Ухвала
від 27.12.2013 по справі 813/8642/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про витребування доказів

27 грудня 2013 р. Справа № 813/8642/13-а Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Кузан Р.І.,

з участю секретаря судового засідання Кончук Н.С.,

представника позивача Кожушко Л.В.,

представника відповідача Ільківа Ю.М.,

представника третьої особи Божик І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові клопотання про витребування доказів по адміністративній справі за позовом Львівської Громади Української Єпархії Вірменської апостольської церкви до Львівської обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації про зобов'язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в :

Львівська громада Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з вищезазначеним позовом.

Представником позивача в судовому засіданні подано клопотання про витребування доказів у зв'язку з неможливістю надати такі самостійно. Зокрема, Львівська громада Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви просила витребувати від Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області копії реєстраційних документів Львівської громади Української єпархії вірменської апостольської церкви (ЄДРПОУ 25256597) та витребувати від Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації матеріали щодо реєстрації статуту релігійної громади Вірменської Апостольської церкви м.Львова до Розпорядження Голови Львівської обласної державної адміністрації № 946 від 23.08.2000р. Крім того, представником позивача заявлено клопотання про зупинення провадження у справі до одержання таких доказів.

Представники відповідача та третьої особи в судовому засіданні проти заявленого клопотання не заперечили.

Суд, розглянувши клопотання, заслухавши думку представників сторін та третьої особи, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку про доцільність задоволення клопотання, виходячи з наступного.

В ході судового розгляду судом встановлено, що позивач звернувся до Львівської обласної державної адміністрації з вимогою видати дублікат статуту громади, зареєстрованого Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 23.08.2000р. №946 та дублікат свідоцтва про його реєстрацію.

Позивачу відмовлено у задоволенні даного листа з підстав відсутності повноважень для надання таких документів. Також в даному листі Львівській громаді Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви повідомлено, що оскільки реєстрація статуту відбулась давно - 31.07.1991р., зміни зареєстровано 23.08.2000р. в матеріалах розпорядження наявний примірник статуту, однак такий не є належним чином затвердженим, назва релігійної громади у даному статуті не збігається з назвою зазначеною в Розпорядженні голови облдержадміністрації від 23.08.2000р. №946, а тому є підстави сумніватись, що такий є аналогом оригіналу статуту виданого релігійній громаді.

Достовірність даних стосовно реєстрації позивача може бути встановлена лише на підставі реєстраційних документів, котрі зберігаються у Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області та Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Частиною 3 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребуванні доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

За таких обставин, суд дійшов до переконання про обґрунтованість клопотання представника позивача про витребування доказів та наявністю підстав для її задоволення.

Щодо клопотання про зупинення провадження у справі до одержання витребуваних доказів, суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору - до терміну, встановленого судом.

З урахуванням того, що витребування доказів зумовлює затягування розгляду справи, та з метою дотримання розумних строків розгляду справи, суд вважає за доцільне зупинити провадження у даній справі до отримання доказів.

Керуючись статтями 71, 79, 156, 160,165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Витребувати від Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області копії реєстраційних документів Львівської громади Української єпархії вірменської апостольської церкви (ЄДРПОУ 25256597).

Витребувати від Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації матеріали щодо реєстрації статуту релігійної громади Вірменської Апостольської церкви м.Львова до Розпорядження Голови Львівської обласної державної адміністрації № 946 від 23.08.2000р.

Державній податковій інспекції у Галицькому районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області та Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації надіслати витребувані документи на адресу суду, з посиланням на номер справи 813/8642/13-а до 22.01.2014р.

Зупинити провадження у справі до отримання доказів, витребуваних від Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області та Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена шляхом подачі протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Оскарження ухвали в частині зупинення провадження у справі не зупиняє її виконання в частині витребування доказів.

Ухвала набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Кузан Р.І.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 31 грудня 2013 року.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2013
Оприлюднено13.01.2014
Номер документу36560338
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/8642/13-а

Ухвала від 05.02.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Постанова від 24.02.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 27.12.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 15.11.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 15.11.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні