Ухвала
від 15.01.2014 по справі 905/9016/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

15.01.2014 Справа № 905/9016/13

Господарський суд Донецької області у складі:

головуючий - суддя Харакоз К.С.,

при секретарі судового засідання Фроловій Т.С.,

розглянувши матеріали справи за позовом Державної судової адміністрації України м.Київ,

до відповідача Територіальної громади м.Донецька в особі Донецької міської ради, м.Донецьк,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: 1. Куйбишевської районної у м.Донецьку ради, м. Донецьк 2. Куйбишевського районного суду м.Донецька, м. Донецьк

та за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 3. П'ятої Донецької державної нотаріальної контори, м. Донецьк 4. Юридичної консультації Куйбишевського району м.Донецька, м. Донецьк

про визнання права власності за набувальною давністю, -

За участю:

представник позивача Мельник І.М. за довіреністю;

представник відповідача не з'явився;

представник третьої особи 1 не з'явився;

представник третьої особи 2 не з'явився;

представник третьої особи 3 Кондратенко О.А. за довіреністю;

представник третьої особи 4 не з'явився;

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду Донецької області знаходиться справа за позовом Державної судової адміністрації України м.Київ, до відповідача, Територіальної громади м.Донецька в особі Донецької міської ради, м.Донецьк, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: 1. Куйбишевської районної у м.Донецьку ради, м. Донецьк 2. Куйбишевського районного суду м.Донецька, м. Донецьк, та за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: 3. П'ятої Донецької державної нотаріальної контори, м. Донецьк 4. Юридичної консультації Куйбишевського району м.Донецька, м. Донецьк, про визнання права власності за набувальною давністю.

Представник позивача в судове засідання з'явився, ухвалу суду не виконав.

Представники відповідача та третьої особи 2 в судове засідання не з'явились, про причини неявки не повідомили, ухвалу суду не виконали.

Представник третьої особи 1 в судове засідання не з'явився, через канцелярію суду надав витребувані судом документи та лист, в якому просив провести судове засідання, призначене на 15.01.2013р., за його відсутності.

Представник третьої особи 3 в судове засідання з'явився, через канцелярію суду надав належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують правовий статус юридичної особи та клопотання, в якому просив зобов'язати позивача направити копію позовної заяви з додатками.

Представник третьої особи 4 в судове засідання не з'явився, через канцелярію суду надав клопотання, в якому повідомив, що юридична консультація Куйбишевського району м.Донецька є структурним підрозділом Адвокатського об'єднання «Донецька обласна колегія адвокатів» і не є юридичною особою.

За таких обставин, суд вважає за необхідне замінити третю особу 4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Юридичну консультацію Куйбишевського району м.Донецька на належну - Адвокатське об'єднання «Донецька обласна колегія адвокатів» (83086, м. Донецьк, вул. Горького, 50; код ЄДРПОУ 02894562).

Згідно з ч. 1 ст. 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" інформація з Державного реєстру прав про державну реєстрацію прав та їх обтяжень надається у формі витягу, інформаційної довідки та виписки.

Інформаційну довідку з Державного реєстру прав на підставі письмового запиту мають право отримувати суд, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади (посадові особи), якщо запит зроблено у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом.

З метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору, керуючись ст.65 ГПК України, суд вважає за необхідне повторно зобов'язати Відділ державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м.Донецьку надати суду інформаційну довідку щодо спірного приміщення, що знаходиться за адресою: 83012, м. Донецьк, вул. Соколина, б.1.

Також з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору, керуючись ст.65 ГПК України, суд вважає за необхідне повторно зобов'язати Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації м. Донецька" (83000, м. Донецьк, вул. Кобозева, буд. 66) надати суду належним чином засвідчені копії матеріалів інвентаризаційної справи щодо спірного приміщення, що знаходиться за адресою: 83012, м. Донецьк, вул. Соколина, б.1.

Приймаючи до уваги неявку представників відповідача та третіх осіб 1,2,4, а також у зв'язку з необхідністю отримання додаткових документів, суд відкладає розгляд справи.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 27, 65, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгляд справи на 03.02.2014 року о 10:30 год. (каб. № 111).

2. Замінити третю особу 4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, юридичну консультацію Куйбишевського району м.Донецька на належну - Адвокатське об'єднання «Донецька обласна колегія адвокатів» (83086, м. Донецьк, вул. Горького, 50; код ЄДРПОУ 02894562).

3. Зобов'язати Відділ державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м.Донецьку (83086, м. Донецьк,вул. Донецька, 39) надати суду інформаційну довідку щодо спірного приміщення, що знаходиться за адресою: 83012, м. Донецьк, вул. Соколина, б.1.

4. Зобов'язати Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації м. Донецька" (83000, м. Донецьк, вул. Кобозева, буд. 66) надати суду належним чином засвідчені копії матеріалів інвентаризаційної справи щодо спірного приміщення, що знаходиться за адресою: 83012, м. Донецьк, вул. Соколина, б.1.

5. Зобов'язати Позивача надати суду:

- оригінали усіх доданих до позовної заяви документів для їх огляду в судовому засіданні або письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх відсутності;

- докази направлення позовної заяви з додатками до неї залученим третім особам;

- докази зарахування судового збору до Державного бюджету України;

- письмові пояснення щодо доцільності залучення до справи у якості третьої особи Відділу державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м.Донецьку, із зазначенням того, як саме рішення з господарського спору може вплинути на його права чи обов'язки;

- оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду), забезпечити явку представника у судове засідання.

6. Зобов'язати Відповідача надати суду:

- відзив на позовну заяву з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство; належним чином засвідчені копії документів, на яких ґрунтується відзив на позовну заяву; докази, що підтверджують надання відзиву позивачу;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують правовий статус підприємства (установи, організації);

- оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду), забезпечити явку представника у судове засідання.

7. Зобов'язати Третю особу 1:

- надати суду оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду), забезпечити явку представника у судове засідання.

8. Зобов'язати Третіх осіб 2,4 надати суду:

- письмові пояснення стосовно заявлених позовних вимог з посиланням на норми діючого законодавства;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують правовий статус юридичної особи;

- оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду), забезпечити явку представника у судове засідання.

9.Зобов'язати Третю особу 3:

- надати суду письмові пояснення стосовно заявлених позовних вимог з посиланням на норми діючого законодавства;

- забезпечити явку представника у судове засідання.

10.Всі витребувані матеріали надати до канцелярії суду з відповідно оформленим супровідним листом до дня судового засідання.

11. Роз'яснити сторонам, що відповідно до п.5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Суддя К.С. Харакоз

Дата ухвалення рішення15.01.2014
Оприлюднено20.02.2014
Номер документу37233163
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності за набувальною давністю, -

Судовий реєстр по справі —905/9016/13

Ухвала від 24.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 11.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 28.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.М. Гриник

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні