Ухвала
від 30.01.2014 по справі 903/392/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" січня 2014 р. справа № 903/392/13 Суддя господарського суду Волинської області Войціховський В.А., при секретарі судового засідання Потоцькій А.О., розглянувши

клопотання ліквідатора - Василюка Ігоря Миколайовича

про виплату винагороди арбітражному керуючому

у справі за заявою фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, АДРЕСА_1

до приватного підприємства "Західбрукбуд", м. Луцьк

про банкрутство

в судовому засіданні взяв участь:

Василюк І.М. - ліквідатор

ВСТАНОВИВ: ухвалою господарського суду від 25.04.2013р. було порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Західбрукбуд" (м. Луцьк, вул. Рівненська, 119, код ЄДРПОУ 35041632), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів зазначеного підприємства, введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 19.08.2013р. та призначено розпорядником майна ПП "Західбрукбуд" арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича.

За наслідками розгляду справи в попередньому судовому засіданні ухвалою суду від 25.06.2013р. було затверджено реєстр вимог кредиторів приватного підприємства "Західбрукбуд", згідно котрого вимоги кредиторів визнані в наступному розмірі: підприємця ОСОБА_2: 358 852,11 грн. - вимоги четвертої черги, 5 735 грн. - вимоги першої черги.

Постановою господарського суду від 15.07.2013р. процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство ПП "Західбрукбуд" було припинено, приватне підприємство "Західбрукбуд" визнано банкрутом та відкрито його ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, ліквідатором підприємства призначено арбітражного керуючого Василюка І.М.

15 січня 2014 року ліквідатор Василюк І.М. звернувся до господарського суду із клопотанням від 14.01.2014 про стягнення із заявника - підприємця ОСОБА_2 грошових коштів в розмірі 5 735 грн., як винагороди за виконання повноважень розпорядника майна ПП "Західбрукбуд ".

Ухвалою господарського суду від 15.01.2014 р. клопотання ліквідатора Василюка І.М. про виплату грошової винагороди арбітражного керуючого було призначено до розгляду в судовому засіданні із визнанням обов'язкової явки в засідання суду арбітражного керуючого Василюка І.М. та ініціюючого кредитора - підприємця ОСОБА_2

Присутній в судовому засіданні арбітражний керуючий Василюк І.М. клопотання від 14.01.2014р. про виплату грошової винагороди підтримав, просить суд його задовольнити.

Не дивлячись на належне повідомлення про день та час проведення судового засідання ініціюючий кредитор - підприємець ОСОБА_2, а також інші кредитори в судове засідання не з'явились, своїх повноважних представників не направили, пояснень щодо заяви арбітражного керуючого Василюка І.М. суду не надали.

Розглянувши клопотання арбітражного керуючого ПП "Західбрукбуд" Василюка І.М. та заслухавши його пояснення, господарський суд, враховуючи, що кожна сторона повинна довести те, на що вона посилається як на підставу свої вимог та заперечень, дійшов до висновку, що відповідна заява підлягає до задоволення. Викладена позиція суду пов'язана з наступними обставинами:

Провадження у даній справі здійснюється з дотриманням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, що набрала чинності після 18.01.2013р. Відповідно до положень ст. 115 зазначеного Закону арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Заявником у даній справі є фізична особа- підприємець ОСОБА_2 Процедура розпорядження майном тривала з дня винесення ухвали від 25.04.2013р. до прийняття постанови про банкрутство боржника 15.07.2013р.

Статтею 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено єдине джерело оплати послуг арбітражного керуючого до дня винесення судом постанови про банкрутство боржника - за рахунок ініціюючого кредитора - заявника.

Розмір оплати послуг арбітражного керуючого встановлений ухвалою суду по даній справі від 25.04.2013 року у розмірі в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень, шляхом її авансування за рахунок коштів кредиторів.

Ухвала від 25.04.2013р. набрала законної сили, заявником не оскаржувалась. Доказів здійснення авансування платежів фізична особа - підприємець ОСОБА_2 у будь-якому розмірі суду не надав.

Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язок сплати грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) шляхом її авансування заявником не ставиться у залежність від погашення вимог зазначеного кредитора, тобто, є безумовним.

В судовому засіданні встановлено, що згідно пункту 1 резулятивної частини ухвали від 25.06.2013р. вимоги фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 було розподілено судом наступним чином: до 1 черги віднесено сплачений судовий збір в сумі 5 735 грн, до 4 черги віднесено 358 852,11 грн. основного боргу. Заявником ухвала від 25.06.2013р. не оскаржувалась.

Відповідно до протоколу зборів кредиторів від 10.07.2013р. підприємця ОСОБА_2 обрано до складу комітету кредиторів боржника. З дня призначення арбітражного керуючого Василюка І.М. скарг на його дії або бездіяльність до суду не надходило. Відомостей про ненадання арбітражним керуючим Василюком І.М. звітів комітету кредиторів до суду не надходило.

Відповідно до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий має право на отримання основної винагороди, додаткової винагороди та відшкодування витрат. Доказів встановлення комітетом кредиторів додаткової винагороди арбітражний керуючий не надавав.

За таких обставин суд вважає, що клопотання арбітражного керуючого про стягнення з ініціюючого кредитора фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 на користь арбітражного керуючого Василюка І.М. суми основної грошової винагороди в розмірі 5 735 грн. (в якості оплати праці арбітражного керуючого за виконання ним обов'язків розпорядника майна у справі за період з 25.04.2013р. по 15.07.2013р.) є законним та обґрунтованим.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича задовольнити .

2. Стягнути з фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича (АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_2) суму основної грошової винагороди в розмірі 5 735 грн. в якості оплати праці арбітражного керуючого за виконання ним обов'язків розпорядника майна у справі про банкрутство приватного підприємства "Західбрукбуд".

3. Примірник ухвали для відома направити:

- підприємцю ОСОБА_2;

- приватному підприємству "Західбрукбуд";

- Луцькій ОДПІ Головного управління Міндоходів у Волинській області;

- ліквідатору Василюку І.М.

Суддя В. А. Войціховський

Дата ухвалення рішення30.01.2014
Оприлюднено31.01.2014
Номер документу36885861
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство в судовому засіданні взяв участь: Василюк І.М. - ліквідатор

Судовий реєстр по справі —903/392/13

Ухвала від 15.05.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 14.04.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні