Ухвала
від 17.02.2014 по справі 569/16089/13-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

17 лютого 2014 року м. Рівне

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Рівненської області в складі: головуючого судді - Боймиструка С.В., суддів: Гордійчук С.О., Оніпко О.В.,

секретар судового засідання - Ковальчук Л.В.,

з участю Хуткого А.Я., ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю „ВТОРМА-РІВНЕ" на ухвалу судді Рівненського міського суду від 11 грудня 2013 року в справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю „ВТОРМА-РІВНЕ" до ОСОБА_3, ОСОБА_2, треті особи без самостійних вимог: Рівненська міська рада, комунальне підприємство „Рівненське міське бюро технічної інвентаризації", про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою та майном підприємства,

В С Т А Н О В И Л А:

Ухвалою судді Рівненського міського суду від 11 грудня 2013 року позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю „ВТОРМА-РІВНЕ" (далі - ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ") визнано неподаною та повернуто.

У поданій на вказану ухвалу апеляційній скарзі ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" покликалося на її незаконність та необґрунтованість через порушення судом норм матеріального та процесуального права.

ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" доводило, що не отримувало копію ухвали суду від 28 листопада 2013 року про залишення позовної заяви без руху, а тому не мало можливості виконати її вимог. В оскаржуваній ухвалі зазначено, що копію ухвали отримав представник служби охорони товариства ОСОБА_4, однак такий громадянин ні в ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ", ні в ТзОВ «Консорціум «Агенство економічної безпеки», яке надавало послуги охорони, ніколи не працював.

Товариство вважало, що вищенаведене спростовує висновки суду про те, що ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" було вручено ухвалу від 28 листопада 2013 року про залишення позовної заяви без руху, вимоги якої не були виконані у визначений строк, а тому просило ухвалу судді Рівненського міського суду від 11 грудня 2013 року скасувати і направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

В запереченні на апеляційну скаргу відповідач ОСОБА_2 зазначив, що ухвала суду першої інстанції постановлена з додержанням норм матеріального та процесуального права, а тому просив залишити її без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Представник ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" Хуткий А.Я. в судовому засіданні доводи апеляційної скарги підтримав та просив її задовольнити.

ОСОБА_2 просив апеляційну скаргу відхилити, а ухвалу місцевого суду залишити без змін.

Рівненська міська ради та комунальне підприємство „Рівненське міське бюро технічної інвентаризації" у встановленому законом порядку, завчасно були повідомлені про час і місце розгляду справи, однак до суду не з'явилися і причин неявки суду не повідомили, а тому колегія суддів прийшла до висновку про можливість розгляду справи за їх відсутності.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів прийшла до висновку, що апеляційна скарга не підлягає до задоволення з таких підстав.


Справа №569/16089/13ц Головуючий в суді 1 інст. - Кухарець В.М.

Провадження № 22-ц/787/201/2014 Суддя-доповідач - Боймиструк С.В.

Визнаючи позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю „ВТОРМА-РІВНЕ" неподаною та повертаючи її, суддя місцевого суду зазначив в ухвалі, що позивач не усунув недоліки позовної заяви, вказані в ухвалі від 28 листопада 2013 року.

Такий висновок місцевого суду відповідає обставинам справи та вимогам закону.

Як вбачається з матеріалів справи, позовна заява ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" ухвалою судді від 28 листопада 2013 року була залишена без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, зазначених в ній - протягом п'яти днів з моменту отримання копії ухвали.

Згідно поштового повідомлення „Укркур'єр" про вручення відправлення (а.с.11) лист з ухвалою суду від 28 листопада 2013 року був доставлений за адресою, зазначеною позивачем в позові, та вручений 3 грудня 2013 року представнику охорони.

Оскільки позивач не виконав вимоги, зазначені в ст.119 ЦПК України, та не усунув недоліки позовної заяви у встановлений строк, тобто по 8 грудня 2013 року включно, то місцевий суд обґрунтовано визнав позовну заяву неподаною та повернув її позивачу.

Посилання апелянта на те, що ухвалу суду від 28 листопада 2013 року ТзОВ „ВТОРМА-РІВНЕ" не отримувало, не заслуговують на увагу.

Суд виконав вимоги ч.5 ст.74 ЦПК України та надіслав копію ухвали за вказаною позивачем адресою юридичної особи, а тому вона вважається врученою належним чином.

Іншої адреси для листування та застережень щодо відправки кореспонденції позивач в позові не зазначав та місцевому суду про це не могло бути відомо з матеріалів справи.

Враховуючи, що ухвала місцевого суду постановлена з дотриманням норм матеріального та процесуального права, а доводи апеляційної скарги не спростовують висновків суду, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення апеляційної скарги.

Керуючись п. 1 ч.2 ст.307, 312, 313-315 ЦПК України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю „ВТОРМА-РІВНЕ" відхилити.

Ухвалу судді Рівненського міського суду від 11 грудня 2013 року залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів з дня набрання нею чинності.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення17.02.2014
Оприлюднено19.02.2014
Номер документу37203368
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/16089/13-ц

Ухвала від 17.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Рівненської області

Боймиструк С.В. С. В.

Ухвала від 05.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Рівненської області

Боймиструк С.В. С. В.

Ухвала від 11.12.2013

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

Ухвала від 28.11.2013

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні