Постанова
від 03.03.2014 по справі 813/1193/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 березня 2014 року № 813/1193/14

09 год. 00 хв.

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Лунь З.І., розглянув в скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Приватного підприємства «Компанія Ама» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Приватного підприємства «Компанія Ама» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач в порушення ст. 16, 49 Податкового кодексу України більше року не подає в податкову інспекцію декларацію про отримані доходи від зайняття підприємницької діяльності, що є однією з підстав для припинення його підприємницької діяльності.

Відповідачу скеровувалась копія ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі від 12.02.2014 року за його зареєстрованим місцезнаходженням, вказану ухвалу відповідач отримав особисто 15.02.2014 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення. У строк, зазначений судом (до 26.02.2014 року) від відповідача письмового заперечення та доказів на спростування вимог позовної заяви, якщо останні заперечуються або заяви про визнання позову, суду не надходило. Відтак, суд вважає за можливе розглядати справу в скороченому провадженні на підставі наявних у справі доказів.

У відповідності до ч. 4, 5 ст. 183-2 КАС України справу розглянуто в порядку скороченого провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши докази, які мають значення для справи, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню, мотивуючи це наступним.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п.6.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Контроль за своєчасністю подання платниками податків та платниками єдиного внеску передбаченої законом звітності (декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків, зборів, платежів), своєчасність, достовірність, повноту нарахування та сплати податків, зборів, платежів покладено на органи державної податкової служби (п.п. 19 1 .1.2. п. 19 1 .1 ст. 19 1 Податкового кодексу України).

Відповідач - Приватне підприємство «Компанія Ама» зареєстроване у встановленому законом порядку як юридична особа 24.10.2007 року, включене до ЄДРПОУ та присвоєно ідентифікаційний код 35501929, взяте на облік платника податків в ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області.

Відповідно до акта ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області № 93 від 21.01.2014 року вбачається, що остання декларація з податку на прибуток подана ПП «Компанія Ама» за ІІ квартал 2011 року 09.08.2011 року.

Згідно з довідкою ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області від 13.01.2014 року № 237/9/20-2020 ПП «Компанія Ама» станом на 31.12.2013 року не має заборгованості із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що контролюються державною податковою інспекцією.

Згідно з п.3 ч.2 ст. 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової інспекції передбачених законодавством документів податкової звітності.

Згідно з ч.5 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», суд призначає в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строк і порядок її роботи. Державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робочого дня з дати надходження відповідного рішення.

Згідно з ч.2 ст.11 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою відповідно до вимог цього Кодексу і не може виходити за межі позовних вимог.

Враховуючи те, що позивач в позовній заяві не ставить вимоги про призначення ліквідаційної комісії та не представив суду кандидатур, які б входили в згадану комісію, суд, з врахуванням положень ст.19 Конституції України, позбавлений правових підстав зобов'язувати будь-яких осіб виконувати обов'язки членів ліквідаційної комісії.

Втім, як передбачено ч.6 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або особу, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Враховуючи вищенаведене, на підставі наявних у справі доказів, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, судові витрати з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 94, 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Компанія Ама» (місцезнаходження: 79053, м. Львів, вул. Володимира Великого, 97, кв. 38, ідентифікаційний код 35501929).

Копію постанови у день набрання постановою законної сили надіслати державному реєстратору - Реєстраційній службі Львівського міського управління юстиції.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Суддя Лунь З.І.

Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено05.03.2014
Номер документу37448141
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1193/14

Ухвала від 30.01.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заяць В.С.

Постанова від 25.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заяць В.С.

Ухвала від 03.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заяць В.С.

Постанова від 03.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні