Постанова
від 10.02.2014 по справі 910/13244/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

10.02.14 Справа № 910/13244/13.

За заявоюПублічного акціонерного товариства "Дочірній банк Сбербанку Росії" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" (ідентифікаційний код 32596929) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржникаГоловацький О.С. - представник за довіреністю від 07.03.2012 р. Арбітражний керуючий Рязанова С.М. (розпорядник майна) Від кредиторів 1. Ключнікова І.М. - представник Публічного акціонерного товариства "Дочірній банк Сбербанку Росії" за довіреністю від 10.01.2014 р.; 2. Сидоренко О.О. - представник Компанії "Auto Leasing USA" за довіреністю від 11.09.2013 р. ПрисутніЧорненький С.В. - арбітражний керуючий

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У липні 2013 року Публічне акціонерне товариство "Дочірній банк Сбербанку Росії" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість за договором про відкриття кредитної лінії № 194-ВН/07 від 21.09.2007 р.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.07.2013 р. № 910/13244/13 заяву Публічного акціонерного товариства Дочірній банк Сбербанку Росії" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 30.07.2013 р., визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Рязанову С.М. зобов'язано подати заяву про участь у справі.

08.08.2013 р. винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Рязанову С.М., визначено дату проведення попереднього засідання на 03.10.2013 р. тощо (суддя Копитова О.С.).

11.01.2014 р. відбулося попереднє засідання, у якому було затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" , а також визначено дату проведення підсумкового засідання суду на 29.01.2014 р.

28.01.2014 р. до суду надійшли клопотання розпорядника майна про визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, призначення кандидатури арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи, а також затвердження грошової винагороди арбітражного керуючого.

29.01.2014 р. підсумкове засідання суду було відкладено судом на 10.02.2014 р. у зв'язку з неподанням комітетом кредиторів належним чином оформленого звернення про перехід до наступної судової процедури банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто".

Від комітету кредиторів 29.01.2014 р. судом було отримано клопотання про долучення до матеріалів справи протоколів зборів кредиторів та комітету кредиторів, а 30.01.2014 р. - клопотання про призначення ліквідатором арбітражного керуючого Чорненького С.В.

10.02.2014 р. арбітражний керуючий Чорненький С.В. подав до суду заяву про згоду на участь у справі № 910/13244/13.

У підсумкове засідання 10.02.2014 р. з'явилися розпорядник майна боржника та представники членів комітету кредиторів, які підтримали клопотання про перехід до ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Чорненького С.В.

Присутній у судовому засіданні розпорядник майна боржника доповів суду про вжиті в ході розпорядження майном заходи, передбачені ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", внаслідок здійснення яких було встановлено обставини відсутності майнових та грошових активів підприємства, ведення ним господарської діяльності.

Присутній у засіданні арбітражний керуючий Чорненький С.В. підтвердив свою згоду на призначення ліквідатором банкрута у даній справі.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. у редакції від 22.12.2011 р., протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 26 Закону України Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів відноситься до компетенції зборів кредиторів.

Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду (ч. 7 ст. 26) .

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом, про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора)

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 26).

Матеріалами справи підтверджується, що 20.01.2014 р. відбулися збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто", куди з'явилися уповноважені представники обох кредиторів боржника, які й увійшли до складу комітету кредиторів.

24.01.2014 р. відбулося засідання комітету кредиторів, у якому головою комітету кредиторів було обрано Компанію"Auto Leasing USA", а також прийнято рішення доручити розпоряднику майна звернутися до господарського суду з клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого з використанням автоматизованої системи.

Як зазначив розпорядник майна на зборах комітету кредиторів, за наслідками проведеної інвентаризації та дослідження наданої йому документації у банкрута не встановлено активів, за рахунок яких можливе задоволення вимог кредиторів та здійснення ліквідаційної процедури, господарська діяльність підприємством-банкрутом не ведеться, майно (товари в обороті), що забезпечує вимоги Публічного акціонерного товариства "Дочірній банк Сбербанку Росії", також виявити не вдалося.

У ході судового засідання судом встановлено, що станом на 10.02.2014 р. повідомлень про виконання боржником грошових зобов'язань не поступало, не надходило заяв від потенційних інвесторів щодо оздоровлення фінансового становища боржника, а також письмових вимог від комітету кредиторів боржника щодо санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" чи припинення провадження у справі № 910/13244/13 з інших передбачених законодавством підстав. Також, судом не було отримано жодних інших документів, з яких би вбачалась відсутність підстав для переходу до процедури ліквідації боржника відповідно до ухваленого комітетом кредиторів рішення.

У ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

За таких обставин, дослідивши подані документи, суд вважає вимоги комітету щодо відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника обґрунтованими та заявленими у рамках приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому процедура розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" підлягає припиненню, а підприємство-боржник - визнанню банкрутом з відповідними процесуальними наслідками.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ч. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Як слідує з матеріалів справи, за клопотанням комітету кредиторів судом було здійснено електронний запит на автоматизований відбір кандидата арбітражного керуючого для участі у даній справі в якості ліквідатора, проте визначений автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство арбітражний керуючий Стук І.М. не подала свою заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто".

Натомість, 30.01.2014 р. до суду було подано спільне клопотання членів комітету кредиторів банкрута про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Чорненького С.В.

Оскільки інші кредитори, які могли б вплинути на прийняття рішення комітетом кредиторів щодо арбітражного керуючого у боржника відсутні, зважаючи на відсутність у матеріалах справи заяви іншого арбітражного керуючого про участь у справі, окрім запропонованого членами комітету кредиторів Чорненького С.В., суд вважає за можливе розглянути питання про призначення останнього ліквідатором банкрута без відповідного протоколу засідання комітету кредиторів.

За наслідками дослідження поданої інформації судом встановлено, що запропонована членами комітету кредиторів особа ліквідатора, а саме: арбітражний керуючий Чорненький С.В., внесений до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, узгоджується з приписами чинного законодавства, отже підлягає призначенню ліквідатором у даній справі про банкрутство. Обставин, перелічених у ч. 2 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо Чорненького С.В. встановлено не було.

Керуючись ч. 1 ст. 37 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" (04112, м. Київ, вул. Дегтярівська, 62-а, ідентифікаційний код 32596929).

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" - арбітражного керуючого Рязанової Світлани Миколаївни.

3. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" (04112, м. Київ, вул. Дегтярівська, 62-а, ідентифікаційний код 32596929).

4. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Відкрити ліквідаційну процедуру.

6. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Цедрік Авто" арбітражного керуючого Чорненького Сергія Вікторовича (свідоцтво НОМЕР_1 від 28.02.2013 р., поштова адреса: АДРЕСА_1).

7. Офіційно оприлюднити повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у встановленому законодавством порядку.

8. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх визнання або ж відхилення у встановленому порядку.

9. Господарську діяльність банкрута завершити.

10. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 10.02.2014 р.

11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута з 10.02.2014 р.

12. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 10.02.2014 р.

13. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 10.01.2015 р.

14. Копію постанови направити державній податковій інспекції, відділу державної виконавчої служби та державному реєстратору за місцем його знаходження для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.02.2014
Оприлюднено19.02.2014
Номер документу37221832
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/13244/13

Ухвала від 02.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 09.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 11.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 30.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні