Ухвала
від 25.02.2014 по справі 826/5698/13-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа: № 826/5698/13-а Головуючий у 1-й інстанції: Смолій І.В. Суддя-доповідач: Файдюк В.В.

У Х В А Л А

Іменем України

25 лютого 2014 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Файдюка В.В.

суддів: Мєзєнцева Є.І.

Чаку Є.В.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму» на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 жовтня 2013 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" до Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Міндоходів м. Києва про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" звернулось з позовом до Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Міндоходів м. Києва про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 жовтня 2013 року в задоволенні даного адміністративного позову відмовлено.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, позивач звернувся до суду з апеляційною скаргою в якій просить скасувати постанову суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

20 січня 2014 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" звернувся до суду з клопотанням про закриття апеляційного провадження у вказаній справі, мотивуючи тим, що діяльність ТОВ "Клуб оздоровчого туризму" припинено, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що провадження у справі підлягає закриттю з наступних підстав.

Відповідно до ухвали Господарського суду запорізької області від 18 грудня 2013 року банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" код ЄДРПОУ 33057394 - ліквідовано.

Відповідно до п. 5 ч. 1 статті 157 КАС України - суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 203 КАС України, постанова або ухвала суду першої інстанції скасовується в апеляційному порядку і позовна заява залишається без розгляду або провадження у справі закривається з підстав, встановлених відповідно статтями 155 і 157 цього Кодексу.

Припинення відповідача як юридичної особи є обставиною, що виникла після ухвалення рішення судом першої інстанції та з огляду на ст. 157 КАС України є підставою для закриття провадження у справі.

Враховуючи викладене судова колегія приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача та закриття апеляційного провадження в справі.

Керуючись ст. ст. 157, 160, 165, 203, 212, 254 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" про закриття провадження в справі - задовольнити.

Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 жовтня 2013 року - скасувати.

Апеляційне провадження в справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Клуб оздоровчого туризму" до Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Міндоходів м. Києва про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - закрити.

Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 КАС України та може бути оскаржена безпосередньо до адміністративного суду касаційної інстанції в порядку і строки, встановлені статтею 212 КАС України.

Головуючий суддя:

Судді:

Головуючий суддя Файдюк В.В.

Судді: Чаку Є.В.

Мєзєнцев Є.І.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.02.2014
Оприлюднено28.02.2014
Номер документу37389896
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/5698/13-а

Ухвала від 25.02.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Постанова від 04.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 29.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 21.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні