Ухвала
від 20.02.2014 по справі 0529/8248/2012
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/235/20/14

Єдиний унікальний номер 0529/8248/2012

У Х В А Л А

Іменем України

20 лютого 2014 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

в складі: головуючої - судді Токарєва А.Г.

при секретарі - Сизон Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Красноармійськ подання державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області Ковнір А.В., погодженого з в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон,-

В С Т А Н О В И В :

Державний виконавець відділу Державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області Ковнір А.В. звернулась до суду з поданням, погодженим з в.о. начальника відділу державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1.

В обґрунтування подання зазначила, що на примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції перебувають виконавчі документи про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості у розмірі 50311,40 грн. на користь КП «Зелене господарство».

11.11.2013 року в порядку ст.25 Закону України «Про виконавче провадження» державним виконавцем винесена постанова про відкриття виконавчого провадження, копія якої направлена сторонам відповідно до ст.31 Закону України «Про виконавче провадження».

Вимоги виконавчого документу у самостійний строк боржником не виконані, було розпочато примусове виконання виконавчого документу, згідно ст.27 Закону України «Про виконавче провадження».

З метою перевірки майнового стану боржника до ЦНППВАЗ, Реєстраційної служби та Держземельного агентства м.Красноармійська направлені запити щодо наявності майна, належного боржнику.

З метою встановлення джерел отримання доходів боржника та наявності рахунків, відкритих в установах банків надіслано запит до ОДПІ України.

Згідно відповіді ЦНППВАЗ з обслуговування м.Красноармійська, авто-мототранспорт за боржником не зареєстровано.

Згідно відповіді ОДПІ, боржник не працює, відкритих рахунків в установах банків не має.

Згідно відповіді з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у володінні боржника знаходиться земельна ділянка площею 0,7350 га.

До державного земельного агентства м.Красноармійська був направлений запит щодо можливості реалізації даної земельної ділянки. Відповідь на даний час до відділу ДВС не надходила.

При виході державного виконавця на ділянку за місцем проживання боржника, вказаному у виконавчому документі, боржника не виявилось вдома, був залишений виклик дружині боржника на 13.01.2014р.

13.01.2014 року боржник з'явився до відділу ДВС, повідомив, що на даний час не працює, але буде сплачувати заборгованість щомісячно та був попереджений про кримінальну відповідальність згідно ст.382 Кримінального кодексу України письмово.

14.01.2013 року на рахунок відділу ДВС з обліку депозитних сум було зараховано 200,00 грн., з яких 150,00 грн. було перераховано на користь КП «Зелене господарство»; 15,00 грн. - як виконавчий збір; 35,00 грн. - як витрати на проведення виконавчих дій.

З метою повного, всебічного та своєчасного виконання рішення суду, просить суд, встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, подання розглянути без участі представника відділу державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції.

Дослідивши матеріали подання суд приходить до наступного.

Відповідно до ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» підставою для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон є ухилення громадян від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою.

Судом встановлено, що на примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції перебувають виконавчі документи про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості у розмірі 50311,40 грн. на користь КП «Зелене господарство».

Згідно п.18 ч.3 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Пункт 11.1.1 Інструкції з організації примусового виконання рішень (затверджена наказом Мінюсту № 512/5 від 02.04.2012 р.) визначає, що подання державного виконавця повинно містити, серед іншого, підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань.

В листі від 01.02.2013 р. про судову практику щодо вирішення питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України Верховний Суд України зауважив, що законом передбачено юридичні санкції у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду не за наявність факту невиконання зобов'язань, а за ухилення від їх виконання.

В поданні відділу державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції не наведені факти ухилення боржника ОСОБА_2 від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням.

З подання вбачається, що 13.01.2014 року боржник з'явився до відділу ДВС, повідомив, що на даний час не працює, але буде сплачувати заборгованість щомісячно та був попереджений про кримінальну відповідальність згідно ст.382 Кримінального кодексу України письмово.

14.01.2013 року на рахунок відділу ДВС з обліку депозитних сум було зараховано 200,00 грн., з яких 150,00 грн. було перераховано на користь КП «Зелене господарство»; 15,00 грн. - як виконавчий збір; 35,00 грн. - як витрати на проведення виконавчих дій.

Будь-яких доказів на підтвердження того, що боржник ОСОБА_2 має об'єктивну можливість виконати зобов'язання, але ухиляється від цього виконання, в поданні відділу ДВС не наведено.

Тому, виходячи з вищевикладеного суд приходить до висновку, що необхідно відмовити державному виконавцю відділу Державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області Ковнір А.В. у задоволенні подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст.377-1 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні подання державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Красноармійського міськрайонного управління юстиції Донецької області Ковнір А.В., про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника - ОСОБА_2.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області протягом п'яти днів з дня її проголошення, а особою, без участі якої постановлено ухвалу - протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено25.02.2014
Номер документу37301529
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0529/8248/2012

Рішення від 04.07.2013

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Коваленко В. О.

Ухвала від 08.01.2013

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Коваленко В. О.

Ухвала від 20.02.2014

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

Рішення від 04.07.2013

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Коваленко В. О.

Ухвала від 28.12.2012

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні