Ухвала
від 13.01.2014 по справі 752/4160/13-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4160/13-ц

Провадження № 2/752/229/14

У Х В А Л А

13.01.2014 року Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Колдіної О.О.,

з участю секретаря Овдій А.В.,

розглянувши заяву представника позивача про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АХА Страхування» до ОСОБА_1 про стягнення суми страхового відшкодування в порядку регресу,-

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення суми страхового відшкодування в порядку регресу в розмірі 241292 гривні.

Представник позивача звернулась до суду з заявою про забезпечення доказів, а саме: витребування в КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації і реєстрації права власності на об»єкти нерухомого майна» інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяжень щодо власника квартири АДРЕСА_1 станом на 04.01.2010 р. та уповноважити представника страхової компанії «АХА Страхування» на отримання даної інформації.

Вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява представника позивача про забезпечення доказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача в порядку регресу суми страхового відшкодування, яка була сплачена власнику застрахованого майна внаслідок його пошкодження з боку відповідача.

На підставі ст.133 Цивільного процесуального кодексу України способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів.

Питання про забезпечення доказів вирішується ухвалою суду в силу ст.135 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов»язаний витребувати такі докази.

В обгрунтування поданої заяви представник позивача посилаються на те, що запитувана інформація має доказове значення у справі, витребовується для підтвердження наявності у відповідача права власності на квартиру, оскільки позов пред»являється до неї, як до власника майна.

Запитувана інформація не може бути отримана самостійно, оскільки інформація, яка витребовується може бути надана лише за рішенням суду і захищена відповідно до Закону України «Про інформацію» .

Згідно з Законом України «Про інформацію» інформація з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова. Конфіденційна інформація-це інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб»єктів владних повноважень.

Зазначена інформація може бути надана лише за згодою особи, якої вона стосується, або на письмову вимогу суду.

Також відповідно до Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» інформація щодо майна фізичних та юридичних осіб є конфіденційною і може бути надана або на вимогу власників майна або на письмову вимогу суду.

З матеріалів справи вбачається, що інформація про реєстрацію речових прав на квартиру АДРЕСА_1 витребовувалась в Реєстраційній службі Головного управління юстиції у м.Києві, однак згідно з Інформаційною довідкою, наданою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у Державному реєстрі відомості стосовно даного об»єкту відсутні на час ведення реєстру Реєстраційною службою.

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що інформація, яку просить витребувати сторона, має доказове значення у даній справі, однак у сторони є складнощі з її отриманням, суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання та витребувати запитувану інформацію.

Керуючись ст.ст.133-137 ЦПК України , суд -

у х в а л и в:

заяву представника позивача про забезпечення доказів у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АХА Страхування» до ОСОБА_1 про стягнення суми страхового відшкодування в порядку регресу задовольнити .

Витребувати в Комунальному підприємстві «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об»єкти нерухомого майна» (м.Київ, вул.Трьохсвятительська 4-в) інформаційну довідку з Державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяжень щодо власника квартири АДРЕСА_1 станом на 04.01.2010 р.

Уповноважити представника Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «АХА Страхування» на отримання інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяжень щодо власника квартири АДРЕСА_1 станом на 04.01.2010 р.

Ухвала є обов»язковою для виконання.

Ухвала підлягає оскарженню у встановленому законом порядку, однак, її оскарження не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.01.2014
Оприлюднено15.01.2014
Номер документу36621661
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення суми страхового відшкодування в порядку регресу

Судовий реєстр по справі —752/4160/13-ц

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Рішення від 17.07.2014

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Рішення від 17.07.2014

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 13.01.2014

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 21.11.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 20.09.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 26.03.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні