Ухвала
від 28.01.2014 по справі 916/2282/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про залишення заяви без розгляду

"28" січня 2014 р. Справа № 916/2282/13

За заявою кредитора: ПАТ "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз", м.Донецьк

до боржника: ПрАТ "Металобаза", м.Одеса

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від боржника - не з'явився;

від ПАТ "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" - Гнатюк О.І., за довіреністю;

розпорядник майна боржника - Кошовий С.О.

СУТЬ СПОРУ: Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" (далі - Кредитор) звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про визнання приватного акціонерного товариства "Металобаза" (далі - Боржник) банкрутом, оскільки Боржник неспроможний сплатити заборгованість перед Кредитором після настання встановленого строку у сумі 8 183 850,00 грн.

30.08.2013р. судом було зроблено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Відповідно до довідки, яка надійшла до суду засобом електронного зв'язку 30.08.2013р., здійснено автоматичний відбір кандидата арбітражного керуючого - Кошового С.О.

Ухвалою від 01.10.2013р., крім іншого, порушено провадження у справі про банкрутство ПрАТ "Металобаза", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном Боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Кошового С.О., зобов'язано останнього подати в наступному засіданні реєстр вимог кредиторів, визначено дати у даній справі, зокрема, дата складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду - не пізніше місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання; дата попереднього засідання суду - не пізніше двох місяців та десяти днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

На підставі ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство від 01.10.2013р. ініціюючий кредитор подав до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ПрАТ "Металобаза", яке опубліковано в газеті "Голос України" №188 від 09.10.2013р.

Відповідно до ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Незважаючи на зазначене, розпорядник майна боржника за весь час з моменту призначення жодного разу не з'явився до суду та не ознайомився з матеріалами справи. Лише на сто двадцятий день розпорядник майна боржника з'явився у судове засідання та представив реєстр вимог кредиторів ПрАТ "Металобаза", який не відповідає дійсності та вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", не містить всіх кредиторів, що звернулись до суду.

Згідно приписів ч.9 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" попереднє засідання суду має відбутися не пізніше двох місяців та десяти днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Враховуючи, що всі розумні строки для проведення попереднього засідання, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сплинули, строк процедури розпорядження майном боржника сплинув, а розпорядником майна боржника не представлений реєстр вимог кредиторів у відповідності до зазначеного Закону, суд доходить до висновку що заява ініціюючого кредитора про порушення справи про банкрутство ПрАТ "Металобаза" підлягає залишенню без розгляду.

Відповідно до ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України, яка кореспондується з ч.1 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом.

Згідно ст.34 Господарського процесуального кодексу України господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Положеннями абз. 3 пункту 3.13 Постанови Пленуму Вищого Господарського суду України від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" роз'яснено, що у разі неподання учасником судового процесу з неповажних причин або без повідомлення причин матеріалів та інших доказів, витребуваних господарським судом, останній може здійснити розгляд справи за наявними в ній матеріалами та доказами або, з огляду на обставини конкретної справи, залишити позов без розгляду на підставі пункту 5 частини 1 статті 81 ГПК України.

Враховуючи вищевикладене та керуючись п.5 ст.81, ст.86 ГПК України суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву (вх. №3560/13 від 29.08.2013р.) публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" про порушення справи про банкрутство приватного акціонерного товариства "Металобаза" (м.Одеса, 19 км. Старокиївської дороги, буд. 4. Код ЄДРПОУ 24769573) залишити без розгляду.

2. Скасувати мораторій та інші заходи по забезпеченню заяви, вжиті ухвалою господарського суду Одеської області від 01.10.2013р.

3. Припинити процедуру розпорядження майном приватного акціонерного товариства "Металобаза" та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Кошового Сергія Олексійовича.

Примірник ухвали надіслати: кредиторам, боржнику, розпоряднику майна боржника, Першій ДВС Суворовського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції.

Суддя Лепеха Г.А.

Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено31.01.2014
Номер документу36895266
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/2282/13

Ухвала від 19.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 26.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 03.02.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 27.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 07.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 24.09.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 24.09.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні