Ухвала
від 29.01.2014 по справі 923/69/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

про порушення справи

"29" січня 2014 р. Справа № 923/69/14

Суддя господарського суду Херсонської області Гридасов Ю.В., розглянув матеріали

за заявою: Прокурора Бериславського району Херсонської області в інтересах держави в особі Ольгівської сільської ради Бериславського району Херсонської області, с. Ольгівка, Бериславського району Херсонської області,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРЛАЙФ", м. Київ,

про розірвання договору оренди, зобов'язання звільнити та повернути майно, стягнути 2174 грн. 48 коп.

Прокурор Бериславського району Херсонської області в інтересах позивача звернувся до суд з позовною заявою у якій просить розірвати договір оренди нерухомого майна від 07.11.2008 р. укладений між позивачем та відповідачем; зобов'язати відповідача звільнити та повернути позивачу будівлю колишнього готелю, розташованого в с. Ольгівка, Бериславського району Херсонської області по вул. Миру, 10-б, загальною площею 149,3 кв.м., а також стягнути з відповідача 2174 грн. 48 коп. суму несплаченої орендної плати.

Також прокурором Бериславського району Херсонської області в позовній заяві зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог - Державного нотаріуса Бериславської державної нотаріальної контори Мікурова Л.Ю.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до правової позиції, викладеної у п. 1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 року "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Саме лише зазначення в позовній заяві та/або у вступній частині судового рішення певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

Оскільки рішення господарського суду по даному господарському спору не може вплинути на права та обов'язки Державного нотаріуса Бериславської державної нотаріальної контори Мікурова Л.Ю., а також відсутності юридичного інтересу, суд вважає доцільним не залучати останього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 27, 61, 64, 65, 86 ГПК України,

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Призначити справу до розгляду в засіданні господарського суду на "13" лютого 2014 р. о 10:00 за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18 кабінет № 322.

3. Явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст. 28 ГПК України, визнати обов'язковою.

4. Зобов'язати сторони до 10.02.2014 року через канцелярію господарського суду Херсонської області, з супровідним листом, подати:

Прокурор:

Позивачу:

Відповідачу: відзив на позов з документальним обґрунтуванням викладених в ньому обставин, копії статутних та реєстраційних документів.

5. Довести до відома сторін, що відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України за ненадіслання витребуваних судом документів чи відзиву на позов господарський суд вправі стягувати з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

6. Копію даної ухвали направити учасникам судового процесу.

Суддя Ю.В. Гридасов

Дата ухвалення рішення29.01.2014
Оприлюднено29.01.2014
Номер документу36859530
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/69/14

Рішення від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Ухвала від 29.01.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні