Ухвала
від 19.12.2013 по справі 805/18095/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

19 грудня 2013 року Справа № 805/18095/13-а

приміщення суду за адресою: м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Старосуд І.М., ознайомившись з позовною заявою 1 Державного пожежно-рятувального загону до Державного підприємства «Центральне бюро науково-технічної інформації вугільної промисловості» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

В С Т А Н О В И В:

1 Державний пожежно-рятувальний загін звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства «Центральне бюро науково-технічної інформації вугільної промисловості» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом знеструмлення та опечатування пристроїв відключення енергопостачання, зобов'язання негайно припинити роботу у приміщеннях підвального та першого поверхів адміністративної будівлі за адресою: місто Донецьк, вулиця Артема, 60 до усунення у повному обсязі порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у зв'язку із загрозою життю та здоров'ю людей.

Позовна заява відповідає вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Адміністративний позов поданий у строк, встановлений законом.

Підстав для повернення позовної заяви особі, яка її подала, залишення її без розгляду, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі немає.

В даній справі немає необхідності проводити попереднє судове засідання.

Справа має розглядатись суддею одноособово.

Разом з позовною заявою позивачем надано клопотання про відстрочення сплати судового збору.

В обґрунтування клопотання позивач зазначив, що 1 Державний пожежно-рятувальний загін є бюджетною організацією, фінансування якої здійснюється за рахунок Державного бюджету України, а Законом України «Про державний бюджет на 2013 рік» не передбачено фінансування 1 Державного пожежно-рятувального загону на видатки в частині сплати державного мита. З метою захисту конституційних прав громадян на належні, здорові та безпечні умови праці та недопущення виникнення пожеж і надзвичайних ситуацій, просить відстрочити сплату судового збору до ухвалення рішення у справі.

Як передбачено статтею 88 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк. Якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо оплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.

Згідно з частиною 1 статті 8 Закону України «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору підлягає задоволенню, тому слід відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

Керуючись статтями 88, 107 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом 1 Державної пожежно-рятувального загону до Державного підприємства «Центральне бюро науково-технічної інформації вугільної промисловості» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Задовольнити клопотання 1 Державного пожежно-рятувального загону про відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення у справі.

Відстрочити 1 Державному пожежно-рятувальному загону сплату судового збору до ухвалення рішення у справі.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 26 грудня 2013 року о 15:15 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17.

Позивачу надати оригінали (для огляду) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви.

Відповідачу до 24.11.2013 надати письмові заперечення проти позову, докази, які підтверджують заперечення, оригінали та копії всіх наявних документів по позивачу, а також:

- реєстраційні та установчі документи (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку (витяг) з ЄДРПОУ, що підтверджує статус відповідача як юридичної особи, тощо).

Представники осіб, які беруть участь у справі, повинні мати документи, що посвідчують їх повноваження, відповідно до статті 56, статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, паспорт, довіреність, документ, що посвідчує службове становище.

Явка сторін у судове засідання є обов'язковою.

Адміністративну справу розглядати суддею одноособово.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Старосуд І.М.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2013
Оприлюднено08.01.2014
Номер документу36465838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/18095/13-а

Ухвала від 17.01.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 27.01.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 17.01.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Постанова від 26.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Старосуд І.М.

Ухвала від 19.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Старосуд І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні