Ухвала
від 16.12.2008 по справі б-23/91
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-23/91

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

  

УХВАЛА

 16 грудня 2008 р.  Справа № Б-23/91   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

Судді Рочняк Олександри Вікторівни

при секретарі Карпець Ользі Анатоліївні розглянув  у підготовчому судовому засіданні матеріали справи

за заявою:  ТзОВ "АБО-Мікс",  вул.Залізнична, 5-А, м.Коломия, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78200

до боржника:  ТзОВ "Однова",  вул.С.Стрільців, 18, с.Велика Кам''янка, Коломийський район, Івано-Франківська область,78244

про визнання боржника банкрутом

             За участю представників сторін:

Від заявника: Плекан Ю.В.-представник , (довіреність №1 від 10.06.2008 )

Від боржника: представники не з"явились

СУТЬ СПОРУ: ТзОВ "АБО-МІКС", вул.Залізнична,5-А, смт.Гвіздець, Коломийський р-н  звернулось до господарського суду із заявою про визнання ТзОВ "Однова", вул.С.Стрільців,18, с.Велика Кам"янка, Коломийський р-н (код ЄДРПОУ 33278769) банкрутом. Заявлені вимоги обгрунтовує приписами, що  встановлені  ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

           Боржник в судове засідання не з"явився, відзиву на заяву  не подав.

        Відповідно до ч.4 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"  у підготовчому засіданні суддя  оцінює  подані  документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обгрунтованість заперечень боржника.

                    Ч.3 ст.6 закону визначено, що справа  про  банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

       Розглянувши  в підготовчому судовому  засіданні  матеріали справи, вислухавши пояснення представника кредитора,  суд встановив,  що розмір  кредиторської заборгованості   ТзОВ "Однова", вул.С.Стрільців,18, с.Велика Кам"янка, Коломийський р-н  перед   ТзОВ "АБО-МІКС", вул.Залізнична,5-А, смт.Гвіздець, Коломийський р-н становить  316037грн. 80коп,  що складається з заборгованості за поставлений товар та державного мита, підтвердженням чого є рішення господарського суду від 09.06.06 по справі №5/69. На виконання вказаного рішення виданий наказ №7224 від 19.06.06, який пред"явлений до виконання в районний відділ державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції, про що свідчить постанова про відкриття виконавчого провадження від 13.07.2006 року.

        Згідно ст.1 закону безспірні вимоги  кредиторів  -  вимоги  кредиторів,  визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника                    

      Додані до матеріалів справи докази, зокрема, рішення Господарського суду у справі №5/69, наказ №7224 від 19.06.06, підтверджують безспірність вимог кредитора на суму, яка сукупно складає більше ніж триста мінімальних розмірів заробітніх плат ( станом на день подання заяви до суду мінімальна заробітна плата становила 605 грн згідно Закону України "Про Державний бюджет на 2008 рік").

          В Постанові Пленуму Верховного суду України "Про  судову практику у справах про банкрутство" зазначено, що у разі здійснення примусового стягнення з боржника  державною виконавчою службою, тримісячний строк  на задоволення вимог  кредитора обчислюється з дня винесення постанови державного виконавця про  відкриття виконавчого провадження.

          Наявні у справі постанова про відкриття виконавчого провадження від 13.07.2006 року підтверджує звернення ТзОВ "Або-Мікс" до ВДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції, а  постанова про повернення виконавчого документа стягувачеві від 10.11.2008 року -невиконання заявлених вимог протягом строку,  встановленого Законом.

              Неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати страхових внесків на  загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і  зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності.

       Отже, в підготовчому судовому засіданні судом з"ясовано ознаки неплатоспроможності боржника, а тому з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили взяти бажання взяти участь у санації боржника, суд зобов"язує  заявника  подати  до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення  про  порушення   справи   про   банкрутство ТзОВ "Однова".          

       Приписами ст. 11 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " встановлено, що,  якщо при прийнятті заяви про порушення справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається на підготовчому засіданні.

                    За таких обставин, слід ввести процедуру розпорядження майна на чотири місяці та призначити  розпорядника майна .

          Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 1, 6, 11, 13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.86 ГПК України, суд

                                                         УХВАЛИВ:

 Безспірні вимоги кредитора - ТзОВ "АБО-МІКС", вул.Залізнична, 5-А, смт.Гвіздець, Коломийський р-н, який подав заяву про порушення справи про банкрутство становлять 316037грн. 80коп.

    Ініціюючому кредитору - ТзОВ "АБО-МІКС", вул.Залізнична,5-А, смт.Гвіздець, Коломийський р-н у десятиденний строк  подати до офіційних друкованих  органів  (газети „Голос України", "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство  ТзОВ "Однова", вул.С.Стрільців,18, с.Велика Кам"янка, Коломийський р-н (код ЄДРПОУ 33278769). В оголошенні вказати повне найменування боржника, поштову адресу, банківські реквізити, номер Свідоцтва про державну реєстрацію боржника, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.  Про дату надрукування оголошення повідомити суд.

          Ввести процедуру розпорядження майном боржника та призначити розпорядником майна ТзОВ "Однова", вул.С.Стрільців,18, с.Велика Кам"янка, Коломийський р-н (код ЄДРПОУ 33278769)  арбітражного керуючого  Сеника Романа Івановича (ліцензія серії АВ №307297  від 07.03.2007року, с. Дички, Рогатинський р-н, м.Івано-Франківськ-8, а/с-26).

          Розпоряднику майна-  Сенику Р. І. скласти реєстр вимог кредиторів та подати його  на затвердження господарському суду   до  25.02.09.

          Призначити  попереднє засідання на  03.03.09  на  10:00  

        Засідання відбудеться у приміщенні Івано-Франківського господарського суду за адресою: вул.Шевченка 16,  кімната №14.

                    .

                 

Участь  розпорядника майна та повноважних представників сторін в судовому засідання обов"язкова.

     Згідно п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу  України  за ухилення від вчинення дій,  покладених  господарським  судом на сторону, з винної  сторони може  бути стягнуто в дохід Державного бюджету України штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 1700 грн.

   

   Копію ухвали направити заявнику, боржнику,  розпоряднику майна Сенику Роману Івановичу (ліцензія серії АВ №307297  від 07.03.2007року, с. Дички, Рогатинський р-н, м.Івано-Франківськ-8, а/с-26), державному реєстратору (проспект Грушевського,1, м.Коломия), Державному управлінню з питань банкрутства ( м.Івано-Франківськ, вул. С. Стрільців, 15).   

Суддя                                                            Рочняк Олександра Вікторівна

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


  

Дата ухвалення рішення16.12.2008
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3679576
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом              

Судовий реєстр по справі —б-23/91

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 16.12.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Постанова від 07.04.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 23.03.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 02.12.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні