Постанова
від 03.02.2014 по справі 901/169/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.02.2014Справа № 901/169/14

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД», м. Сімферополь (код ЄДРПОУ 37041084)

про порушення справи про банкрутство

Суддя Іллічов М.М.

Представники:

Від ТОВ «Євротехімпортер - ЛТД» - Михайлов Ю.В., довіреність № б/н від 27.01.2014, представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі стаття 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» як неспроможне своєчасно виконати зобов'язання перед кредиторами у загальному розмірі 2 500 000,00 грн.

Заява мотивована тим, що вартості майна заявника, яке може за чинним законодавством України утворити ліквідаційну масу та бути реалізованим для погашення кредиторської заборгованості, не вистачає із задоволення кредиторських вимог. Також згідно висновків аналізу фінансово-господарської діяльності заявника, загальний розмір кредиторської заборгованості боржника складає 2 500 000,00 грн., при цьому вартість усіх активів підприємства складає 0,00 грн.

Ухвалою від 14 січня 2014 року суд прийняв до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» та призначив підготовче засідання на 27 січня 2014 року.

Ухвалою від 27.01.2014 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД».

20 січня 2014 року до суду надійшла заява арбітражного керуючого Ратинської Сталіни Вікторівни щодо участі у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД».

20 січня 2014 року до суду надійшла заява арбітражного керуючого Кириліна Михайла Володимировича щодо участі у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД».

У судовому засіданні представник боржника підтримав свої вимоги, викладені у заяві про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД».

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, суд

ВСТАНОВИВ:

23.10.2013 загальними зборами учасників товариства було прийнято рішення про припинення юридичної особи шляхом його ліквідації та про призначення головою ліквідаційної комісії Міщук Віталія Сергійовича.

Ліквідатором боржника було подано оголошення про ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» в газеті "Урядовий кур'єр від 02.11.2013 № 202 (5088) (аркуш справи 30-31).

За даними аналізу фінансово - господарського стану підприємства встановлено, що загальний розмір кредиторської заборгованості складає 2 500 000,00 грн.

Вказані вимоги визнані боржником у повному обсязі, але у зв'язку з відсутністю грошових коштів Товариство з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» не взмозі її погасити .

Згідно проміжного ліквідаційного балансу, який затверджено рішенням загальних зборів товариства від 05.12.2013, остаточні показники фінансового стану підприємства становлять: актив ( вартість наявного майна) - 0,00 грн.; пасив ( розмір визнаних зобов'язань перед кредиторами) - 2 500 000,00 грн.

Відповідно до частини 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

При цьому, відповідно до статей 7 та 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" застосовується спрощений порядок банкрутства, у якому загальні умови для ініціювання справи про банкрутства не є обов'язковими.

Частиною 2 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

За викладених обставин, суд не вбачає перешкод для визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на дванадцять місяців.

Щодо кандидатури ліквідатора, суд зазначає, що відповідно до заяви арбітражного керуючого Ратинської С.В., визначеної автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів України) щодо участі у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД» , арбітражним керуючим у заяві не наведено кількість справ у якій бере участь Ратинська С.В. Крім того, арбітражним керуючим не надано копії договору страхування відповідальності арбітражного керуючого.

Щодо кандидатури арбітражного керуючого Кириліна М.В., яким подано заяву щодо участі у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД», судом враховуються особливості процедури банкрутства в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", коли ліквідатором може бути призначено голову ліквідаційної комісії, який у понову обсязі володіє інформацією щодо стану боржника. Крім того, при виборі кандидатури ліквідатора, судом враховується відсутність у боржника активів, за рахунок яких можливо здійснювати оплату праці арбітражного керуючого.

Отже, враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливим призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Міщука Віталя Сергійовича.

На підставі викладеного, керуючись статтями 37-38, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції від 06.12.2012), статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД», вул. Плотина, 9, м. Сімферополь, 95007, код ЄДРПОУ 37041084 банкрутом.

2. Відкрити відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД», вул. Плотина, 9, м. Сімферополь, 95007, код ЄДРПОУ 37041084 ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

3. Призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії Міщука Віталія Сергійовича (вул. Плотина,9, офіс 108, м. Сімферополь, 95007, ідентифікаційний номер 2884601671).

4. Оприлюднити на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Євротехімпортер-ЛТД», вул. Плотина, 9, м. Сімферополь, 95007, код ЄДРПОУ 37041084 банкрутом, введення відносно боржника ліквідаційної процедури строком на 12 місяців та призначення ліквідатором голову ліквідаційної комісії Міщука В.С. ( текст додається).

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

· завершити господарську діяльність банкрута закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

· строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язань вважати таким, що настав;

· припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів і інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

· відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

· продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченим розділом III Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

· скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

· вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки у межах ліквідаційної процедури протягом місяця з дня офіційного оприлюднення на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає;

· виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому розділом III Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Зобов'язати ліквідатора надати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника в строк до 03.02.2015.

Суддя М.М. Іллічов

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення03.02.2014
Оприлюднено04.02.2014
Номер документу36942502
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —901/169/14

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Проценко Олександра Іванівна

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Проценко Олександра Іванівна

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Проценко Олександра Іванівна

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Постанова від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні