Ухвала
від 23.01.2014 по справі 801/11614/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

23 січня 2014 р.Справа № 801/11614/13-а

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Тоскіної Г.Л., судді Афанасьєва М.С., судді Латиніна Ю.А., за участю секретаря судового засідання Марчевської К.В., представників сторін:

від позивача - Барановський Д.М.;

від відповідача - не з`явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Телерадіокомпанії "Ніка" в формі колективного малого підприємства

до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

про визнання протиправним та скасування рішення, спонукання до виконання певних дій,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим надійшов адміністративний позов Телерадіокомпанії "Ніка" в формі колективного малого підприємства до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправним та скасування рішення, спонукання до виконання певних дій.

З матеріалів справи вбачається, що для повного та всебічного з'ясування обставин справи необхідно дослідити додаткові документи.

Згідно до ч.4 ст.11 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 2 ст.69 КАС України встановлено, що суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, яки беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до частин 1, 3 ст. 79 КАС України письмовими доказами є документи (у тому числі електронні документи), акти, листи, телеграми, будь-які інші письмові записи, що містять в собі відомості про обставини, які мають значення для справи. Письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду. Суд може також уповноважити заінтересовану сторону або іншу особу, яка бере участь у справі, одержати письмовий доказ для надання його суду.

Вивчивши матеріали адміністративної справи, суд вважає необхідним витребувати від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення документи та матеріали, що стосуються обставин справи.

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про зупинення провадження у зв'язку з необхідністю надання додаткових документів.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі у разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну встановленого судом.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, враховуючи необхідність забезпечення повного та всебічного з'ясування всіх обставин у справі та дотримання прав та інтересів позивача.

Під час судового засідання, яке відбулось 23.01.2014 були оголошені вступна та резолютивна частини ухвали.

Відповідно до ст. 163 КАСУ ухвала складена у повному обсязі 27.01.2014.

Керуючись ст.ст. 69,79, 156, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення:

- інформацію, чи приймалося Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення рішення про визнання недійсною ліцензії серії НР № 0107 (дата видачі 13.12.2001), що була переоформлена на підставі рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення № 1253 від 01.07.2009, та чи вносились відповідні зміни до Державного реєстру телерадіоорганізацій України в порядку передбаченому ч. 13 ст. 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення";

- якщо так, надати копію рішення та витяг з Державного реєстру телерадіоорганізацій України;

- якщо таке рішення не приймалось, то надати нормативне обгрунтування зазначеним діям Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

4. Зупинити провадження у справі строком до 05.02.2014 о 11:40.

5. Зобов'язати Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення надати до суду витребувані документи до 05.02.2014.

6. Ухвалу направити Національнії раді України з питань телебачення і радіомовленнядля виконання.

Ухвала в частині витребування доказів набирає законної сили з моменту прийняття і не може бути оскаржена окремо, заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині зупинення провадження у справі подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної республіки Крим протягом 5 днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Головуючий суддя Г.Л. Тоскіна

Суддя М.С. Афанасьєв

Суддя Ю.А. Латинін

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення23.01.2014
Оприлюднено28.01.2014
Номер документу36822396
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/11614/13-а

Постанова від 05.02.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Тоскіна Г.Л.

Ухвала від 23.01.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Тоскіна Г.Л.

Ухвала від 27.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Тоскіна Г.Л.

Ухвала від 27.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Тоскіна Г.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні