Ухвала
від 14.02.2014 по справі 915/178/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

14 лютого 2014 року Справа № 915/178/14

м. Миколаїв

Суддя Фролов В.Д., розглянувши матеріали

за позовом: Підприємства комунальної власності області «Фармація» (54018, м. Миколаїв, вул. Миколаївська, 16), код 25380558

до відповідача: Приватного підприємства «Санаторно-курортне об'єднання Очаків» (57500, Миколаївська область, м. Очаків, вул. Миру, 29), код 34087126

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача , Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської обласної державної адміністрації (54001, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22), код 35835529

про: зобов'язання повернути майно

Підприємство комунальної власності області «Фармація» звернулося до господарського суду з позовною заявою до Приватного підприємства «Санаторно-курортне об'єднання Очаків» щодо зобов'язання останнього повернути нерухоме майно: житлове приміщення частини першого поверху загальною площею 60,3 кв.м, розташоване за адресою: Миколаївська область, Очаківський район, м. Очаків, вул. Чижикова, 34.

Згідно п. 3 ч. 2 ст. 54 ГПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; суми договору (у спорах, що виникають при укладанні, зміні та розірванні господарських договорів).

Пунктом 2 частини 1, ч. 2 ст. 55 ГПК України передбачено, що ціна позову визначається у позовах про витребування майна-вартістю майна, що витребовується. Ціну позову вказує позивач.

Позивачем не вказана ціна позову.

Відповідно до п 2.2.1 Постанови пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013 р. «Про деякі питання практики застосування розділу VІ Господарського процесуального кодексу України» судовий збір з позовної заяви про визнання права власності на майно, витребування або повернення майна (в тому числі в зв'язку з вимогами, заснованими на приписах частини п'ятої статті 216, статті 1212 Цивільного кодексу України тощо) визначається з урахуванням вартості спірного майна, тобто як зі спору майнового характеру. При цьому суд не повинен визначати вартість майна за відповідними вимогами, оскільки за змістом пункту 3 частини другої статті 54 і статті 55 ГПК такий обов'язок покладається на позивача (в тому числі і в тих випадках, коли правові наслідки у вигляді повернення майна застосовуються з ініціативи господарського суду, наприклад, при визнанні договору недійсним - пункт 1 статті 83 ГПК). На виняток з цього правила лише у випадках неправильного зазначення ціни позову вона визначається суддею (частина третя статті 55 ГПК); з цією метою суд вправі витребувати додаткові документи і матеріали як в учасників даного судового процесу, так і в інших підприємств та організацій (стаття 38, пункт 4 статті 65 ГПК), а в разі необхідності призначити відповідну судову експертизу (проведення експертної оцінки майна), у випадку ж відмови позивача від здійснення оплати такої експертизи - залишити позов без розгляду на підставі пункту 5 частини першої статті 81 ГПК.

Відповідно до ч.1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір", за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством, справляється судовий збір.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 зазначеного Закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, -у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно пп. 1 п. 2 ч. 2 даного Закону за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору встановлюється у розмірі 2 відсотків ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» станом на 01.01.2014 р. розмір мінімальної заробітної плати складає 1218 грн.

Як вбачається з доданого до позовної заяви платіжного доручення № 548 від 05.02.2014, Позивачем сплачено судовий збір як за не майновий спір.

Враховуючи зазначене, Позивачу необхідно вказати ціну позову та надати суду докази сплати судового збору в розмірі визначеному в Законі України «Про судовий збір». Докази повної оплати позовної заяви судовим збором надати суду до 12.03.2014 р.

В разі невиконання вимог суду, позовна заява буде повернута без розгляду на підставі п. 4 ч. 1 ст. 63 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 64, 65 ГПК України, господарський суд -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 12.03.2014 р. о 10 год. 00 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, зал засідань № 1 (912).

3. Зобов'язати:

Позивача: вказати ціну позову; надати докази сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі; банківські реквізити із зазначенням номеру розрахункового рахунку.

Відповідача: надати відзив по суті позовної заяви на державній мові з посиланням на номер справи, докази на обґрунтування відзиву і заперечень проти позову; Витяг про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на час порушення справи; банківські реквізити із зазначенням номеру розрахункового рахунку.

4. Звернути увагу сторін на те:

- докази, що подаються до господарському суду в копіях, повинні бути належним чином засвідчені ( ч.2 ст. 36 ГПК України)

- представники сторін, які братимуть участь у судових засіданнях, повинні мати належним чином оформлені повноваження (оригінал довіреності та копія - у справу)

- відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України Господарський суд має право стягнути в доход державного бюджету з винної сторони штраф до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Суддя В.Д. Фролов

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.02.2014
Оприлюднено17.02.2014
Номер документу37159119
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/178/14

Рішення від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

Ухвала від 14.02.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні