Ухвала
від 04.02.2014 по справі 4/5025/1311/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"04" лютого 2014 р.Справа № 4/5025/1311/12

Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Радченя Д.І., при секретарі судового засідання Куржій Н.П, розглянувши клопотання фірми "АРНОЙБА сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ГмбГ" про заборону голові ліквідаційної комісії проводити реалізацію майна по справі порушеній

за заявою cпільного підприємства товариство з обмеженою відповідальністю "Арсенюк & Штефанік", м. Красилів

про визнання банкрутом

Представники:

Заявника: не з'явився;

Кредиторів: Максимчук В.Ю. - представник Красилівської ОДПІ за дов. № 1420/9/10-014 від 09.09.13р.;

Боржника: не з'явився;

Ліквідатора: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 30.11.2012 року порушено провадження по справі №4/5025/1311/12 про визнання банкрутом спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Арсенюк & Штефанік", м. Красилів, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Хмельницької області від 27.12.2012 р. у справі №4/5025/1311/12 визнано банкрутом СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік", м. Красилів Хмельницької області, зареєстрованого Красилівською районною державною адміністрацією за юридичною адресою: Хмельницька область, м. Красилів, вул. Грушевського, 146, код ЄДРПОУ 2134982, відкрито ліквідаційну процедуру строком на шість місяців з дня прийняття даної постанови та призначено ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Анохіна Дениса Миколайовича (паспорт НОМЕР_1 виданий 17.11.2000 року Заводським РВ Дніпродзержинського МУ УМВС України в Дніпропетровській області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1).

Ліквідатора зобов'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скласти ліквідаційний баланс та подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність, щомісячно подавати інформацію господарському суду про проведену роботу.

Законом України № 4212-VI від 22.12.2011 р. "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", який набрав чинності 19.01.2013 р., внесено зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон № 2343-XII від 14.05.1992 р.) та викладено його в новій редакції.

Пунктом 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України № 4212-VI від 22.12.2011р. визначено, що положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

За таких обставин, при подальшому розгляді даної справи №4/5025/1311/12, підлягає застосуванню положення Закону № 2343-XII від 14.05.1992 р..

29 жовтня 2013 року на розгляд суду від фірми "АРНОЙБА" сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ГмбГ", зареєстрована в торговому реєстрі (судовому реєстрі) міста Хемніц, земля Саксонія, Німеччина за №НRВ 4245 надійшло клопотання, згідно якого заявник просить суд заборонити голові ліквідаційної комісії СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" Анохіну Д.М. проводити реалізацію майна згідно рішення господарського суду Хмельницької області від 04 квітня 2013 року у справі №16/5025/1654/11, яке було призначене до розгляду в засіданні суду.

На виконання ухвали господарського суду від 20.11.2013р. Державною інспекцією сільського господарства в Хмельницькій області суду надано довідку про зняття з обліку ТОВ "Арсенюк & Штефанік" сільськогосподарської техніки, в якій повідомляє, що станом на 30.11.2012р. у боржника всі трактори та сільськогосподарська техніка знята з обліку відповідно до вказаних у довідці дат.

Ухвалою від 19.12.2013р., судом зроблено відповідні запити до Інспекції державного технічного нагляду в Красилівському районі, ліквідатора СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік", Красилівського БТІ, Реєстраційної служби Красилівського районного управління юстиції.

На день розгляду даної заяви (15.01.2014р.) на адресу суду від КП "Красилівське районне бюро технічної інвентаризації" надійшла відповідь, в якій останній повідомляє, що в зв'язку з набранням чинності з 01.01 2013р. Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та втратою чинності Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших майнових прав на нерухоме майно з 01.01.2013р. підприємства БТІ відключені від електронного реєстру. Тому відомості щодо нерухомого майна, яке було зареєстроване за СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" за період протягом одного року, що передував порушенню справи про банкрутство та яке було відчужено товариством протягом цього строку та за ким на сьогоднішній день таке майно зареєстровано, у Красилівського районного БТІ відсутні.

27.01.2014р. від реєстраційної служби Красилівського РУЮ надійшов лист, в якому повідомляє, що згідно Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого Постановою КМУ від 22.069.2011р. №703 в ред. від 21.11.2012р., державний реєстратор реєстраційної служби може надати інформацію з державного реєстру прав не інакше, як за заявою (запитом) про надання інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Інших відповідей, а саме від інспекції державного технічного нагляду в Красилівському районі, ліквідатора СП ТОВ "Арсенюк та Штефанік" на адресу суду не надходило.

Розгляд клопотання відкладався через неподання витребуваних документів та неявку в засідання суду ліквідатора чи/або його представника.

В засідання суду 04 лютого 2014 року ліквідатор чи/або його повноважний представник в судове засідання не з'явився, однак ним подано клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату в зв'язку з неможливістю з'явитися в засідання суду через складні погодні умови. Будь - яких письмових обґрунтувань (відміни руху ряду залізничних потягів, якими зазвичай прибував ліквідатор Анохін , тощо ) щодо поданого клопотання останнім не подано.

Зазначене клопотання судом розглянуте, однак за основу не приймається.

Представник заявника в засідання не з'явився, однак ним подано клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату, в зв'язку з відрядженням за межі м.Хмельницького. Пороте також останнім будь-яких обґрунтувань щодо відрядження не подано.

Повноважний представники кредитора - Красилівської ОДПІ проти відкладення розгляду справи не заперечує.

Зважаючи на викладене через неявку повноважних представників сторін за викликом з метою забезпечення рівності сторін та інших учасників процесу, суд дійшов до висновків, як виняток, про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату, при цьому зазначає наступне.

Згідно ст.30 Господарського процесуального кодексу України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, брати участь в огляді та дослідженні доказів. Зазначені особи зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Ст.38 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено:1) який доказ витребовується;2) обставини, що перешкоджають його наданню;3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; 4) обставини, які може підтвердити цей доказ. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Відповідно до ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України „Про виконавче провадження".

Суд звертає увагу, що пунктом 4 ст. 15 Закону України „Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, установлену законом.

Згідно з ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню, вчинені службовою особою караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Враховуючи викладене, для надання можливості заявнику з'ясування обставин щодо законності відчуження рухомого та нерухомого майна спільним підприємством ТОВ "Арсенюк & Штефанік", а також всіх правочинів, щодо відчуження (передачі) колишнім засновникам (учасникам) СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" нерухомого та іншого майна, в тому числі грошових коштів протягом одного року, що передував порушенню справи про банкрутство та правочинів, які були вчинені боржником після порушення справи про банкрутство на предмет законності, та для надання заявнику можливості з'ясування обставнин щодо можливого доведення підприємства до фіктивного банкрутства та порушення чинного законодавства, а також через надання суду витребуваних відповідей від інспекції державного технічного нагляду в Красилівському районі, ліквідатора СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік", суд вважає за необхідне розгляд клопотання фірми "АРНОЙБА сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ГмбГ", зареєстрована в торговому реєстрі (судовому реєстрі) міста Хемніц, земля Саксонія, Німеччина за №НRВ 4245 про заборону Голові ліквідаційної комісії СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" Анохіну Д.М. проводити реалізацію майна, відкласти на іншу дату.

Керуючись ст.ст.30, 38, 77, 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст.22-30, ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , СУД,-

УХВАЛИВ:

Розгляд клопотання фірми "АРНОЙБА сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ГмбГ", зареєстрована в торговому реєстрі (судовому реєстрі) міста Хемніц, земля Саксонія, Німеччина за № НRВ 4245 про заборону голові ліквідаційної комісії СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" Анохіну Д.М. проводити реалізацію майна, згідно рішення господарського суду Хмельницької області від 04 квітня 2013 року у справі №16/5025/1654/11, по справі №4/5025/1311/12 за заявою боржника - спільного підприємства товариства з обмеженою відповідальністю "Арсенюк & Штефанік" м. Красилів про визнання банкрутом відкласти на 11:20 год. "19" лютого 2014 р.

Зобов'язати:

1) Державну інспекцію сільського господарства в Хмельницькій області надати відомості та документи на підставі яких, за період протягом одного року, що передував порушенню справи про банкрутство (30.11.2012р.), здійснювалось зняття з обліку техніки, яка була зареєстрована за СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" та документи на підставі яких здійснювалась постановка техніки на облік в цей же період за іншими особами, також прошу зазначити за ким на сьогоднішній день зареєстрована така техніка;

2) ліквідатора СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" надати всі документи щодо відчуженню всього майна СП ТОВ "Арсенюк & Штефанік" за період протягом одного року, що передував порушенню справи про банкрутство, в тому числі документи, щодо зменшення статутного капіталу СП ТОВ "Арсенюк та Штефанік" та документи, щодо виведення (передачі) зі статутного капіталу товариства майна засновникам (учасникам) товариства в рахунок їхньої частки в статутному капіталі товариства;

Явку повноважних представників боржника, кредиторів, ліквідатора в судове засідання визнати обов'язковою.

Копію ухвали надіслати: заявнику, Державній інспекції сільського господарства в Хмельницькій області, ліквідатору Анохіну Д.М. АДРЕСА_1.

Суддя Радченя Д.І.

Віддруковано 4 примірники:

- до справи

- заявнику - фірма "АРНОЙБА сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ГмбГ" -29000, м.Хмельницький, вул. Подільська, 81

- Державній інспекції сільського господарства в Хмельницькій області - м.Хмельницький, вул.Примакова, 9.

- ліквідатору Анохіну Д.М. АДРЕСА_1,

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення04.02.2014
Оприлюднено08.02.2014
Номер документу37030793
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/5025/1311/12

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 11.06.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 15.04.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 19.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 19.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні