Окрема ухвала
від 20.02.2014 по справі 121/249/14-а
ЯЛТИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 121/249/14-а

2-а/121/202/14

ОКРЕМА УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2014 року Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим у складі: головуючого судді Цалко А.А., при секретарі Сьомченко В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ялті адміністративну справу за позовною заявою Приватного підприємства «Гольдварг» в особі директора Стригіної Олени Григорівни до Головного спеціаліста Інспекції по благоустрою м. Ялти виконавчого комітету Ялтинської міської ради Шевцова Романа Олександровича про визнання дій протиправними та скасування припису, -

в с т а н о в и в:

Постановою Ялтинського міського суду АР Крим від 20 лютого 2014 року по даній адміністративній справі позов Приватного підприємства «Гольдварг» в особі директора Стригіної Олени Григорівни було задоволено. Визнано протиправними дії Головного спеціаліста інспекції по благоустрою виконавчого комітету Ялтинської міської ради Шевцова Романа Олександровича щодо видачі припису № 001/080713-04 від 08 липня 2013 року та скасовано припис № 001/080713-04 від 08 липня 2013 року.

При розгляді даної адміністративної справи судом було встановлено, що 08 липня 2013 року головний спеціаліст інспекції по благоустрою Виконавчого комітету Ялтинської міської ради Шевцов P.O. надав Припис № 001/080713-04, яким встановлений строк у межах двох днів надати дозвільну документацію щодо розташованого торгівельного павільйону по АДРЕСА_1. Крім того, в Приписі було зазначено про демонтаж об'єкту в разі ненадання відповідної дозвільної документації. Припис також містив повідомлення про застосування санкції у вигляді складання протоколу по ст. 152 КУпАП у разі його невиконання.

Суд вважає, що дії відповідача щодо видачі цього припису є протиправними, оскільки вищевказана посадова особа вийшла за межі наданих повноважень та своєї компетенції, діючи способом, що не передбачений законом.

Разом з тим, суд прийшов до висновку, що посадова особа Інспекції з благоустрою м. Ялти виконавчого комітету Ялтинської міської ради Шевцов Р.О. мав право на проведення перевірки щодо дотримання Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою м. Ялта, але не мав права видавати припис, оскільки це не входить до його повноважень.

Крім того, питання щодо демонтування об'єкту - спірного павільйону, може вирішуватись відповідним виконавчим комітетом міської ради чи міською радою шляхом ухвалення рішення, або у судовому порядку в разі невиконання рішення, отже дане питання не належить до компетенції відповідача.

А також, суд вважає, що відповідач, будучі суб'єктом владних повноважень, діяв з перевищенням повноважень, наданих Законом та не у спосіб, що передбачений законом, тобто з порушенням процедури і форми прийняття рішення або вчинення дії, обравши спосіб, що не передбачений Законом, положенням про інспекцію та посадовими обов'язками, у зв'язку з чим дії відповідача щодо винесення припису №001/080713-04 від 08.07.2013 р. були визнані протиправними та даний припис скасований.

Тому суд вважає за необхідне звернути увагу Ялтинської міської ради на вищевикладені обставини з метою усунення виявлених порушень законодавства також у подальшому.

На підставі викладеного, керуючись ст. 166 КАС України,

УХВАЛИВ:

Про викладене в окремій ухвалі довести до відома Ялтинської міської ради для вжиття заходів реагування та недопущення виявлених порушень законодавства у подальшому.

Про вжиті заходи реагування протягом одного місяця з дня надходження окремої ухвали повідомити суд.

Окрема ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Ялтинський міський суд в порядку та строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України

СУДДЯ

СудЯлтинський міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено04.03.2014
Номер документу37421694
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —121/249/14-а

Окрема ухвала від 20.02.2014

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Цалко А. А.

Постанова від 20.02.2014

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Цалко А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні