Ухвала
від 12.09.2008 по справі 21/4-з
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/4-з

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


УХВАЛА

"12" вересня 2008 р.Справа № 21/4-з

За заявою Сатанівської орендної пересувної механізованої колони № 4 смт. Сатанів Городоцького району Хмельницької області   

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Країр" м. Хмельницький

про вжиття запобіжних заходів до подання позову

Суддя                    Огороднік К.М.

Представники:

Від заявника –Багін В.В. - директор

Від особи, щодо якої просять вжити запобіжні заходи - не викликався

12.09.2008 року від Сатанівської орендної пересувної механізованої колони № 4 смт. Сатанів Городоцького району (надалі –заявник), до господарського суду надійшла заява про вжиття запобіжних заходів у вигляді накладення арешту на належну Товариству з обмеженою відповідальністю „Країр” квартиру № 1 в переобладнаному житловому будинку № 10 по вул. Войкова в м. Городок Хмельницької області.

У заяві зазначено, що 03.01.2006 року між Сатанівською ОПМК № 4 (надалі - заявник), та ТзОВ „Країр”, був укладений договір підряду, відповідно до якого заявник брав на себе зобов'язання переобладнати для ТзОВ „Країр” будівлю контори під 6-ти квартирний житловий будинок за адресою: Хмельницька область, м. Городок, вул. Войкова, 10. На виконання умов вищезазначеного договору підряду заявником були здійснені будівельно-монтажні роботи на суму 68484,80 грн., які ТзОВ „Країр” відмовилось оплачувати. В зв'язку з цим заявник в грудні 2007 року звернувся з позовом у господарський суд Хмельницької області про стягнення з ТзОВ „Країр” вартості виконаних будівельно-монтажних робіт з врахуванням штрафних санкцій та пені на загальну суму 88093,06 грн. Ухвалою господарського суду Хмельницької області у справі № 17/9288 від 17.12.2007 року було порушено провадження у справі за позовом заявника до ТзОВ „Країр”. Однак, ТзОВ „Країр”, зловживаючи своїми процесуальними правами постійно оскаржує ухвали господарського суду Хмельницької області у справі № 17/9288, які згідно Господарського процесуального кодексу України не підлягають оскарженню, що унеможливлює вже на протязі 10-ти місяців її розгляд по суті. Дана обставина підтверджується ухвалою господарського суду Хмельницької області у справі № 5/17/9288 від 01.09.2008 року, яка також оскаржена ТзОВ „Країр” до Житомирського апеляційного господарського суду.

Заявник вказує, що за час затягування розгляду судової справи, ТзОВ „Країр” вже закінчило переобладнання контори під житловий будинок, Державна комісія прийняла переобладнаний житловий будинок в експлуатацію, та найближчим часом житловий будинок буде переданий ТзОВ „Країр” у власність Городоцькому міськвиконкому, що підтверджується листом Городоцького міськвиконкому № 1418 від 04.09.2008 року, та актом Державної комісії про прийняття переобладнаної будівлі ТзОВ „Країр” в експлуатацію від 01.07.2008 року. Враховуючи те, що у ТзОВ „Країр” відсутнє будь-яке інше майно, відсутні кошти на розрахунковому рахунку, за відомостями Державної податкової інспекції, ТзОВ „Країр” не здійснює будь-якої господарської діяльності, що підтверджується його податковою звітністю, передача житлового 6-ти квартирного будинку за адресою: Хмельницька область, м. Городок, вул. Войкова, 10, у власність Городоцького міськвиконкому, унеможливить виконання судового рішення, та відповідно отримання заявником коштів за виконанні заявником роботи по переобладнанню вищезазначеного житлового будинку.

Також заявник зазначає, що крім заборгованості ТзОВ „Країр” перед заявником в сумі 88093,06 грн., судова справа про стягнення якої розглядається господарським судом Хмельницької області з грудня 2007 року, ТзОВ „Країр” заборгував заявнику за виконанні будівельно-монтажні роботи за договором підряду від 03.01.2006 року додатково 21007,20 грн. В зв'язку з цим, заявник, відповідно до приписів ст. 43-3 ГПК України, має намір в десятиденний термін, подати ще один позов у господарський суд Хмельницької області про стягнення з ТзОВ „Країр” заборгованості в сумі 21007,20 грн. Але враховуючи зловживання ТзОВ „Країр” своїми процесуальними правами, та блокуванням розгляду судової справи по суті, заявник, з метою захисту своїх порушених інтересів, враховуючи принцип співрозмірності позовних вимог та запобіжних заходів, звернувся до господарського суду Хмельницької області з заявою про вжиття запобіжних заходів до подання позову шляхом накладання арешту на належну ТзОВ „Країр” квартиру № 1 в житловому будинку № 10 по вул. Войкова, в м. Городок, Хмельницької області.

Крім того, заявник вважає, що  у разі, якщо про розгляд заяви про вжиття запобіжних заходів стане відомо ТзОВ „Країр”, останнє буде блокувати судовий розгляд справи, обов'язково відчужить спірне майно, тому розгляд заяви про вжиття запобіжних заходів необхідно провести лише за участю заявника без повідомлення ТзОВ „Країр”.

Суд вважає за обґрунтовану заяву про розгляд заяви без повідомлення особи, щодо якої  просять вжити запобіжні заходи згідно з ст. 43-3 ГПК України.

Згідно зі ст. 43-4 ГПК України заява про вжиття запобіжних заходів розглядається господарським судом, в районі діяльності якого належить провести ці процесуальні дії.

Згідно з нормами  ст.ст. 43-1, 43-2 ГПК України особа, яка має підстави побоюватись, що подача потрібних для неї доказів стане згодом неможливою або утрудненою, а також підстави вважати, що її права порушені або існує реальна загроза їх порушення, має право звернутися до господарського суду з заявою про вжиття запобіжних заходів до подання позову. Запобіжні заходи включають одним із видів накладення арешту на майно, що належить особі, щодо якої вжито запобіжні заходи, і знаходиться в неї або інших осіб.

Дослідивши надані суду матеріали, суд вважає вимоги заяви заявника обґрунтованими, підтвердженими матеріалами та такими, що підлягають задоволенню.

При цьому враховується, що ухвала про вжиття запобіжних заходів виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.  

Керуючись ст.ст. 43-1, 43-2, 43-3, 43-4, 43-6, 86, 116 Господарського Процесуального Кодексу України, СУД

УХВАЛИВ:

Заяву Сатанівської орендної пересувної механізованої колони № 4 смт. Сатанів Городоцького району про вжиття запобіжних заходів задоволити.

Накласти арешт на належну Товариству з обмеженою відповідальністю „Країр” м. Хмельницький квартиру № 1 в переобладнаному житловому будинку № 10 по вул. Войкова в м. Городок Хмельницької області.

Звернути увагу, що у разі неподання заявником позовної заяви у строк, встановлений частиною 3 ст. 43-3 ГПК України, запобіжний захід припиняється (п. 1 ст. 43-9 ГПК України).

Копію ухвали надіслати сторонам, а також Державній виконавчій службі.

          Суддя                                                                                          К.М. Огороднік                              

Віддрук. 6 прим.:

1 - до справи,

2, 3 - позивачу,

4 - відповідачу,

5, 6 - ДВС                                                  

Дата ухвалення рішення12.09.2008
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3678782
СудочинствоГосподарське
Сутьвжиття запобіжних заходів до подання позову

Судовий реєстр по справі —21/4-з

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 12.09.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Постанова від 18.11.2008

Господарське

Житомирський апеляційний господарський суд

Гулова А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні