Постанова
від 18.12.2013 по справі 922/210/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"18" грудня 2013 р. Справа № 922/210/13-г

вх. № 210/13

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Представника ліквідатора - Чечуйко Р.В., довіреність від 02.01.13р.

По справі за заявою УПФУ в Комінтернівському районі, м. Харків

до ПП "Великий Шлях", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 19 листопада 2013 року відкладено розгляд справи на 18 грудня 2013 року; зобов'язано ліквідатора виконати в повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду, про що представити докази.

До канцелярії суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх№ 47696) про закриття рахунку боржника.

В судовому засіданні ліквідатор - представник УПФУ довів суду звіт про виконану роботу по ліквідації банкрута, просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс. А також, підтримав клопотання про зобов'язання установи банку закрити поточні рахунки боржника, пояснивши, що ліквідатор неодноразово звертався до АТ "Укрсиббанк" з проханням закрити рахунки ПП "Великий Шлях" оскільки кошти на них відсутні, проте від банка отримана відповідь про відмову.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення представника ліквідатора.

Постановою господарського суду Харківської області від 04 лютого 2013 року боржника - ПП "Великий Шлях" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено ініціюючого кредитора - УПФУ в Комінтернівському районі, м. Харків, якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

Судом встановлено, що після визнання ПП "Великий Шлях" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором проведені необхідні дії з ліквідації банкрута.

На виконання постанови господарського суду ліквідатором в газеті "Прем'єр" розміщене оголошення про визнання боржника - ПП "Великий Шлях" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

З метою виявлення кредиторської заборгованості ПП "Великий Шлях", ліквідатор звернувся із відповідними запитами до потенційних кредиторів та ним отримані заяви від:

- ФСС ТВП Харківської області з вимогами до банкрута в сумі 814,72 грн.

- ФСС НВВ ПЗ України в м. Харкові в сумі 761,54 грн.

- ДВС Комінтернівського р-ну в сумі 1249,86 грн.;

- Основ'янської ОДПІ в сумі 41002,66 грн.

зазначені вимоги ліквідатором розглянуті, визнані та внесені до реєстру вимог кредиторів, згідно з черговістю, про що у встановленому порядку повідомлено заявників.

Також до реєстру вимог кредиторів боржника включені грошові вимоги ініціюючого кредитора - УПФУ в Комінтернівському районі, м. Харкова в сумі 12086,54 грн., які постановою господарського суду Харківської області у даній справі визнані безспірними.

З метою розшуку майна боржника, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та отримав відповіді від органів, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно.

За наслідками проведених дій, будь-якого майна боржника, що можливо включити до ліквідаційної маси боржника, не виявлено.

Від Комінтернівського ВДВС Харківського МУЮ ліквідатором отримані виконавчі документи стосовно банкрута.

З метою з'ясування питання, чи порушувалась у відношенні керівництва боржника кримінальна справа, ліквідатор звернувся до Прокуратури Комінтернівського р-ну м. Харкова та ним отримана відповідь від 12.06.13р., що кримінальні справи відносно посадових осіб ПП "Великий Шлях" не порушувались.

Ліквідатором подано оголошення про недійсність печатки, штампу, оригіналів установчих документів ПП "Великий Шлях" (газета "Прем'єр" від 15.02.13 року).

Згідно довідки Основ'янської МДПІ м. Харкова банкрут має відкриті розрахункові рахунки в банківській установі АТ "Укрсиббанк".

Ліквідатором надані докази звернення до АТ "Укрсиббанк" із пропозицією про закриття рахунків у зв'язку з банкрутством ПП "Великий Шлях". Проте в закритті рахунків ліквідатору було відмовлено (докази в матеріалах справи).

Пунктом 20.1 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, яка затверджена постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 р. № 492 встановлено, що банк закриває поточний рахунок юридичної особи на підставі документа, виданого державним реєстратором в порядку, установленому законодавством України, який підтверджує державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Таким чином, рахунки банкрута в АТ "Укрсиббанк" підлягають закриттю після державної реєстрації припинення банкрута на підставі п. 20.1 вказаної Інструкції.

Ліквідатором, в межах здійснення ліквідаційної процедури, не знайдено будь-яких відомостей або документів, на підтвердження існування дебіторської заборгованості боржника.

Про завершення ліквідаційної процедури ліквідатором повідомлено відповідні державні органи.

Фінансовий аналіз стану боржника не проводився у зв'язку із відсутністю в розпорядженні ліквідатора будь-якої фінансової документації боржника.

Інвентаризація, оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Таким чином, за наслідками здійсненої ліквідаційної процедури, будь-які майнові або фінансові активи, належні боржнику, та за рахунок яких можливе погашення вимог кредиторів -відсутні.

Ліквідатором складено ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю в загальній сумі 55915,32 грн.

Ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суду розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон про банкрутство).

Згідно п.6. ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Пункт 2 ст.32 зазначеного Закону передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю, при таких обставинах суд вважає за необхідне, затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю та припинити провадження по справі.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 32, п.6 ст.40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Затвердити реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю в загальній сумі 55915,32 грн.

3. Ліквідувати юридичну особу - Приватне підприємство "Великий Шлях", м. Харків, код 31574362, зареєстроване Виконавчим комітетом Харківської міської ради 14.06.2001р., місцезнаходження:61001, м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 92А.

4. Провадження у справі № 922/210/12 припинити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Зобов'язати АТ "Укрсиббанк" закрити рахунок банкрута № 26009039476401 МФО 351005 - ПП "Великий Шлях", м. Харків, код 31574362.

7. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, АТ "Укрсиббанк".

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено30.12.2013
Номер документу36416423
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/210/13-г

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.08.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні