Ухвала
від 27.01.2014 по справі 926/1275/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"27" січня 2014 р. Справа №926/1275/13

За позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

до Чернівецького вищого професійного училища Київського національного торгівельно-економічного університету

про стягнення заборгованості - 113705,00 грн.

Суддя І.В.Марущак

Представники:

Від позивача - ОСОБА_1 - фізична особа-підприємець, ОСОБА_2, договір про надання правової допомоги від 24.01.2014 р.

Від відповідача - Кирилюк М.В., довіреність від 17.09.2013 р.

СУТЬ СПОРУ:

Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 звернувся з позовом до Чернівецького вищого професійного училища Київського національного торгівельно-економічного університету в якому просить стягнути з відповідача заборгованість за неналежне виконання договірних зобов'язань по договору на виконання ремонтно-будівельних робіт №14 від 05.07.2013 р. в загальній сумі 113705,00 грн.

Провадження у справі порушено ухвалою від 10.12.2013 р. Ухвалами господарського суду розгляд справи неодноразово відкладався, зокрема, ухвалою господарського суду від 10.01.2014 р. розгляд справи в судовому засіданні відкладено на 27.01.2014 р, відповідача зобов'язано надати копії платіжних доручень із доказами їх здачі в казначейство, копію положення Чернівецького вищого професійного училища Київського національного торгівельно-економічного університету, копію довідки про включення до ЄДРПОУ.

В судовому засіданні 27.01.2014 р. позивач та його представник позовні вимоги підтримали в повному обсязі, поряд з цим, звернулися до суду з клопотанням про заміну відповідача належним відповідачем, а саме: Чернівецьке вище професійне училище Київського національного торгівельно-економічного університету на Київський національний торгово-економічний університет в особі Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги визнає в повному обсязі та не заперечує проти клопотання позивача про заміну неналежного відповідача на належного.

Згідно наданої відповідачем довідки з ЄДРПОУ серії АБ №815017 зазначено правовий статус Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету - без права юридичної особи.

Відповідно до статті 24 ГПК України: «Господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем. Про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.».

Пунктом 1.7 постанови Пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» № 18 від 26 грудня 2011 року передбачено: «Відповідно до чинного законодавства, зокрема, Цивільного та Господарського кодексів України, Законів України "Про господарські товариства", "Про акціонерні товариства", "Про банки і банківську діяльність", юридичні особи для здійснення своїх функцій мають право створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, які не є юридичними особами.

Коло повноважень відокремленого підрозділу юридичної особи стосовно здійснення у господарському суді повноваження сторони у справі від імені цієї особи визначається установчими документами останньої, положенням про відособлений підрозділ, яке затверджено юридичною особою, або довіреністю, виданою нею ж у встановленому порядку керівникові цього підрозділу . При цьому слід мати на увазі, що стороною у справі є юридична особа, від імені якої діє відособлений підрозділ, і рішення приймається саме стосовно підприємства чи організації - юридичної особи, але в особі її відокремленого підрозділу, наприклад: "Стягнути з підприємства "А" в особі його відокремленого підрозділу - філії № 1 на користь організації "Б" в особі її Н-ської філії таку-то суму".».

Згідно пункту 5.3 положення про Чернівецьке вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету: «Директор здійснює повноваження від імені Університету на підставі письмової довіреності, наказів ректора Університету, Положення про Училище, затвердженого у встановленому порядку.

Директор має право:

представляти інтереси Училища в усіх державних та правоохоронних органах і судах, в органах місцевого самоврядування, а також в установах, підприємствах, організаціях з правом вчинення всіх процесуальних дій та підписання усіх документів, необхідних для здійснення наданих йому повноважень.».

Згідно довіреності №42/28 від 17.09.2013 року виданої керівнику Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету, він має право представляти інтереси училища в усіх державних та правоохоронних органах і судах з правом вчинення всіх процесуальних дій та підписання усіх документів, необхідних для здійснення повноважень.

Відповідно до ч.2 та ч.4 ст. 15 ГПК України: «Справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, а також справи про визнання недійсними актів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача.

Якщо юридичну особу представляє уповноважений нею відособлений підрозділ, територіальна підсудність спору визначається з урахуванням частин першої - третьої цієї статті залежно від місцезнаходження відособленого підрозділу.».

Враховуючи викладене, суд вирішив замінити відповідача по справі Чернівецьке вище професійне училище Київського національного торгівельно-економічного університету на належного відповідача - Київський національний торгово-економічний університет в особі Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету.

Також, в процесі розгляду справи суд вирішив залучити до розгляду справи в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Управління Державної казначейської служби України в м. Чернівці, оскільки рішення по справі може вплинути на його права та обов'язки.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4-3, 22, 24, 27, 38, 77 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Замінити відповідача по справі Чернівецьке вище професійне училище Київського національного торгівельно-економічного університету на належного відповідача - Київський національний торгово-економічний університет в особі Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету (58000, м. Чернівці, площа Соборна, 2).

2. Залучити до розгляду справи в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління Державної казначейської служби України у. м. Чернівці (58000, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 11.).

3. Розгляд справи в судовому засіданні відкласти на 10:30 "07" лютого 2014 р. за участю представників сторін.

4. Позивачу направити копію позовної заяви та додатків третій особі, докази направлення надати суду.

5. Відповідачу надати докази в підтвердження всіх оплат по договору на виконання ремонтно-будівельних робіт №14 від 05.07.2013 р., копії платіжних доручень із доказами їх здачі в казначейство. Попередити відповідача, що в разі неявки представника і неподання відзиву на позов справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

5. Третій особі надати відзив на позов та докази в його обгрунтування, копію довідки про включення до ЄДР.

Суддя І.В.Марущак

Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено30.01.2014
Номер документу36876941
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1275/13

Судовий наказ від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Рішення від 17.02.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Ухвала від 07.02.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Ухвала від 10.01.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Ухвала від 25.12.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні