Ухвала
від 07.02.2014 по справі 921/822/13-г/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"07" лютого 2014 р.Справа № 921/822/13-г/10 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Півторака М.Є.

за участю секретаря судового засідання Клим Т.П.

розглянув у відкритому судовому засіданні справу

За заявою боржника: Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури, 3, ідентифікаційний код 33589430;

За участю представників:

Кредитора: Завацької І.М. - головного спеціаліста - юрисконсульта юридичного відділу УПФ в місті Тернополі , довіреність № 04/04 від 02.01.14 року ;

; Кадука М.О. - головного спеціаліста юридичного відділу Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності , довіреність № 01-21/83/08 від 15.01.14року; Стадника К.Ю.-заступника начальника відділу погашення заборгованості ТОДПІ ГУМ у Тернопільській області, довіреність № 3156/7/10-16/178 від 03.02.14 р.

Боржника: Дейнеки В.М. - ліквідатора, постанова суду від 07.02.2014 року.

За відсутності відповідного клопотання сторін технічна фіксація судового засідання не здійснюється.

Суть справи : Постановою господарського суду від 03 вересня 2013 року по справі № 921/822/13-г/10 боржника: Комунальне Житлово - експлуатаційне підприємство "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури, 3, ідентифікаційний код 33589430- визнано банкрутом ; призначено ліквідатором Дайнеку В.М., м. Тернопіль, вул. Коперника 1; відкрито його ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

На виконання вимог ухвали ліквідатор банкрута Дайнека В.М. представив суду на затвердження звіт ліквідатора б/н від 20.01.2014 року (вх.3685 від 20.01.2014р.) та ліквідаційний баланс; просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс; Комунальне Житлово - експлуатаційне підприємство "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури, 3, ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі - припинити.

Вказує, що ліквідатором вчинено всі дії, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" по виявленню майнових активів та грошових коштів для погашення заборгованості перед кредитором; заборгованість перед кредиторами не погашена ; ліквідаційна процедура КЖЕП Житловик ТМР завершена; майна та грошових коштів , необхідних для продовження господарської діяльності у банкрута немає.

Ухвалою господарського суду від 21.01.2014 року призначено судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора та розгляду ліквідаційного балансу у справі № 921/822/13-г/10 за участю повноважних представників кредиторів о 10 годині 55 хвилин 07 лютого 2014 року.

Ухвала господарського суду від 21.01.2014 року про призначення судового засідання по справі № 921/822/13-г/10 для заслуховування звіту та ліквідаційного балансу була направлена банкруту, ліквідатору Дейнеці В.М. , кредиторам .

Представники кредиторів у судове засідання 07.02.2014 року прибули , зауважень щодо роботи ліквідатора Дейнеки В.М. у них немає, просять затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши звіт ліквідатора банкрута та ліквідаційний баланс, пояснення представників кредиторів, суд встановив наступне:

Статтею 46 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " передбачено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Повноваження ліквідатора під час здійснення ліквідаційної процедури визначено пунктом 2 статті 41 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до яких, зокрема, віднесено: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Як вбачається з вимог статті 41 Закону ліквідатор зобов'язаний вчинити всі можливі дії щодо з'ясування активу та пасиву боржника шляхом подання запитів до відповідних державних органів, у тому числі державної виконавчої служби, банківських установ, бюро технічної інвентаризації, реєстраційних відділень МВС України, тощо.

На виконання вимог Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в газеті " Урядовий кур'єр ", м. Київ № 174 ( 5060) від 03 вересня 2013 року було опубліковано оголошення про визнання Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства"Житловик" ТМР м. Тернопіль банкрутом; відкриття ліквідаційної процедури та про прийняття претензій до боржника.

На адресу ліквідатора Дейнеки В.М. надійшли заяви про визнання кредиторами по справі № 921/822/13-г/10, а саме:

-Управління Пенсійного Фонду України в місті Тернополі , м. Тернопіль вул. Руська ,17 в сумі 185110.22 грн. ; Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції м. Тернопіль вул. Білецька ,1 в сумі 41479.42 грн.; Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Тернопільське обласне відділення - 3210.21 грн.

Ліквідатором визнано грошові вимоги кредиторів в порядку статті 45 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " та направлено повідомлення заявникам .

У судовому засіданні встановлено, що на виконання вимог статті 41 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " ліквідатором вчинялися дії з метою виявлення майна та грошових коштів Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства "Житловик" ТМР м. Тернопіль для формування ліквідаційної маси: направлено відповідні запити до державних органів для встановлення реєстрації його майнових активів: Тернопільського міського БТІ; Управління Держкомзему у Тернопільській області; Державтоінспекцію УМВСУ в Тернопільській області ; Інспекцію державного технічного нагляду ОДА.

Відповідно до статті 46 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом "ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

По результатах своєї роботи ліквідатор Дейнека В.М. встановив, що у банкрута: Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства "Житловик " ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, відсутні кошти та будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом № б/н від 20.01.2014 року.

З отриманих ліквідатором Дейнека В.М. відповідей вбачається наступне:

- за Комунальним Житлово - експлуатаційним підприємством "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, згідно даних автоматизованого обліку АІС «Автомобіль» УДАІ УМВСУ в Тернопільській області транспортні засоби не зареєстровані, що підтверджується довідкою №13/8945 від 03.12.2013 року.

- за Комунальним Житлово - експлуатаційним підприємством "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, в головному управлінні Держкомзему у Тернопільській області згідно даних управління відсутня інформація про наявність земельних ділянок на праві власності чи у користуванні в межах міста Тернополя, що підтверджується довідкою № 12-10/681 від 06.12.2013 року виданої головним управлінням Держкомзему у Тернопільській області;

- за Комунальним Житлово - експлуатаційним підприємством "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, в ТзОВ "Міське бюро технічної інвентаризації" не має зареєстрованого нерухомого майна у м. Тернополі , що підтверджується копією довідки № 905/072 від 09.12.2013 року;

- за Комунальним Житлово - експлуатаційним підприємством "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, в Державній Інспекції сільського господарства в Тернопільській області сільськогосподарська техніка не зареєстрована, що підтверджується довідкою № 06-07/3887 від 10.12.2013 року;

Станом на 02.12.2013 року рахунки, що належали боржнику закриті, що підтверджуються довідкою № 09.201-186/67-23619 від 03.12.2013 року Тернопільського відділення ПАТ " Укрсоцбанк" .

Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна № 43014943, виданого 25.12.2013 року Тернопільською філією державного підприємства " Інформаційний центр " Міністерства юстиції України м. Тернопіль вул. Білецька ,51 за вказаними параметрами запиту в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна інформація відсутня.

Печатка та штамп КЖЕП "Житловик" ТМР знищені , що підтверджується Актом комісії від 20 січня 2014 року .

Прокуратура міста Тернополя листом № 119-11857вих/13 від 23.12.2013 року надала інформацію про наявність ( відсутність ) порушених кримінальних справ стосовно посадових осіб КП ЖЕКів.

Перший відділ ДВС Тернопільського міського управління юстиції листом № 19/1851-17 від 30.01.2014 року повідомив , що на виконанні у відділі немає виконавчих документів про стягнення боргу з Комунального житлово-експлуатаційного підприємства " Житловик " Тернопільської міської ради .

20 січня 2014 року відбулося засідання комітету кредиторів у справі № 921/822/13-г/10, яке оформлене протоколом № 3 , в порядок денний якого включені питання про затвердження звіту ліквідатора та затвердження ліквідаційного балансу .

Комітет кредиторів КЖЕП "Житловик" ТМР прийняв рішення про затвердження звіту ліквідатора Дейнеки В.М. та ліквідаційного балансу .

Ліквідатор Дейнека В.М. направив усім кредиторам повідомлення про завершення ліквідаційної процедури по справі та направлення ліквідаційного балансу на затвердження до господарського суду Тернопільської області .

Відповідно до статті 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню.

На виконання приписів статті 41 Закону ліквідатором передано на державне зберігання до архівного відділу Тернопільської міської ради документи з особового складу згідно описів за 2005-2012 роки у кількості 26(двадцять шість) одиниць зберігання та ліквідаційні документи , що підтверджується листом Архівного відділу Тернопільської міської ради № 1480/26-3.02 від 03.12.2013 року .

Згідно п. 6 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 46 Закону.

Враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягає затвердженню, Комунальне Житлово - експлуатаційне підприємство "Житловик" ТМР м. Тернопіль вулСавури 3, ідентифікаційний код 33589430 суд ліквідовує як юридичну особу, провадження по справі №921/822/13-г/10 припиняє в порядку статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

Пунктом 5 статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців " встановлено, що у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На виконання зазначеного припису суд направляє ухвалу Реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції Тернопільської області для проведення державної реєстрації припинення Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства "Житловик" ТМР м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430.

На підставі наведеного, керуючись статтями 41, 46, 83,91 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", статтею 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", ст. 25, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт ліквідатора Дейнеки Володимира Миколайовича м. Тернопіль вул. Коперника , 1 у справі 921/822/13-г/10 по Комунальному Житлово - експлуатаційному підприємству "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430 станом на 20.01. 2014 року.

2.Затвердити ліквідаційний баланс у справі № 921/822/13-г/10 по Комунальному Житлово - експлуатаційному підприємству "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430, станом 01.12.2013 року.

3.Вважати погашеними вимоги кредитора по справі:

Управління Пенсійного Фонду України в місті Тернополі , м. Тернопіль вул. Руська ,17 в сумі 185110.22 грн. ;

-Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції м. Тернопіль вул. Білецька ,1 в сумі 41479.42 грн. ;

-Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Тернопільське обласне відділення м.Тернопіль, вул. Танцорова, 51 в сумі 3210.21 грн.

4. Комунальне Житлово - експлуатаційне підприємства "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430, ліквідувати як юридичну особу з 07 лютого 2014 року.

5.Тернопільській об'єднаній державній податковій інспекції м. Тернопіль вул. Білецька ,1 зняти з обліку Комунальне Житлово - експлуатаційне підприємство "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430 як платника податків та відомості про зняття надіслати ліквідатору та органу державної реєстрації банкрута.

6.Ліквідатору Дейнеці В.М. подати органу реєстрації - Реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції Тернопільської області документи, необхідні для припинення державної реєстрації Комунального Житлово - експлуатаційного підприємства "Житловик" Тернопільської міської ради м. Тернопіль вул. Савури 3, ідентифікаційний код 33589430.

7.Провадження у справі № 921/822/13-г/10- припинити.

8.Ухвалу направити банкруту, ліквідатору Дейнеці В.М. м. Тернопіль ; Тернопільській міській раді м. Тернопіль вул. Листопадова , кредиторам ; Реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції Тернопільської області , Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8.

Суддя М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення07.02.2014
Оприлюднено03.03.2014
Номер документу37387248
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/822/13-г/10

Ухвала від 07.02.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 25.10.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 07.02.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Постанова від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні