

У додатку № 1-С до Договору від 01.01.2011 зазначено перелік композицій, права на які передаються в управління, а саме твір під назвою "Fiesta In The Disco", авторами якого є іноземні особи: Reyes, Malakian, Baliardo, Diaz, Germain, Bouchikhi.

Крім того, у матеріалах справи міститься лист ТОВ «Олл Мюзік Паблішінг» від 05.03.2013 № 2, в якому зазначене товариство повідомляє всім зацікавленим організаціям про те, що на території України ексклюзивним представником ТОВ «Олл Мюзік Паблішінг» є ПП «Світова музика».

Відповідно до частини першої статті 15 Закону України «Про авторське право і суміжні права» (далі - Закон) майнові права автора (чи іншої особи, яка має авторське право) можуть бути передані (відчужені) іншій особі згідно з положеннями Закону, після чого ця особа стає суб'єктом авторського права.

За приписами частини першої статті 31 Закону автор (чи інша особа, яка має авторське право) може передати свої майнові права, зазначені у статті 15 цього Закону, будь-якій іншій особі повністю чи частково. Передача майнових прав автора (чи іншої особи, яка має авторське право) оформляється авторським договором. Майнові права, що передаються за авторським договором, мають бути у ньому визначені. Майнові права, не зазначені в авторському договорі як відчужувані, вважаються такими, що не передані.

У пункті 7 постанови Пленуму Верховного Суду України від 04.06.2010 № 5 «Про застосування судами норм законодавства у справах про захист авторського права і суміжних прав» зазначено, що відповідно до статті 45 Закону суб'єкти авторського права і суміжних прав можуть управляти своїми правами: особисто, через свого повіреного, через організацію колективного управління.

Згідно з підпунктом "г" частини першої статті 49 Закону організації колективного управління повинні виконувати від імені суб'єктів авторського права і (або) суміжних прав і на основі одержаних від них повноважень, зокрема, таку функцію: звертатися до суду за захистом прав суб'єктів авторського права і (або) суміжних прав відповідно до статутних повноважень та доручення цих суб'єктів. При цьому окреме доручення для представництва в суді не є обов'язковим.

Разом з тим така організація, пред'явивши позов, не є позивачем, оскільки вона звертається до суду за захистом прав суб'єктів авторського і (або) суміжних прав, а не своїх прав. Позивачем у таких випадках буде суб'єкт авторського права і (або) суміжних прав, на захист інтересів якого звернулася організація.

У випадку, якщо організація колективного управління звертається на захист прав фізичних осіб, такий спір розглядається в порядку цивільного судочинства. Якщо ж вона звертається на захист юридичних осіб, то, залежно від суб'єктного складу, спір розглядається в порядку господарського судочинства.

У пункті ж 49 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 № 12 «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності» наведено, що організації колективного управління, які здійснюють управління майновими правами на твори, повинні довести наявність у них прав на управління авторськими майновими правами певного кола осіб. Отже, у разі звернення організації колективного управління до суду з позовом про захист прав суб'єктів авторського права суд повинен з'ясовувати обсяг повноважень цієї організації згідно з договорами, укладеними цією організацією та суб'єктом авторського права. Якщо у організації колективного управління відсутні повноваження на управління майновими правами суб'єкта авторського права, зокрема, щодо конкретного твору, судам слід відмовляти у задоволенні позову цієї організації.

Документами, що підтверджують право організації на звернення до суду із заявою про захист авторського права та/або суміжних прав, є: видане Міністерством освіти і науки України свідоцтво про облік організацій колективного управління, свідоцтво про визначення організації уповноваженою організацією колективного управління згідно із статтями 42, 43 названого Закону; статут організації, що управляє майновими правами на колективній основі; в інших випадках, ніж передбачені згаданими статтями Закону України "Про авторське право і суміжні права" - договір з особою, якій належать відповідні права, на управління майновими правами на колективній основі, та/або договір з іноземною організацією, що управляє аналогічними правами, і документи, що підтверджують наявність у неї відповідних повноважень.

Організація є організацією колективного управління на колективній основі майновими правами суб'єктів авторського права і (або) суміжних прав, що підтверджується виданим Державним департаментом інтелектуальної власності свідоцтвом про облік організацій колективного управління від 24.01.2011 № 18/2011.

01.07.2012 ПП "Світова музика" (субвидавник) та Організацією укладено договір про здійснення збору винагороди № АС-01/07 (далі - Договір від 01.07.2012), за умовами якого:

- субвидавник доручає, а організація зобов'язується від імені та на користь субвидавника здійснювати збір винагороди (роялті) за використання користувачами творів з каталогу, який має бути наданий організації (пункт 2.1 Договору від 01.07.2012);

- організація здійснює збір винагороди за використання творів такими засобами: публічне виконання; відтворення в домашніх умовах, за допомогою відповідного обладнання і матеріальних носіїв; Договір від 01.07.2012 не поширюється на будь-які інші способи використання творів (пункт 2.2 Договору від 01.07.2012);

- Договір від 01.07.2012 не передбачає передачу (відчуження) виключних майнових авторських прав, якими володіє субвиданик, Організації та не створює їх часткову чи повну втрату (підпункт 2.3.2 пункту 2.3 Договору від 01.07.2012);

- з моменту підписання Договору від 01.07.2012 субвидавник набуває статус члена організації і користується усіма правами, що передбачені статутом організації, в тому числі щодо участі в управлінні організацією (підпункт 3.1.1 пункту 3.1 Договору від 01.07.2012);

- Договір від 01.07.2012 набирає чинності з моменту його підписання повноважними представниками сторін та діє без обмеження у часі (пункт 9.1 Договору від 01.07.2012).

Крім того, 01.01.2013 ПП "Світова музика" (видавник) та Організацією укладено договір про передачу в управління майнових прав на об'єкти авторських прав № 01/01-13 (далі - Договір від 01.01.2013), за умовами якого:

- видавник передає Організації в управління на колективній основі невиключні майнові права на твори згідно із каталогом, а саме право дозволяти або забороняти від імені видавника використання творів користувачами, а також збирати винагороду за їх використання (пункт 1.1 Договору від 01.01.2013);

- організація здійснює управління майновими правами на об'єкти авторських прав видавника і збирання винагороди за виконання творів такими засобами: публічне виконання, тобто виконання як безпосередньо виконавцем або колективом виконавців (у живому виконанні), так і за допомогою будь-яких пристроїв та процесів у місцях здійснення господарської діяльності (підприємства громадського харчування, підприємства торгівлі та галузі послуг, спортивні та розважальні центри, тощо), а також на гастрольних засадах (концертах) та інших масових заходах (пункт 1.2 Договору від 01.01.2013);

- з моменту підписання Договору від 01.01.2013 видавник набуває статус члена організації і користується усіма правами, що передбачені статутом організації, в тому числі щодо участі в управлінні організацією (підпункт 2.1.1 пункту 2.1 Договору від 01.01.2013);

- даний Договір набирає чинності з моменту його підписання повноважними представниками сторін та діє до 31.05.2014. За згодою сторін дію даного договору може бути продовжено, про що складається додаткова угода (пункт 8.1 Договір від 01.01.2013).

Оскільки у пункті 10.2 угоди від 23.02.2006, укладеної SUISA (Швейцарське товариство з прав авторів на музичні твори з основним місцем діяльності в Цюріху, яке є власником і менеджером ІРІ системи) та ДП «УААСП», зазначено, що SUISA не надає ніяких гарантій та не відповідає за точність, повноту або невідкладність передач змісту даних, доступних через ІРІ систему; SUISA знімає із себе будь-яку відповідальність у зв'язку з цим, то господарський суд не бере до уваги посилання відповідача на те, що Організацією не доведено наявність у ПП «Світова музика» виключних майнових авторських прав на спірний твір, тому що з виписки з системи ІРІ вбачається, що авторські майнові права на вказаний твір знаходяться в управлінні іноземних організацій колективного управління; відповідно до договорів, укладених такими організаціями та ДП «УААСП», на території України авторськими майновими правами щодо твору "Fiesta In The Disco" управляє ДП «УААСП».

Судом враховано, що: відповідно до статті 204 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним; зазначені вище договори є чинними і недійсними у встановленому законом порядку не визнавалися.

З урахуванням наведеного господарський суд міста Києва дійшов висновку про те, що Організацією належними та допустимими доказами доведено його право на звернення до господарського суду з позовом, направленим на захист виключних майнових авторських прав ПП «Світова музика» на музичний твір "Fiesta In The Disco" (автори Reyes/Malakian/Baliardo/Diaz/Germain/Bouchikhi).

Статтею 443 ЦК України встановлено, що використання твору здійснюється лише за згодою автора, крім випадків правомірного використання твору без такої згоди, встановлених цим Кодексом та іншим законом.

Відповідно до статті 440 ЦК України та частини третьої статті 15 Закону майновими правами інтелектуальної власності на твір є: право на використання твору; виключне право дозволяти використання твору; право перешкоджати неправомірному використанню твору, в тому числі забороняти таке використання; інші майнові права інтелектуальної власності, встановлені законом.

Частиною 2 статті 32 Закону встановлено, що використання твору будь-якою особою допускається виключно на основі авторського договору, за винятком випадків правомірного використання, передбачених статтями 21 - 25 цього Закону.

У пункті 28 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 № 12 «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності» зазначено, що з огляду на приписи статті 33 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) щодо обов'язку доказування і подання доказів господарському суду у вирішенні питання про те, якій стороні належить доводити обставини, що мають значення для справи про захист авторського права чи суміжних прав, слід враховувати таке:

1) позивач повинен довести належність йому авторського права та/або суміжних прав чи права на їх захист, а також факт використання об'єктів даних прав відповідачем, а в разі заявлення вимог про відшкодування шкоди - розмір шкоди і причинно-наслідковий зв'язок між завданою шкодою та діями відповідача. У випадках коли права автора засвідчено свідоцтвом, виданим в установленому порядку уповноваженим органом, власник майнових прав інтелектуальної власності на твір, які було передано на зазначений у свідоцтві твір, звільняється від доведення належності йому відповідних прав; у таких випадках обов'язок доведення належності цих прав іншій особі, ніж та, що зазначена у свідоцтві, покладається на відповідача;

2) відповідач має довести додержання ним вимог ЦК України і Закону при використанні ним твору та/або об'єкту суміжних прав; в іншому разі фізична або юридична особа визнається порушником авторського права та/або суміжних прав, і для неї настають наслідки, передбачені цими законодавчими актами. Крім того, відповідач повинен спростувати визначену цивільним законодавством презумпцію винного заподіяння шкоди (статті 614, 1166 ЦК України).

У прийнятті судового рішення зі спору, пов'язаного з порушенням авторського права та/або суміжних прав, не є достатнім загальне посилання суду на використання твору та/або об'єкта суміжних прав позивачем: мають бути з'ясовані конкретні форма і спосіб використання кожного об'єкта такого права.

13.04.2013 представником приватної організації «Українська ліга авторських і суміжних прав» Молчновим П.В. і представником громадськості Сокольчуком С.О. складено акта № 3/04/13 фіксації фактів прямого чи опосередкованого комерційного використання музичних творів, опублікованих з комерційною метою фонограм, відеограм, їх примірників та зафіксованих у них виконань, відповідно до якого в приміщенні ресторану «Маракеш» (ТОВ «Маракеш», м. Київ, вул. Сагайдачного, 24) було зафіксовано факт публічного виконання музичних творів, зокрема, твору під назвою "Fiesta In The Disco" у виконанні «Blackhouse Feat. Mike Feenix»; актом зафіксовано, що публічне виконання музичних творів для фонового озвучення приміщення закладу здійснюється за допомогою наявного в закладі обладнання.

Згідно зі статтею 1 Закону публічне виконання - це подання за згодою суб'єктів авторського права і (або) суміжних прав творів, виконань, фонограм, передач організацій мовлення шляхом декламації, гри, співу, танцю та іншим способом як безпосередньо (у живому виконанні), так і за допомогою будь-яких пристроїв і процесів (за винятком передачі в ефір чи по кабелях) у місцях, де присутні чи можуть бути присутніми особи, які не належать до кола сім'ї або близьких знайомих цієї сім'ї, незалежно від того, чи присутні вони в одному місці і в один і той самий час або в різних місцях і в різний час.

Перебування названих осіб в ресторані «Маракеш» підтверджується також фіскальним чеком від 13.04.2013 № 22620; факт публічного виконання спірного музичного твору засвідчується також відеозаписом на DVD-диску, яким підтверджено час і місце використання саме у закладі ТОВ «Маракеш» музичного твору "Fiesta In The Disco".

Отже, судом встановлено, що виключні майнові авторські права на музичний твір "Fiesta In The Disco" належить позивачу; відповідач не надав доказів укладення ТОВ «Маракеш» угод із правовласниками, які б дозволяли публічне виконання цього твору у виконанні «Blackhouse Feat. Mike Feenix»; використання відповідачем спірного музичного твору у власній господарській діяльності відбулося без дозволу відповідного правовласника та без сплати авторської винагороди.

Статтею 445 ЦК України передбачено право автора на плату за використання його твору, якщо інше не встановлено цим Кодексом та іншим законом.

Водночас використання твору без дозволу уповноваженої особи та без сплати авторської винагороди є порушенням авторського права, передбаченим пунктом "а" статті 50 Закону, за яке пунктом "г" частини другої статті 52 цього Закону передбачено можливість притягнення винної особи до відповідальності у вигляді сплати компенсації в розмірі від 10 до 50 000 мінімальних заробітних плат.

Так, у пункті 42 постанови Пленуму Верховного Суду України від 04.06.2010 № 5 «Про застосування судами норм законодавства у справах про захист авторського права і суміжних прав» зазначено, що розмір компенсації визначається судом виходячи з позовних вимог, однак не може бути меншим від 10 і не може перевищувати 50000 мінімальних заробітних плат (пункт "г" частини другої статті 52 Закону), які встановлені законом на час ухвалення рішення у справі.

Позивачем у зверненні до господарського суду з даним позовом визначено суму компенсації (68 820 грн.), виходячи з того, що: авторами музичного твору "Fiesta In The Disco" є 6 осіб; розмір мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2013 становив 1 147 грн.; 10 мінімальних заробітних плат на користь кожного з 6 авторів) * 1 147 грн.= 68 820 грн.

Разом з тим, у підпункті 51.3 пункту 51 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 № 12 «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності» наведено, що у визначенні розміру такої компенсації господарським судам необхідно виходити з конкретних обставин справи і загальних засад цивільного законодавства, встановлених статтею 3 ЦК України, зокрема, справедливості, добросовісності та розумності.

Розмір компенсації визначається судом у межах заявлених вимог у залежності від характеру порушення, ступеню вини відповідача та інших обставин. Зокрема, враховується: тривалість порушення та його обсяг (одно- або багаторазове використання об'єкта авторського права); передбачуваний розмір збитків потерпілої особи; розмір доходу, отриманого внаслідок правопорушення; кількість потерпілих осіб; наміри відповідача; наявність раніше вчинених відповідачем порушень виключного права даного позивача; можливість відновлення попереднього стану та необхідні для цього зусилля тощо. Відповідні мотиви визначення розміру компенсації мають бути наведені в судовому рішенні.

У визначенні суми компенсації господарський суд має виходити з того розміру мінімальної заробітної плати, який установлено на час прийняття судом відповідного рішення.

Судом враховано, що ТОВ "Маракеш" припустилося порушення щодо 1 (одного) музичного твору "Fiesta In The Disco" (автори Reyes/Malakian/Baliardo/Diaz/Germain/Bouchikhi) у виконанні «Blackhouse Feat. Mike Feenix».

Статтею 8 Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік» встановлено у 2013 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі: з 1 січня - 1 147 гривень, з 1 грудня - 1 218 гривень.

Отже, правомірним є стягнення з відповідача на користь позивача 12 180 грн. (1 218 грн.х10х1) суми компенсації; у стягненні ж решти позовних вимог слід відмовити.

За приписами статті 49 ГПК України судові витрати зі справи слід покласти на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Керуючись статтями 43, 49, 82 - 85 ГПК України, господарський суд міста Києва

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Маракеш» (04070, м. Київ, вул. Петра Сагайдачного, 24; ідентифікаційний код 32423324) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання даного рішення суду, на поточний рахунок приватної організації «Організація колективного управління авторськими та суміжними правами» (ідентифікаційний код 37396151; п/р 26001010052453 в АТ «Укрексімбанк» м. Києва, МФО 322313) на користь приватного підприємства «Світова музика» (02222, м. Київ, вул. Сабурова, 16, кв. 119; ідентифікаційний код 36463790) 12 180 (дванадцять тисяч сто вісімнадцять) грн. компенсації за порушення виключних майнових авторських прав позивача та 304 (триста чотири) грн. 50 коп. судового збору.

3. У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Після набрання рішенням законної сили видати відповідний наказ.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 30.12.2013.

Суддя О. Марченко

Дата ухвалення рішення26.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36416310
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 68 820 грн

Судовий реєстр по справі —910/20402/13

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 18.07.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Харченко В.М.

Постанова від 22.07.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Харченко В.М.

Ухвала від 30.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Харченко В.М.

Ухвала від 30.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Харченко В.М.

Постанова від 08.04.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 17.02.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 25.01.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні